gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 1062  
»Toplam 14975256  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.157.61.194
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur Eğitim Bölgesi ve Bazı Sorunlar

Hüseyin SİNASİ

20 Ekim 2014, 20:19

Hüseyin SİNASİ

                  Anamur Eğitim Bölgesi ve Bazı Sorunlar      

                Yerel seçimlerden bu yana altı ay geçti. Ardan geçen süre içinde olup bitenlere göz atınca, Mersin Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sosyal, kültürel ve turistik festivaller, etkinlikler düzenleme yarışına girdikleri anlaşılıyor. Daha birkaç gün önce Büyükşehir ve Bozyazı Belediyesi tarafından Bozyazı 5. Kültür- Muz ve Gölevez Festivali düzenlendi. Sanırım bölge insanı gönüllerince eğlenmiş, hoşça vakit geçirmiştir Hatırlanacağı gibi 25–28 Ağustos 2014 tarihleri arasında da Anamur’da 8. Uluslararası Kültür-Muz Festivali düzenlenmiş, hava çok sıcak olmasına rağmen halkın beğenisini ve ilgisini çekmeyi başarmıştı. 

              13–16 Kasım 2014 tarihlerinde Anamur 1. Tarım ve Gıda Fuarı düzenleniyor. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO)’nın yanı sıra Anamur Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası ve Muz-Bir çalışmalara önemli destek sağlıyor

           Birkaç yıl önce dile getirdiğimiz tarım fuarı konusunda böyle güzel bir gelişme kaydedilmesinden, sempozyumlar düzenleniyor olmasından dolayı memnun olduk. Bu cümleden olmak üzere Kükür Narı olarak Kükür, Güngören, Lale gibi köylerde yetişen nar için bir festival düzenlenebilir. Bu konularda araştırma yapan bir dostumuz Anamur narının dünyada ayrı bir yeri olduğunu anlatmıştı.   

         Yine geçmişte bir yazımızda, Anamur’da çok acil olarak bir tarım meslek lisesinin açılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu konuda hala bir gelişme yok. Ancak Anamur Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılıp yerine Fen Lisesinin açılması, eğitim-öğretim açısından ne kadar önemliyse, ekonomisinin büyük çoğunluğu tarıma, muz ve çileğe dayanan Anamur-Bozyazı hatta Aydıncık’a hizmet verecek bir tarım ve ziraat meslek lisesi açılması da o kadar gerekli acil bir durumdur. Bize göre bu konuda çok geç kalınmıştır.

           Anamur’un Kalınören ve Akarca Mahalleri yavaş yavaş eğitim bölgesine dönüşüyor. Daha önce o bu mahallelerde hizmet veren Anamur Meslek Yüksek Okulu, Endüstri Meslek ve Teknik Lise ile Kalınören İlk ve Ortaokuluna Anamur Anadolu Meslek Lisesi yani eski adı ile Anamur Ticaret Meslek Lisesi de dâhil oldu. Anamur Sağlık Meslek Lisesi için de arsa tahsisi yapıldığı açıklanmıştı. Bu arsa da eğer aynı yörede ise bu çevrenin biraz daha kalabalık olacağını söylemek gerekir. Anamur Ticaret Meslek Lisesi geçtiğimiz günlerde yeni  binasına taşındı. Modern ve çok kullanışlı bir bina olmuş. Okulun geniş bir de bahçesi var. Ancak sadece bu okulun değil bu çevrede yaşayan halkın da yerel yönetim tarafından halledilmesi gereken bazı sorunları söz konusu.

             Anamur eğitim bölgesi ilan edilen bu mahallelere ulaşmak için Akcami önünden başlayan Sultan Alladdin Mahallesi, Akarca Mahallesi, Kalınören Mahallesi olarak devam eden yol, Emirşah, Güleç, Karadere, Alataş, Kızılaliler, Ovabaşı, Korucuk, Karaçukur, Çataloluk, Sarıdana, Güngören, Karaağa, Lale Köylerine de ulaşımı sağlıyor. Bu nedenle çok yoğun bir trafiğe sahip olmasından yetersizdir kalmaktadır. Diğer yandan Kalınören ve Akarca Mahallesinin genel altyapı sorunları zaten herkes tarafından biliniyor.  Bu bakımdan kentin doğu tarafında veya merkezde ikamet eden birilerinin, özellikle öğrenci ve öğretmenlerin bu bölgeye yürüyerek gidip gelmesi hayli zor ve tehlikeli.

             Kent merkezinden yeni Ticaret Meslek Lisesine aşağı yukarı 30–40 dakikada gidilebiliyor. Anamur merkezden kalkan dolmuşlar, öğrenci ve öğretmene uygun değil. Belediye otobüsleri de bu bölgeye sefer yapmıyor. Geldiğimiz noktaya bir bakar mısınız? Daha seksenli yıllarda Anamur Belediyesi Ovabaşı Köyüne, Ören’e ve Çarıklar Bozdoğan’a sefer yaparken artık bunların çoğu yok. 

          Yerel yönetim halen hizmet vermeye devam eden bu yolu ele almalı, genişletilmesi gereken yerler varsa genişletilmeli, kaldırım yapılması gereken yerlere kaldırım yapılmalı, hatta başka bir yol açılması gerekiyorsa hemen açmalı, Yoksa bu yolda bazı kazaların ve faciaların yaşanması kaçınılmaz olacak.       

                                                                                                                                                          Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 1690 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur