gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 22  
»Bugün 745  
»Toplam 14974939  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.229.122.112
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Adaylar netleşmeye başlarken son durum

Hüseyin SİNASİ

10 Aral?k 2013, 22:06

Hüseyin SİNASİ

             Adaylar netleşmeye başlarken son durum

 

Yerel seçimlere adım adım yaklaşmakta olduğumuz şu günlerde partilerin adayları da netleşmeye başladı. Mersin Büyükşehir’de olduğu gibi Anamur ve Bozyazı’da da adaylarını ilk açıklayan parti MHP oldu. MHP’nin Anamur Belediye Başkan adayı yine Sayın Mehmet Türe olurken, Bozyazı’nın adayı da Sayın Mehmet Ballı oldu. Bu vesile ile her ikisine de çıktıkları yarışta başarılar diliyoruz.

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli aday belirleme geleneğini Mersin ve ilçeleri için bozmadı. Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz’ı Mersin Büyükşehir’e, mevcut Anamur Belediye Başkanı Türe’yi Anamur’a, Bozyazı Belediye Başkanı Ballı’yı tekrar Bozyazı’ya aday gösterdi.  Bu tercihlerinin ne kadar doğru veya yanlış olduğu seçimler sonunda ortaya çıkacak. Ancak adaylık yarışına katılan diğer aday adaylarının bu tercihten dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadıkları muhakkak.

 

 AKP de Mersin Büyükşehir için Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever’i aday gösterdi. Halk arasında Mersin Büyükşehir için daha çok Zafer Çağlayan’ın adı geçiyorken, Mustafa Sever’in aday gösterilmesi sürpriz oldu. Bu vesile ile Sayın Mustafa Sever’e de başarılar diliyoruz. 7 Aralık 2013 günü Mersin’de Mustafa Sever’in adaylık tanıtımı büyük bir törenle coşkulu bir kalabalık önünde yapıldı. Şimdi bütün gözler ilçe belediyeleri için kimlerin aday olacaklardır. Bu arada ilginç bir gelişme yaşandı Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın aktif siyasetten çekileceği açıklandı.

 

AKP’nin Anamur adayının da Atilla Olçum olacağı konuşuluyor. Bu arada dikkat çekici hususu hatırlamakta fayda var. Ekonomi Bakanı Yardımcısı Sayın Sever ve Memur-Sen Mersin İl Başkanı Atilla Olçum 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olmalarıdır. Acaba Sayın Sever’in Mersin Büyükşehir’de, Atilla Olçum’un Anamur’da seçimlere sokularak, kaybetmeleri ve siyasi hayatları bitirilmek mi isteniyor? Hatırlayın, 2009 seçimlerinde Mustafa Eycioğlu Mersin Büyükşehir’de kaybetmiş; bu yenilgi hükümetin en renkli simalarından Kürşad Tüzmen’in de siyasi hayatının sonu olmuştu. Evet, siyasi hayat böyledir. Birilerinin önü açılır, diğerlerinin önü hiç açılmamak üzere kapanır.

 

Madem başladık CHP’deki gelişmelerden de söz etmemek olmaz. Bilindiği gibi Mersin Büyükşehir’e ve Anamur Belediyesine CHP’den çok fazla talep var. Ancak adayların belirlenmesinin hep ertelenip durması, gerek aday adaylarını gerekse CHP’li seçmeni iyice yordu. Mersin için Macit Özcan’ın adı çok fazla geçiyor. Anamur için şu aday olur demiyoruz. Ancak halk arasında M. Suphi Alp’ın aday olması durumunda seçimi kazanacağı söyleniyor. Sanırım Başkan Mehmet Türe’den memnun olmayanlar, aday olması durumunda,  bir önceki dönem Belediye Başkanı olan Suphi Beye bir kere daha mı şans verecek.

 

Anamur’da diğer partilerinde adayları olacak. Adaylar ortaya çıktıkça bilgi vermeye çalışacağız. Ancak AKP, CHP, MHP haricindeki partilerin veya bağımsız adayların seçimi kazanmaları zor görünüyor. Hele bağımsız aday olacaklara Anamur’da hiç şans verilmez. O bakımdan seçimin güçlü aktörlerinin manevraları etkili olacak.

 

Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 2131 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur