gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 951  
»Toplam 14975145  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.221.159.188
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Kocamaz aday, Anamur’a etkisi ne olacak?

Hüseyin SİNASİ

30 Eyl?l 2013, 22:18

Hüseyin SİNASİ

                


 

Anamur’da geçmiş seçim sonuçlarını hatırlattığımız bundan önceki yazımızı şu şeklide bitirmiştik: “Anamur’da yapılacak seçimlerin belirleyici aktörleri (AKP, CHP, MHP) adayları yukarıdaki (2011 seçim sonuçları) tabloyu bir kere daha gözden geçirmeli ve ona göre adımlarını atmalılar. Hele yerel iktidarı elinde bulunduran MHP kanadı, olayı ince eleyip sık dokumalı ve kaleyi bir keza daha kaptırmamanın çarelerini aramalılar.”

Bu yazının yerel basında ve internet sitelerinde yayınlanmasından sonra Anamur’da MHP içinde olup bitenleri yakından bilen bir dostumla görüşmemiz oldu. 2011 seçimlerinde, MHP Genel Merkezinin tutumunu protesto etmek amacıyla, 800 civarında kişinin boş oy kullandığını, 1500 civarında kişinin de kasıtlı olarak oylarını geçersiz kıldığını anlattı.

Yine MHP’li bir kısım seçmen de sırf AKP’ye vermemek için tercihini CHP’den yana kullandığını söyledi. Tabii ki bunların ne kadar doğru, ne kadarı yanlış orasını bilemeyiz. Ama çok ciddi bir iddia. Araştırılması gerekiyor.

Bu arada MHP’li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile eski Anamur MHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adaylarından Ramazan Yalçın arasında kıyasıya rekabet ve bir yarış söz konusu. O nedenle her ikisinin de 2011 seçim sonuçlarını bir kere daha gözden geçirmeleri ve kayıpların telafi edilmesi için çaba harcamaları gerekiyor.

Başkan Türe reklâmı ve öne çıkmayı seviyor. 19 Eylül 2013 akşamı düzenlenen Aybüke Ayberk ve Murat Kekilli konseri adeta Başkan Türe’nin boy gösterisine dönüştü. Bize göre konserin reklâm panolarındaki afişi ve böyle bir gösteriye elleri öpülesi gazilerimizin alet edilmesi doğru değildi.

Benzeri bir tabloya da 27 Eylül 2013 akşamı da Anamur Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Ali Kınık, Osman Öztunç konserinde şahit olduk. Burada da yine aynı mizansen uygulandı. Başkan Türe bolca alkış aldı. Konser sırasında MHP’nin aday adaylarından birlik beraberlik mesajları ve sözleri alındı. Bakalım verilen sözlerin ne kadarı tutulacak, ne kadarı havada kalacak?

Elbette her türlü reklâm araçlarını hoyratça kullanan Başkan Mehmet Türe, adaylık yarışında bir hayli önde görünüyor. Hatta partili, partisiz konuştuğumuz çoğu çevre Mehmet Türe’nin adaylığına kesin gözüyle bakıyor ve hesaplarını ona göre yapıyor.

CHP’li çevreler ister Başkan Türe aday olsun, ister Ramazan Yalçın aday olsun MHP’liler arasında bir küskünler ordusu ortaya çıkacağı ve bir kısım MHP’linin eskiden olduğu gibi CHP’nin adayına oy vereceğini hesaplamaktalar. Benzeri bir hesap da AKP’de söz konusu, AKP’liler CHP’nin ikiye üçe bölüneceği, MHP’nin ikiye bölüneceği ve bütünlük halindeki AKP adayının aradan sıyrılıp çıkacağını çok iddialı bir şekilde dillendiriyorlar.

29 Eylül 2013 Pazar günü, MHP, Ankara’da büyük bir aday tanıtım programı düzenledi. Biz de programı BengüTürk TV’den takip ettik.  Bu programda aralarında Mersin ve ilçelerinin de bulunduğu çok sayıda il ve ilçenin belediye adayları ilan edildi. Açıklamaya göre Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Adaylığına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tekrar Toroslar Belediye Başkanlığına, Mükerrem Tollu tekrar Erdemli Belediye Başkanlığına, B.Ali Öngel de tekrar Silifke Belediye Başkanlığa aday gösterildiler.

 Mersin’in diğer ilçelerinin adayları açıklanmadı. Sanırım diğer Büyükşehir aday adayları ki Eski MHP İl Başkanı Mahmut Tat ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da aday adayı idi. Böyle bir sonuçtan dolayı hayal kırıklığı yaşamışlardır. Şimdi merak edilen, eski İl Başkanı Mahmut Tat’ın ve tekrar Toroslar Belediye Başkanlığına adaylığı ilan edilen Hamit Tuna’nın nasıl bir tutum sergileyecekleridir.

    

 

Bu haber 2140 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur