gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 31  
»Bugün 1134  
»Toplam 14975328  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 34.230.84.106
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Adaylık Çalışmaları ve Ahmet Doğan

Hüseyin SİNASİ

08 Eyl?l 2013, 22:37

Hüseyin SİNASİ

                      Adaylık çalışmaları ve Ahmet Doğan ile bir sohbet

            Anamur’da gelecek Mart ayında yapılacak yerel seçimler için aday adaylıkları şekillenmeye başlarken, yapılan çalışmaları ve süreci yazı ve yorumlarımızla değerlendirmeye çalışıyor ve objektif davranmaya gayret ediyoruz. Ancak geçen hafta yayınlanan “Anamur bugünlerde çok hareketli ama” başlıklı yazımıza AKP Anamur Belediye Başkan aday adaylarından Ahmet Doğan’dan itiraz geldi. İsterseniz yazımızda itiraz edilen bölümü bir kere daha gözden geçirelim.

 “Evet, bir yıl önce adaylık başvurusunu yapan Ahmet Doğan yoğun çaba harcıyor. Ama kimse Ahmet Doğan’a adaymış gibi bakmıyor. Bazı isimler ortaya bir çıkıyor, sonra sessizce ortadan kayboluyor. Ama AKP İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım resmen adaylığını resmen dillendirmese de gönlünden belediye başkanlığı koltuğunu geçirdiğini hissedebiliyoruz. Belki birilerinin havuza itivermesini bekliyor.”

            Ahmet Doğan Bey ile önce telefonla, daha sonra bir pastanede konuyu yüz yüze görüşme imkânımız oldu. Konuşmalarımızdan çıkan sonuç: Ahmet Bey Anamur’da AKP’nin adayı olacağından çok emin. Ve Anamur Belediyesine AKP bayrağı ve Başbakan Erdoğan’ın büyük boy posterlerini asmaya, astırmaya kararlı. Bir de Anamur’u Ak belediyecilikle tanıştırma çaba ve gayretleri içinde. Bu cümleden olmak üzere Ahmet Doğan AKP’nin başkan adayı olabilir mi, buna AKP yetkili kurulları karar verecek. Peki, aday olursa kazanabilir mi, orası da Anamur halkının bileceği iş. Bize düşen her aday adayına ve adaya olduğu Ahmet Beye de başarılar dilemek olacak.

Şunu özellikle ifade etmek isterim. Ahmet Bey ile ilk defa gerçekleşen bu karşılıklı görüşme ve konuşmada samimi,  içten ve dobra dobra bir genç karşılaştık. Aşağı yukarı tüm siyasi partililerle diyalogları ve bağlantıları var.  Bir kere daha Ahmet Doğan Beye çaba ve gayretlerinde başarılar diliyorum.

            Gelelim geçen haftanın diğer önemli gelişmelerine: 31 Ağustos 2013 günü CHP’den Ayhan Güzel adaylık dilekçesini büyük bir gövde gösterisi ile teslim etti. Buna 2 Eylül 2013 günü M. Suphi Alp yine kalabalık bir taraftar topluluğu ile karşılık verdi. Böylece CHP kanadındaki belirsizlikler ortadan kalkmış ve Ayhan Güzel ile M. Suphi Alp’in adaylık için resmen yola çıktıkları anlaşıldı.  

M. Suphi Alp Beyin adaylık toplantısına katıldık. Program tam da ikindi namazı vaktine rast gelmişti. Toplantı için giderken yolda ezan okunmaya başlamıştı. Önce Merkez Camiine gidip ikindi namazını kılmayı, daha sonra da adaylık toplantısına katılmayı düşündük. Namaz sonrasında camiden çıkan bir grubunda Suphi Bey’in toplantısına katılmak için CHP binasına doğru gittiklerini gördük. Biz de peşlerine takıldık. Etraf kalabalıktı, birçok tanıdık arkadaşla görüşme ve konuşma imkânımız oldu. Bu arada o kargaşa ve hengâme arasında Suphi Beye hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ön tarafta yaklaşık üçyüz-beşyüz kişilik bir grup ellerinde bayraklarla yoğun şekilde desteklerini ifade ederken, geri tarafta yine bir o kadar bir kalabalık olan bitenleri seyretmekle yetiniyordu.

Anladığım kadarı ile organizasyonda bazı ufak tefek noksanlar vardı. İlçe Başkanına aday adayı Suphi Beyden sonra söz verilmesi ve Başkan Ayhan Güven’in konuşmasında partinin maddi sorunlarından söz etmesi doğru değildi. Daha toplantı sona ermeden yine kalabalık bir grubun toplu olarak ayrılıp gitmesini yadırgadık. Toplantı sonrasında dönerken eski Orhan Otelinin Fikri Sağlar ve aday adaylarından Dr. H. Nevin Özel tarafından büro olarak kullanıldığını gördük.

Bu vesile ile CHP’li aday adaylarına da başarılar diliyoruz. MHP’deki gelişmelerden söz edecektik, ama yerimiz daraldı. Zaten yazı uzadıkça kimse zahmet edip okumuyor. Kısa keselim ve herkese Allah kolaylık versin diyelim. Ramazan Yalçın’ın bir sözü ile bitirelim “Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah utandırmasın”.   Âmin.   

Bu haber 2182 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur