gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 1043  
»Toplam 14975237  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.235.42.157
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Çanakkale müzesi ile anılarımız tazelendi

Hüseyin SİNASİ

05 Mart 2013, 17:55

Hüseyin SİNASİ

                               

            Anamur Belediyesinin sosyal, kültürel hizmetler devam ediyor. Son olarak 26 Şubat 2013 – 02 Mart 2013 tarihleri arasında Şehitler Diyarından Anadolu’ya sloganıyla yola çıkan Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Kapalı Pazaryeri’nde (Cumartesi Pazaryeri) genç yaşlı, kadın, erkek binlerce izleyicisiyle buluştu.

Çanakkale Savaşlarına tanıklık eden ibretlik alınacak tablolar, silahlar, mermiler, giyim kuşamlar, bayraklar ve diğer malzemeler önünden derin saygı ve hürmetle geçerken, hislerimiz kabardı, dudaklarımız kurudu, gözlerimiz yaşardı ve bir süre konuşamadık. Çanakkale ruhu, bir kere daha gönüllerimizde coşup, kabına sığamayıp taştı. Bu bakımdan bizleri yaşadığımız şu puslu, karanlık günlerden alıp 95-100 ötesine götüren Çanakkale Müzesi yetkililerine ve Anamur Belediyesi çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Sanırım benim gibi Çanakkale Şehitliklerine gitmek isteyip de gidemeyen binlerce vatan ve millet sevdalısının duygularına tercüman oldular.  Emeği geçen herkese teşekkürler.

Çanakkale Gezici Müzesini bu beş günlük süre içinde iki defa ziyaret etme imkânım oldu. İlk ziyaret ettiğim de bir akşam vaktiydi ve çok kalabalıktı. Son ziyaretimi de yine akşam vaktine ayarlayıp sergilenen tabloları sakin bir ortamda yakından incelemek istedim. Ancak bu defa öncekinden daha kalabalık bir izleyici ile karşılaştım. Benim gibi pek çok kişi tablolardaki, cesaret, iman ve kahramanlık anılarını gözden geçirirken, daha fazlası da camekânlı muhafazalarda sergilenen savaş malzemelerini gözden geçiriyorlardı. Belki pek çok kişi ilk fırsatta Çanakkale şehitliklerini ziyaret etmeyi, şehitlere bir fatiha yollamayı düşünmüştü.

Hazırlanan ses yayın cihazından Çanakkale Savaşlarını anlatan şarkılar ve türküler biraz yüksek sesle olsa da insanı rahatsız etmiyordu. Belediye çalışanlarının vatandaşlara ilgisi harikaydı. Yine bir üst blokta belediyenin ücretsiz çay servisi varmış, bize de ikram ettiler. Belediye ses yayın araçları ile sergiden önce tüm şehir merkezine ve köylere yayın yapılmış. Müzeyi gezmek isteyenlere otobüs tahsis edilmiş. Ama cep telefonuma ulaşan mesaj ve yerel basında çıkan haberler haricindeki bu yayınlardan haberim olmadı. İlk ziyaretim sırasında karşılaştığım görevliler 10 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz demişlerdi. Daha sonra gelen mesajda, 5 gün içinde 18 bin kişinin Çanakkale Savaşları Müzesini ziyaret ettiği açıklandı. Anamur’un toplam nüfusunun 62 bin olduğunu düşünürsek ortaya çıkan ziyaretçi sayısı olağanüstü sayılabilir.  

Pazaryerinin daha girişte Çanakkale Savaşlarında şehit düşen Anamurluların bir listesi yayınlanmış. Bazı vatandaşlar, kendi yakınlarının da Çanakkale Şehidi olduğunu, ama listede göremediğini söylüyordu. Demek ki birkaç yıl önce derlenen bu listenin bir kere daha gözden geçirilmesi gerekiyor. Yine sergiye ilk girişte ziyaretçiler için bir anı defteri açmışlar. Güzel olmuş.

Anamur Belediyesini 2009’dan beri yakından takip ediyorum. Elbette geçmiş dönemlerde de sosyal, kültürel belediyecilik alanında elle tutulur, gözle görülebilir hizmetler vardı. Ancak bu dönemde gerçekleşen sosyal, kültürel hizmetler her kesimin takdir ve beğenisini kazanmıştır. Bunlardan sadece Anamur Belediye Meclis Salonunun herkese açılması bile alkışlanacak bir husus olsa gerek. Peki, siz ne diyorsunuz?

 

   

 

Bu haber 2271 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur