gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 1064  
»Toplam 14975258  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 35.168.113.41
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Erdemli Belediye Başkan Tollu'yu dinlerken

Hüseyin SİNASİ

18 May?s 2013, 14:43

Hüseyin SİNASİ

                             

          Anamur’da faaliyetlerini devam ettiren “yenilikçi demokratlar platformunun” 15 Mayıs 2013 günü düzenlenen 8. toplantısına katıldık. Bu son  toplantıda, Erdemli Belediye Başkanı Sayın Mükerrem Tollu’yu dinleme imkânımız oldu. Anamur Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya katılım üst düzeyde idi. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, 2004-2009 dönemi Anamur Belediye Başkanı M.Suphi Alp, eski BBP İlçe Başkanı Ramazan Çelik, platform üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantı baştan sonra güzelliklerle doluydu.

            2009 yerel seçimlerinde AK partili Belediye Başkanı Musa Mutlu’ya karşı üstünlük sağlayarak iş başına gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun, yaptığı çalışma ve uygulamaları anlatan konuşmasını dinlerken adeta ağzımız açık kaldı. Sanırım Başkan Tollu, ben dâhil katılımcıların tamamının gönlünü fethetmesini bildi. Şunu itiraf etmeliyim, 30 Nisan 2013’de Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin yaptıkları ve yapacaklarının masaya yatırıldığı halk toplantısından bu kadar keyif almamıştım. O nedenle kendi hesabıma “işte bu dedim”.  Yine, toplantıya katılanlardan hiç kimsenin Başkan Tollu’yu eleştirmemesi, hatta övgüyle söz etmesi, üzerinde durulması gereken bir husus oldu.

            Erdemli Belediye Başkanı Tollu’nun 24 yıla yakın bir belediyecilik tecrübesi olduğunu öğrendik. Bu nedenle uzun soluklu bir hazırlık dönemi sonunda Erdemli’nin uzak ve yakın zamanda ortaya çıkacak ihtiyaçlarının, bunların yapılabilirlik derecelerinin, kaynaklarının nereden ve nasıl temin edileceğinin, elde edilen kaynakların nasıl ve ne şekilde kullanılacağını çok ince hesaplamışlar. Ayrıca seçim kampanyasında iyi bir ekip kurmuş, bir orkestra gibi uyumlu bir çalışması yapmışlar. Gittikleri yerlerde vatandaşa uçuk kaçık sözler vermemiş, yapacaklarını yapacağız, yapamayacaklarını yapamayacağız demişler. Göreve geldikten sonra kendilerine güvenenlerin güveninin devam etmesine, güvenmeyenlerin de güvenlerini kazanılmasına yönelik çalışmalar yapmışlar.

            Başkan Tollu’nun anlattıkları ve kullandığı örneklere bakınca, bir belediye başkanın iktidar partisinden olması gerektiği tezi yerle bir oldu. Erdemli Belediyesi olarak bir taraftan gerçekleştirilmesi gereken işler için kaynak temin edilirken, elde edilen kaynakların en ekonomik şartlarda kullanılmak suretiyle başlanan işlerin kısa sürede tamlanması sağlanmış. Bunun sonucunda bir taraftan Erdemli halkı kazanmış, belediye kazanmış, işsiz vatandaşlara iş ve aş temin edilmiş. Ama bu tür uygulamaların, fırsatçıların, iş takipçilerinin, yardakçıların işine yaramayacağı çok açıktır. İşte bu nedenle son dönemlerde revaçta olan, devlet kasasından zengin edilen, parti ağalarının, yardakçı ve yağdanlıkların, fırsatçıların Başkan Tollu’ya iyi gözle baktıklarını söylemek mümkün değildir.

            Son söz olarak şunu ifade etmek isterim. Halkın gönlünde taht kurmak isteyen yöneticiler, Erdemli örneğini gidip yerinde görüp incelesinler. Elbette örnek alınabilecek başka örnekler de var. Tarihi dokunun korunması ve halkın hizmetine sunulması bakımından Tarsus Belediyesi gibi, çağdaş, Avrupai bir kent hayal edenler için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi, kaynak yaratma konundaki beceri için Kayseri Büyükşehir Belediyesi gibi…

Sözümüz anlayanlara, anlamak isteyenleredir. Anlamayanlar, anlamak istemeyenler için ne söylesek az. Ne demişler “ anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.”

Başkan Tollu’ya ve bizi bir araya getiren yenilikçi demokratlar grubu üyelerine, bu vesile ile bir kere daha teşekkür ederim. İyi ki varsınız…

 

 

Bu haber 2074 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur