gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 82  
»Bugün 516  
»Toplam 15045957  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.21.162.87
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Seçimler için son düzlüğe girerken

Hüseyin SİNASİ

12 May?s 2023, 17:24

Hüseyin SİNASİ

                      

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekili seçimlerine artık saatler kaldı. Seçim günü, sabahı kalkacak, giyip, hazırlanacak, oy sandıklarına varacak, hiç kimsenin etkisi ve yönlendirmesine kapılmadan, kişiliğimizin bir yansıması olan oylarımızı kullanacak, ülkemizi yönetecek 13. Cumhurbaşkanı ve 28. TBMM üyelerini seçeceğiz. Seçim sonucunun ülkemize, milletimize şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.

Sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmiş ülkelerde seçimler bir demokrasi şölenidir. Bu ülkelerde devlet yönetimi her bakımdan kurumsallaşmıştır. İktidarın ve iktidara talip olanların sistemi değiştirme gibi bir niyeti ve düşüncesi yoktur. Yeni gelenlerin veya devleti yönetmeye talip olanların politikası, sistemin iyi işlemeyen, aksayan taraflarını düzeltmektir.

Bu ülkelerde devleti yönetenler, sözlerini yerine getirmişler ise yeniden seçilir, yerine getirememişler ise tekrar aday olsalar bile seçimlerde başarılı olamaz, bırakır giderler. Ve seçimi kaybeden bir lider partinin başında kalmaz. Daha sonuçlar belli olur olmaz, hiçbir gerekçenin arkasına saklanmadan istifa eder ve köşesine çekilir. Medeni olmanın, siyasi erdemin, demokrasinin gereği budur.

Bizim gibi geri kalmış, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde ise devlet yönetim sistemi tam olarak yerleşmemiştir. Partiler ve liderleri devleti yönetmeye değil, devleti ele geçirmeye, devletin imkan ve kaynaklarını dilediği gibi kullanmaya adaydır. Onun için bir siyasi parti lideri kaç defa seçime girmiş,  kaç defa yenilmiş, başarılı olamamışsa bile inatla koltuğunu korumaya devam eder. Nedense partilerin üyeleri ve taraftarları da bundan hiç rahatsızlık duymaz, hatta liderlerini alkışlar, yüceltmeye çalışırlar.

Geçelim.

Önümüzdeki Pazar günü yine oylarımızı kullanacak, Cumhurbaşkanı ve milletvekili aday listelerinde tercihlerimizi ortaya koyacağız. Kimseye şöyle yapın, böyle oy kullanın gibi bir telkinde bulunmak istemeyiz. Çünkü herkesin aklı var, fikri var, toplumun gerçeklerini görüyor ve yaşıyor. Yediden yetmişe herkes olup bitenleri kendi penceresinden değerlendirebilecek durumda. Bu nedenle herkesin fikrine, düşüncesine ve tercihine saygımız sonsuz.

Ancak küçük bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Oy kullanmaya giderken, ailenize, çevrenize, yakın dostlarınıza şu parti, filan aday gibi telkinlerde bulunmayın. İnanın onları üzersiniz, kırarsınız. Değmez.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de kazananlar ve kaybedenler olacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde kazananları kutlar, başarılar dileriz. Kaybedenler için temennimiz mertçe, yiğitçe çekilmesini bilmeleri, yapabilecek, başarabilecek birilerine bayrağı teslim etmeleri olacaktır.

Seçim için gönlümüzden geçen tek şey; içimizi ferahlatacak, gülümsetecek bir sonucun çıkmasıdır. İnanın, toplum olarak gülümsemeye, huzur içinde rahat bir nefes almaya çok, ama çok ihtiyacımız var.

Herşeyin gönlünüze göre olması dileği ile hoşça ve sağlıcakla kalın.

 

 

 

 

Bu haber 219 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur