gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 712  
»Toplam 14974906  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.235.6.60
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur için Büyükşehirli olmak çözüm mü?

Hüseyin SİNASİ

18 Mart 2014, 21:47

Hüseyin SİNASİ

   

 

30 Mart seçimlerine şunun şurasında ne kaldı? İki haftadan bile az. Hesap günü yaklaştıkça liderler bir o yana bir bu yana koşturup mitinglerle düşüncelerini halka ulaştırmaya çalışıyorlar. Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim kampanyasında da liderler birbirlerine demedik bir şey bırakmıyor, izleyenler de korku filmindeymiş gibi panik hali yaşıyor.  Liderlerin bu kırıcı, bölücü ve ayrıştırıcı konuşmaları vatandaşları da ister istemez etkiliyor. Bu nedenle büyük, küçük, kadın, erkek herkes birbirine kuşku, kin ve nefret gözüyle bakıyor.  Göründüğü kadarı ile bu tablo 30 Mart seçimlerinden sonra da devam edeceğe benzer.

Belki ortaya çıkan bu hırçın, kızgın ve nefret dolu söylemlerden biraz olsun uzak kalmak için seçim kampanyalarını uzaktan takip etmeye, taraf olmamaya özen gösteriyoruz. Bu kararlılığımız devam edecek. Bu bakımdan kimse, bizi kendinden yana veya kendinden uzak görmesin, göstermesin.

Anamur ve Bozyazı’da çok yakından tanıdığımız, sevip saydığımız çok sayıda değerli şahsiyet, belediye başkanı, belediye meclisi üyeliği veya muhtar adaylığı gibi zor bir yarışa girdiler. Hepsine, girdikleri bu zorlu yarışta başarılar diliyorum.

Gezdiğimiz dolaştığımız yerlerde soruyorlar, kim kazanır?  Onlara şu cevabı verdiğim çok oluyor. Hangi aday, hangi parti sinirlerine hâkim olabilirse,  vatandaşa kim daha çok ulaşabilir, ikna edebilirse kazanan o olacak.

Anamur’da seçim her zaman çok zordur. Seçmen davranışlarını tanımak, onları ikna etmek gerçekten çok çetrefilli bir konudur. Zira kimin nerede ne yapacağını kestirebilmek için binbir kılığa girmeniz ve rolünüzü iyi oynamanız gerekiyor. Bu bakımdan belediye başkan adaylarının ve yakın çalışma arkadaşlarının işi gerçekten çok zor.

Seçmen, eskisi gibi kuru bir particiliğe bakmıyor. Hele yerel seçimlerde bu durum daha önemli hale geliyor. İşin içine parti, akrabalık, komşuluk, arkadaşlık ilişkileri giriyor. Çıkarlar işin içine giriyor. Yapılanlar ve yapılamayanlar giriyor. Kırgınlıklar, kızgınlıklar, hatta kavgalar giriyor. Giriyor da giriyor. Bir kere daha tekrarlıyoruz, seçim kampanyasına katılan ekiplerin işi gerçekten çok zor görünüyor.

Bundan önce yayınlanan yazılarımızda hep vurguladık. Yeni çıkan Büyükşehir yasasına göre, ilçelerdeki başkanlık yarışı pek o kadar anlamlı değil, hatta göstermelik bir koşudan ibaret. Esas kavga Büyükşehir başkanlık yarışındadır. 30 Martta bir anlamda Büyükşehir veya Bütünşehir başkanı olarak kimi görmek istediğimize karar vereceğiz. Sandığa atacağımız Büyükşehir oyu ile bir anlamda özerkliği, federal yapıyı ve onun başkanını oylamış olacağız. O nedenle oy kullanırken bir değil bin kere düşünerek oy kullanmak zorundayız.

Peki, kısa ve net bir soru soralım. Büyükşehir yasasıyla Anamur istediği gelişmeyi, yatırımı ve hizmeti alabilecek mi? Biz Anamur için bunun bir yararı olmayacağını düşünenlerdeniz. Zira ülkemizde Anamur gibi Büyükşehir merkezine 220 km uzak ve ihmal edilmiş başka hiçbir yerleşim yeri ve ilçe yoktur.  Bu nedenle Anamur’un tek çıkış yolu var, o da en kısa zamanda il olmasıdır.  Tekrarlıyoruz, Mersin Büyükşehir Başkanı kim olursa olsun, Anamur’a Bozyazı’ya verebileceği hiçbir şeyi yoktur. Hatta daha ileri gitmek gerekirse onların da Anamur’a, Bozyazı’ya ihtiyaçları da yoktur. İsterseniz sandığa gidip boş oy kullanın, durumu protesto edin kılları bile kıpırdamayacak, bir yükten kurtulduk diyeceklerdir.

        

           

Bu haber 2235 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur