gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 763  
»Toplam 14974957  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 23.20.220.59
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur MHP'den muhteşem bir gece

Hüseyin SİNASİ

24 Eyl?l 2012, 17:04

Hüseyin SİNASİ

           

 

21 Eylül 2012 Cuma akşamı Anamur tarihi günlerinden birini yaşadı. Bu yazıya başlamadan önce birçok kişi ile konuştum. Basında çıkanlar yazı ve haberleri okudum. Bu nedenle rahatlıkla söyleyebilirim. MHP İlçe Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Ülküde Birlik – Ülkede Birlik Şehitleri Anma ve Saygı Gecesi, tek kelimeyle muhteşemdi.

Bu konuda yerel internet siteleri ve basından seçtiğimiz başlıkların bir kısmı şu şekildedir.

- Anamur Bir Oldu.

-Adına layık bir gece oldu.

-MHP’den gövde gösterisi

-Anamur MHP’den gövde gösterisi

-Yerel Seçimlere 1 Yıl kala Anamur MHP’den Gövde Gösterisi

-MHP’den Ülküde Birlik – Ülkede Birlik Gecesi

-MHP Meydanlara indi.

-Anamur’da şehitler anma gecesi muhteşem buluşmaya dönüştü.

-Anamur’da 18 Nisan Ruhu canlandı.

-MHP’liler Ülküde Birlik ve Ülkede Birlik Gecesinde Buluştu.

Geçen Cuma akşamı düzenlenen programa bir akşamüzeri, diğeri akşam olmak üzere iki defa uğradım. İlk gittiğimde meydanda çok fazla bir kalabalık yoktu. Henüz hazırlıklar yapılıyor, eksiklikler tamamlanıyordu. Daha bir gün öncesinden Cumhuriyet Meydanı ve üstündeki cadde kırmızı beyaz MHP bayrakları ile rengârenk süslenmiş, bir bayram yerine dönmüştü. 

Ülküde Birlik ve Ülkede Birlik gecesinin 14 Eylül 2012 Cuma akşamı yapılması planlanmıştı. Ancak 11 Eylül 2012 akşamı Anamur-Malaklar Köyünden Uzman Çavuş Hakan Balta’nın şehit olduğu haberi nedeniyle bir hafta sonraya ertelenmişti.

Ülküde Birlik- Ülkede Birlik Gecesine MHP Yönetim Kurulu Üyeleri çok iyi çalışmışlar. Ulaşılması gereken her yere ve herkese ulaşmışlar. Konsere ait el ilanları Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından halka elden dağıtılmış. İşyerlerine afişleri yapıştırılmış, ana cadde ve kavşaklara bezden pankartlar asılmıştı.  

Geçen sene yine aynı meydanda Mustafa Yıldızdoğan bir defa daha Anamurlularla buluşmuş, izleyiciler adeta kendinden geçmişti. Bundan sonra Cumhuriyet Meydanı sayısız etkinliklere sahne oldu. Sanırım en kalabalık olanlarından biri Anamur Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlama programı idi. Sonra AGİAD ve AKP İlçe Başkanlığı tarafından iftar yemekleri verildi. Çoğu AGİAD ile AKP’nin iftar yemeklerini karşılaştırıp durdular.

Bir süreliğine ayrıldıktan sonra akşam saat 19.30 gibi tekrar meydana geldiğimizde meydana yerleştirilen sandalyelerde oturacak yer kalmamış, kalabalık etraftaki basamaklı oturma yerlerine taşmıştı.

Programın sunuculuğunu Belediye Meclis Üyesi Türkan Kasapoğlu ve MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Şen yaptı. Saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okudu. Anamur Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu. Mehter takımının alana girmesi bile bir heyecan fırtınası estirmeye yetmişti.

MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğan Hocanın okudu Kuran-ı Kerimden sonra emekli imam Üzeyir Aslan günün anlam ve önemine uygun bir dua ile bizi çok uzaklara götürdü. Bir kere daha şehitlerimiz anıldı, yıkıcı, bölücü terör lanetlendi.    

Sahneye çıkan ilk sanatçı Aybüke Ayberk idi. Aybüke Ayberk, Turan adlı albümünden seçme eserleri seslendirirken aralarda çeşitli mesajları vermeyi de ihmal etmedi. Geceye damgasını vuran konuşmayı MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın yaptı. “Burada eğlenmek için toplanmadık. Bir şeyleri kutlamak için toplanmadık. Terör örgütünün moralimizi bozmasına izin vermemek için, teröre meydan okumak için toplandık. Biz dağa çıkmayız, aslanlar gibi meydandayız ve korkmuyoruz” diyordu.

Meydanda bu kadar büyük bir kalabalık toplanmışken konuşmacılar konuştukça konuşmuş, lafı uzattıkça uzatmışlardı. Hâlbuki bu tür etkinliklerde konuşmayı kısa tutmak, verilmesi gereken bir mesaj varsa verip sahneyi boşaltmak gerekiyor. Yoksa konuşmaların uzaması bazı rahatsızlıklara ve sıkılmalara neden olabiliyor. Ancak 12-15 bini bulan kalabalıktan Mustafa Yıldızdoğan’ın sahneden ayrılmasına kadar meydandan kopmaması,  ayrılmamasını dikkat çekecek bir husus olarak belirmemiz gerekiyor.

MHP’nin düzenlediği bu gece sonrasında kimileri oturup planlarını bir kere daha gözden geçirmek zorunda kalacaklar gibi.

Bu haber 2728 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur