gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 527  
»Toplam 14974721  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.221.43.208
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur ilgi ve destek bekliyor

Hüseyin SİNASİ

04 Mart 2012, 23:37

Hüseyin SİNASİ

          ANTUDER (Anamur Turizm ve Kültür Derneği) Başkanı Fuat Uğur’un ev sahipliği ve anamurhaber.com sitesi editör ve yöneticisi Vedat Çelikbaş’ın koordinatörlüğünde, Anamur Öğretmenevinde ilginç bir sohbete katıldık. Sohbetimize ANTUDER Başkanı Fuat Uğur, köşe yazarları Nihat Erkan, Hüseyin Şinasi, Abdullah Uysal, Serhat Demiriz, Necmettin Karaduman, Vedat Çelikbaş ve Osman Mert katılmıştı. 3 Mart 2012 Cumartesi günü gerçekleşen programının konusu Anamur ve Anamur’un turizm potansiyeliydi.

 

         ANTUDER Başkanı Fuat Uğur’un yaptığı açıklamalar gerçekten önemliydi. Fuat Bey bize anlattıklarını keşke Anamur’da yaşayan herkese anlatabilse, anlatılmakla kalmayıp hayata geçirilebilseydi. Bu bakımdan Fuat Uğur gibi Anamur’un akil adamlarını dinleyememiş olmaktan dolayı üzgünüm.

 

ANTUDER (Anamur Kültür ve Turizm Derneği)in yaptığı faaliyetleri yerel basından takip ediyor ve takdirle karşılıyorduk. Mesela Anamur Kültür Merkezinde düzenlenen opera sanatçıları konseri çok ilginçti ve büyük bir ilgi görmüştü. Anladığımız kadarı ile ANTUDER çalışmalarını yaparken siyasi, ekonomik bir kaygı duymuyor. Beklentileri Anamur’un turizm yönünden daha iyi yerlere gelebilmesi ve Antalya gibi, Alanya gibi bir cazibe merkezi olması. 

 

Fuat Beyle sohbetimiz sırasında derneğe kayıtlı üyelerin ilgisizliğinden, hatta üyelik aidatlarını bile ödemediklerini duyunca şaşırmadık. Bu durum ne hikmetse çoğu STK, dernek ve kuruluşların ortak sorunudur. Hatta bazılarının da bu tür kuruluşları çıkarlarına alet etmek istemeleri ayrı bir sıkıntı kaynağı olsa gerek.

 

Sohbet arasında önceden hazırladıkları bilgi notlarından bir tanesini de bize verdiler. Konuşmalar devam ederken bilgi notunu gözden geçirme imkânım oldu.

Anamur’un tadilat, bakım ve onarım çalışmaları gereken tarihi ve turistik değerleri için taleplerimiz başlığı altında topladıkları bilgi notundan kısa özetler sunalım.

 

1.     Mamure Kalesi: Kalenin hamam dâhil tadilat, aydınlatma projelerinin hazırlanarak, ihalelerinin yapılması ilgili makamlardan talep edilmiş.

 

2.     Anamur Ören antik Kenti (Anemurium): Anamur Müzesinin Ören Antik Kenti içine taşınması valilikten talep edilmiş. Ayrıca Ören Antik Kent içinde yapılacak tesisler için yapımcı firma bulunmuş, valilikten gerekli izin ve talimatların verilmesi bekleniyormuş.

 

3.     Anamur Köşekbükü Mağarası: Mersin Valiliğinin yapılması için talimat vermesine rağmen mağara yolu ve mağara içindeki harabiyetin giderilmesi konusunda Anamur Kaymakamlığının bir çalışma yapmadığı anlatılmış.

 

4.     Anamur Gümrük Binası: Anamur Gümrük binası atıl durumda ve hizmet vermediği belirtiliyor. Bakanlıktan personel atanması talep edilmiş, gümrük işlemlerinin yeniden başlatılması için talimat beklenmektedir. Anamur İskelesinin bakım ve onarımı gerekmektedir.

 

5.     Anamur Azı Tepesi: Azı tepesinde yamaç paraşütü etkinliklerinin düzenlenebilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığından derneklerine tahsisi istenmiş, bölgeye restaurant yapımı, teleferik ile ulaşım projesi hazırlıkları devam ediyormuş.

 

6.     Anamur Deniz Feneri: Tarihi Anamur Deniz Fenerinin kiralama yoluyla derneğe tahsisi istenmiş.

 

7.     Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu: Uluslararası cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun bitiş etabına Anamur’un eklenmesi talep edilmiş.

 

8.     Anamur Muz ve Çilek Üretiminin Desteklenmesi: Anamur tarımsal alanda muz ve çilek üretimi ile ülke ekonomisine küçümsenmeyecek bir katkı sağlamaktadır. İthal muza karşı Anamur muzunun desteklenmesi talep edilmiştir.

 

9.     Anamur Çayı Çevre düzenlemesi: Anamur Sanayi ile çayın denize döküldüğü bölüm arasının düzenlenerek yürüyüş parkuru, spor tesisleri, park ve sosyal tesisler yapılarak turizmin hizmetine sunulması istenmektedir.

 

     Baştan belirttiğimiz gibi, Anamur Turizm ve Kültür Derneğinin bu talep ve çabalarını takdirle karşılıyoruz. Aslında bu hususların her biri ayrı bir yazı konusu olabilecek özelliklere sahiptir. Konumuzu fazla uzatmıyor ve ilgililerin konuya duyarlı davranmasını bekliyoruz.

Bu haber 3207 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur