gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 969  
»Toplam 14975163  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.81.185.66
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Ortalık Fena Karışacak

Hüseyin SİNASİ

16 Ocak 2013, 21:35

Hüseyin SİNASİ

                      Yerel seçimler yaklaşıyor, ortalık fena karışacak gibi

Seçimlerin ucu ufukta göründü ya, yerel yönetimlere aday olmayı düşünenler veya birilerinin dolduruşuna gelip, sen aslansın kaplansın gibi yıkama yağlamalara aldanıp daha şimdiden yollara düşenler var.

Yakın çevremizdeki gelişmelere bakalım. MHP’li Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 7-8 Ocak 2013 tarihlerinde Anamur ve Bozyazı’da çeşitli temas ve incelemelerde bulundu. Anlaşıldığı kadarı ile Anamur ve Bozyazı Belediye Başkanlarının desteklerini arkasına almış. Anamur Belediye Başkanı Türe ve Bozyazı Belediye Başkanı Ballı’nın düzenlediği toplantılarda konuşmalar yapıp, kendini tanıttı ve destek istedi. Buna benzer bir başka çalışmanın da MHP İl Başkanı Mahmut Tat tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu basından takip ediyoruz. Bir başka MHP’li Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da nabız yokladığı, aday olarak çıkmak istediği söylenip duruyor.

MHP’den CHP’ye geçelim.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan, kendi saha ve seyircisi önünde oynamanın rahatlığı ile tekrar aday olduğunu ve kazanacağını iddia ediyor. Yalnız geçen ay Mersin’e bir seyahatim olmuştu. Başta Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali olmak üzere kent içinde çoğu yerin görünümü pek hoşuma gitmedi. Böyle bir durum aslında aday olmayı düşünen bir başkan için olumsuz bir puan olarak değerlendirilir. Yine CHP’den Fikri Sağlar’ın aday olacağına ilişkin söylentiler var.

AKP’ye geçelim.

2011 seçimlerinde Mersin’de birinciliği ele geçiren AKP’de kimin aday olacağı hala netleşmiş değil. Bir aralar Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever’in adı ön plana çıkmıştı. Ancak halk nezdinde pek fazla rağbet görmeyince Sever geri plana çekilmiş. Kimi AKP’li dostlara bakılırsa Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan Mersin Büyükşehir’e aday ne olacak ve kazanacak. Elbette başka isimler de var. AKP İl Başkanı Mekin Merter Salt ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu gibi. Ama AKP’deki yarış, düşük yoğunlukta, sessiz ve derinden yapılıyor. Hani meşhur bir deyim var. “kol kırılır yen içinde kalır”, kavgalar, gürültüler pek fazla dışarıya sızdırılmıyor. Acaba öylemi değil mi bekleyip göreceğiz.    

Biz tekrar MHP’deki yarışa geri dönelim.

Bir partide demokratik hizmet yarışında birden fazla adayın ortaya çıkması bir olgunluğun göstergesidir. Ancak şimdiye kadar karşılaştığımız örneklerde, aynı siyasi partiden bir makam için birden çok adayın çıkması, çoğu zaman sıkıntılara neden olmuştur. Bu örneklere MHP’de dâhildir. Aday adayı olup, seçime katılacak aday olamayanlar ve onların taraftarları küsmüş,  yapılacak seçim çalışmalarına katılmamış, hatta bölgesindeki taraftar kitleyi başka taraflara yönlendirmişlerdir. Elbette böylesi durumlar başka partilerin ve adayların işine geliyor, beklenmedik şekilde seçim kazandırabiliyor. Umarız MHP’deki bu çok seslilik ve hareketlilik seçimlerde bir sıkıntıya neden olmaz.

Yerel seçimlerin yaklaşmakta olduğundan, başkanların, aday adayların çalışmalarından söz ettik. Asıl sözünü etmek istediğimiz konu başka.

7 Ocak 2013 akşamı Burhanettin Kocamaz’ı dinlemek için MHP İlçe Merkezine gitmiştik. Hemen yanımızda bazı gazeteciler ve MHP’li izleyiciler vardı. Toplantı salonda yapılıyordu ve tavanı akıyordu. Su damlacıklarından kurtulmak için sağa sola kaçıştık. İşimiz bittikten sonra inerken fark ettik alt kattan üst kata kadar Anamur Belediyesinin yaptığı hizmetler fotoğraflanmış ve duvara asılmış. Ancak binanın merdivenlerinin bazı ışıkları yanmıyordu. Birkaç defa düşme tehlikesi atlattık.

Bu toplantıdan iki üç gün sonra gündüz gözüyle durumu biraz daha yakından görmek için bir defa daha gittim. Meğer MHP İlçe Merkezinin sadece toplantı salonu değil bütün odaları yağmurlu havalarda akıyormuş. O gün orada görevli olan arkadaşlarla konuştuk. Bina partinin kendi malıymış. Ama dördüncü katta olması üyelerin gelip gitmesini zorlaştırıyormuş. Ayrıca uygun bir yer bulabilirlerse başka bir yere geçmek istediklerini söylediler. Bir başka yönetici de uygun bir arsa bulunabilirse altı katlı bir bina yapacaklarını, bir katını da kendisinin yaptıracağını ifade etti. Fakat bütün yöneticiler söz birliği etmiş gibi yeni bir bina yapımı için aradığımız desteği bulmadık dediler. Kimden destek bekliyorsunuz dedim. Söylemediler. Ama anladım. Anamur Belediye Başkanı Türe’den ilgi ve destek bekliyorlar. Peki, başkan Türe’nin böyle bir zorunluluğu var mı, yok. Fakat etik olarak MHP’li bir Belediye Başkanından böyle bir destek beklenir. Eğer destek bulunamazsa gönül konur, kırgınlıklar olur.   Demek ki konuşurken adresim bura diye göstermek bazen yetmiyor. Adresi gözetleyip, kollamak gerekiyor.

Bizden hatırlatması. İster tutarlar, ister görmemezlikten, duymazlıktan gelirler. Yine de paşa gönlünüz bilir.

Bu haber 2154 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur