gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 563  
»Toplam 15034633  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.225.255.134
» Bu sitemizi ziyaretiniz

İçel Sancağı Anamur Kazası Kitabı ve Dr. Mustafa Erim

Hüseyin SİNASİ

27 Nisan 2014, 22:09

Hüseyin SİNASİ

                İçel Sancağı Anamur Kazası Kitabı ve Dr. Mustafa Erim

                 Anamur’da yerel seçim sonuçlarını değerlendirmelerimize biraz ara verip, daha önemli bulduğumuz bir konuya geçelim. Hafta içinde iki önemli eser elime geçti. Bunlardan biri “Anamur Köylere Hizmet 37 Köy” çalışmasıydı. Diğeri değerli araştırmacı ve eğitimci yazar Dr. Mustafa Erim tarafından hazırlanıp, yayınlanan “Osmanlı Belgelerinde İçel Sancağı Anamur Kazası” isimli kaynak yayındı.

        Anamur Köylere Hizmet Götürme Birliğinin kültür hizmetleri kapsamında yayınlanan “37 Köy” adlı eser Mehmet Keskinaslan tarafından hazırlanmış. İçinde Anamur’a bağlı köyler hakkında bilgiler, fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca Anamur hakkında çeşitli bilgiler verilmiş. Çeşitli anılara yer verilmiş. Bu nedenle emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Dr. Mustafa Erim tarafından yoğun bir çalışma ve emek sonucu ortaya çıkan eser üzerinde önemle durmak gerekiyor. Neden önemle durmak gerekiyor? Zira Anamur’u bu kadar kapsamlı ve bu kadar detaylı anlatan başka bir eser yok dense yeridir. Elimizdeki İçel Sancağı Anamur Kazası kitabı hakkında biraz bilgi verelim. Hemen Kitap yayınları arasında çıkan eser ciltlenmiş yeşil zemin üstünde beyaz renklerle “Osmanlı Belgelerinde İçel Sancağı Anamur Kazası Mustafa Erim” ibarelerini taşıyor. Yayıncı ve Genel Yönetmeni Zana Hocaoğlu, Yayın Koordinatörü Mehmet Demirkaya, Kapak Nurten Çidik, İç Mizanpaj Özgür Yurttaş olmuş. Kitabın birinci baskısı Şubat 2014’de gerçekleştirilmiş.

                                 
 
      İlerideki sayfalarda yazar hakkında bilgiler bulunuyor. Yazar Erim, 1959 yılında Diyarbakır’da doğmuş, ilk ve orta Okulu Diyarbakır’da okumuş. Liseyi Mersin’de bitirdikten sonra 1980 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini okumuş. Daha sonra Çağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünde 2. lisans eğitimi almış. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme yönetimi dalında Restorasyon İşletmelerinde İnsan Kaynakları Eğitimi konusunda yüksek lisans eğitimi almış.

Eğitimciliğinin yanında Sanat Yapıları ve Kent Estetiği konularında araştırmalar ve çalışmalarda bulunmuş. Mersin Evleri, Mersin Kaleleri ve Mersin Kent Tarihi konularında araştırmalar yapıp yayınlamış. Araştırma ve yayınlarından bazılarını sıralamak gerekirse; AET ve Avrupa Birliği, Tarihi Yapıları Koruma, Restorasyon İşletmelerinde İnsan Kaynakları, Şehir ve Kent Mimarisi, Mersin’deki Sivil ve Dini Yapılar, Anamur Mamure Kalesi, Kızkalesi, Korykos Kalesi, Mersin Hükümet Konağı, Osmanlı Belgelerinde İçel ve Mersin Sancağı ve daha pek çok konuda yayınlanmış araştırma ve makalelerin sahibidir.

Sayfaları çevirdikçe yazarın kitap hakkındaki önsözü ve çeşitli yazar ve araştırmacıların görüşleri dile getirilmiş. Kitap dört bölümden oluşuyor. Birinci Bölümde Anamur Tarihi ele alınmış. İkinci Bölümde Osmanlı Döneminde Anamur tanıtılmış. Üçüncü Bölümde Osmanlı Belgelerinde İçel Sancağı Anamur Kazası ayrıntılı olarak anlatılmış. Dördüncü Bölümde Anamur ile İlgili Osmanlı Arşivlerinden Alınan Bazı Belgeler ele alınmış.

İçel Sancağı Anamur Kazası adlı bu büyük eser elime geçtikten sonra teşekkür etmek için Mustafa Beyi aradığımda bazı serzenişlerde bulundu. Kendi adıma yerin dibine geçtim. Bunca emek, bunca çaba karşılıksız bırakılmamalıydı. Ne yazık ki, çok titiz bir çalışmanın ürünü olan, Anamur sevdalısı Dr. Mustafa Erim’in yetkililer tarafından yalnız bırakıldığı, ilgi gösterilmediği anlaşılıyor. Yine de vakit geçmiş değil. 24 Mayıs 2014’de Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında kitap tanıtımı ve Osmanlı Arşivlerinde Anamur Sergisi düzenleniyor. Anamur’un gücünü  kadir ve kıymet bilirliğini gösterelim.

Gerçekten büyük emek harcanmış. Kaliteli bir kâğıt ve baskı tercih edilmiş. Anamur hakkında bilgi sahibi olmak istenler için kaynak eser niteliğinde. Bizden söylemesi, demedi demeyin.     


Bu haber 2089 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur