gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 1065  
»Toplam 14975259  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.81.185.66
» Bu sitemizi ziyaretiniz

MHP 10. Büyük Kurultayından - 3

Hüseyin SİNASİ

14 Kas?m 2012, 09:08

Hüseyin SİNASİ

                            

       Kurultayın yapıldığı Arena Kapalı spor Salonunun önüne tekrar geldiğimizde, MHP Genel Başkanı Bahçeli iki saati aşan konuşmasını tamamlamış, dinlenmeye çekilmişti. Ancak kongre salonundan uzaklarda olduğumuzdan Bahçeli’nin konuşmasını dinleyemedik. Bazı tanıdıklara Genel Başkan Bahçeli’nin konuşmasını nasıl bulduklarını sorduk. Çok beğenmişler, hatta “bu konuşmayı seçim meydanlarda yapsa çok daha fazla oy alırız” diyenler oldu.

         Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması sırasında da konuşmacının konuşmayı uzattıkça uzatması, çoğunun canını sıkmış. Faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporları okunduktan sonra delegelerin oyuna sunuldu ve kabul edildi. Bundan sonra kurultayın en önemli bölümüne sıra geldi.

Seçimler başlıklı bu bölümde, genel başkan adaylarının belirlenmesine geçildi. MHP iç tüzüğüne göre 40 bir adayın belirlenmesi için 40 delegenin imzası gerekiyormuş. Bir süre sonra Devlet Bahçeli’nin 401 delege tarafından, Koray Aydın’ın 72 delege tarafından ve Müsavat Dervişoğlu’nun 41 delege tarafından aday gösterildikleri açıklandı.

         Genel Başkan adaylarının konuşmalarına geçildi. Ama Genel Başkan Bahçeli’nin diğer adaylara haksızlık yapmamak için konuşma yapmayacağı duyuruldu. İlk söz alan Koray Aydın oldu. Koray Aydın’ın kürsüye çıkması ile aleyhinde slogan atılmaya başlandı. Ama salonun dışında bulunanlar daha sakin ve anlayışlıydı. Biz bu sıralarda yine Gençlik Parkına çıktık. Oturakların birinde yalnız başına oturan şapkalı yaşlı bir partili ile karşılaştık. Bu arada Koray Aydın engellemelere rağmen konuşmaya çalışıyordu. Ama konuşmanın çok rahat bir ortamda yapılmadığı ses tonundan rahatlıkla anlaşılabiliyordu.

         Beraber oturduğumuz kişi, Manisa’nın bir köyünden kongre için gelmiş. Bahçeli’nin kazanmasını istiyormuş. Biz de Koray Aydın’ın bu konuşmasına göre biz de delege olmuş olsaydık Koray Aydın’a oy veremeyeceğimizi söyledik. Koray Aydın’dan sonra kürsüye Müsavat Dervişoğlu çıktı. Öyle bir konuşma yaptı ki salonun içinde ve dışında herkesin gönlünü fethetti. Kendi kendimize “işte bu” dedik.

         Genel Başkan adaylarının konuşmaları tamamlandıktan sonra, seçim için oy kullanılacak sandıkların hazırlanmasına geçildi. Bu hazırlıklar da yaklaşık yarım saat sürdü. İlçe Seçim Kurulu tarafından 14 sandık harılanmış, her sandıkta biri ilçe seçim kurulundan olmak üzere üç tane de genel başkan adayları tarafından üye görevlendirileceği açıklandı. Oylama başladıktan soran bir kere daha salonun içine girdik. Salonda “786 Bin Kilometrekarede 1000 Yıldır Kardeşiz Biz”, “Devlet Millet Olduk”, “Biz büyük Türk Milletiyiz” ve büyük boy “Türk Milleti Sensiz Asla” pankartlarıyla karşılaştık. İki kattan oluşan türbinler artık boşalmaya başlamıştı. Ancak alttaki ve ortadaki delege kısmı çok hareketliydi. Sandıkların önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. Bu arada kimi delegeler de oturmuş birbirleriyle sohbet ediyorlardı.

         Dışarı çıkıp tekrar başak şehirlerden gelen gruplar arasında dolaştık. Herkes genel başkanlık seçim sonucuna ilişkin çeşitli tahminler yapıyordu. Biz de bu tablodan Bahçeli’nin çıkma ihtimalinin yüksek olduğu söyledik. Zira şu aşamaya kadar olup bitenler Bahçeli haricinde başka bir adaya şans bırakmıyordu. Anlayacağınız MHP 10. Büyük Kurultayında Bahçeli için tüm imkânlar seferber edilmişti. Eskiden merkez partilerinde çok söz edilirdi, “anahtar teslimi kongre yapıldı.”  Gerçekten bu kongre bize göre öyle oldu. Eğer bu kongreyi Devlet Bahçeli kazanmamış olsa, bu işte yanlış bir şey var diyebilirdik. Neyse ki olmadı.

         Genel Başkanlık seçim sonuçları açıklandı. Seçimde 1220 delege oy kullanmış, 1214 oy geçerli, 6 oy geçersiz sayılmış. Geçerli oyların 725’ni Dr. Devlet Bahçeli, 441’nin Koray Aydın ve 48’nin de Dervişoğlu 48 almış. Bu sonuçlara göre Devlet Bahçeli 6. kez MHP Genel Başkanı seçildi. Ama bu sonuç Devlet Bahçeli için bir zafer mi değil mi siz karar verin.

Genel Başkanlık yarışının sonucu açıklanırken salonun dışındaydık. O nedenle salonun içerisinin içerisinde neler olupbitti bilemiyoruz. Ancak çevremizde pek çok kişinin adeta yığılıp kaldığı, omuzlarının çöktüğüne şahit olduk. Ama kimsede ne bir taşkınlık, ne bir kavga, gürültü ve kırgınlık olmaması takdire şayan bir durum oldu.

Bize göre sonuç sürpriz olmadı. Çünkü daha adaylar ortaya çıkarken, her üç adayın adaylıklarını destekleyen delege sayısı böyle bir sonucun işaretlerini veriyordu.

Genel Başkanlık yarışı sonuçlandığına göre MYK seçimlerinin çok önemi yoktu. Fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin listesinde 21. dönem Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç’ın, Koray Aydın’ın listesinde de bu dönem Mersin Milletvekili olan Ali Öz’ün isimlerine rastlamak Anamur’dan gelen heyeti fazlasıyla memnun etti. Geriye dönüyorum. 2009’da yapılan kurultayda Mersinden hiç kümse MYK listesinde yer almamıştı. Bu bakımdan bu kongreyi Anamur ve Bozyazı açısından bir başarı olarak görmek gerekiyor.

           Anamur’dan gelen heyetle birlikte hareket eden üst kurul delegeleri Ramazan Yalçın ve Kemal Şen, MYK için oylarını kullandıktan sonra grup olarak toplanıp yola çıktık. Otobüse bindiğimizde ayaklarımızda derman kalmamıştı.  Ankara’da çıkıncaya kadar birçok arkadaşın kongreye ilişkin değerlendirmelerini dinledik. Biz de “Türkiye Anamur’dan ibaret değil” şeklinde bir yorum kattık. Bu değerlendirmeler sırasında birçok kişinin değişim yani Koray Aydın yanlısı olduğunu öğrenmiş olduk. İşte tam bu sırada Şair Hilmi yavuz’un dizeleri aklımıza geldi.

          “Söylesem hüzün olur, Söylemesem de hüzün

          Zaten sözler de bezgin, Kime ne anlatırsın ki,…”

           Yorulmuşuz, bir süre sonra çoğumuz uykuya daldı. Ancak Muttaki Şimşek Tesislerinde kendimize gelebildik.

Sabah ezanı okunurken otobüsten inip evlerimize dağılırken yorgunluktan harap düştük. Ancak Anamur’dan hareketimizden Anamur’a gelip evlerimize dağılana kadar gösterdiği misafirperverlik nedeniyle MHP İlçe Yöneyim Kurulu Üyesi Süreyya Erdem hocama, diğer yönetim kurulu üyelerine, sohbetlerine doyamadığımız yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Eğer onlar olmasaydı bu kongreyi bu kadar ince ayrıntısına kadar takip edip yazamazdık.

Bu haber 2364 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur