gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 730  
»Toplam 14974924  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.85.255.74
» Bu sitemizi ziyaretiniz

İstifa etmek de onurlu bir davranıştır

Hüseyin SİNASİ

10 Eyl?l 2012, 11:49

Hüseyin SİNASİ

                                       

Çevremizde, ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğini öğrenmek için internete girer, gazete okur, televizyon haberlerini takip ederiz. Bazı durumlarda olayları birebir yaşayanlardan bilgi almaya çalışırız. Bu günlerde okuduklarımız, gördüklerimiz ve duyduklarımız ne yazık ki, pek hoş şeyler değil. Böyle durumlarda teknolojiden uzak, bir dağ başında münzevi bir hayat tarzı belki bir çıkış yolu olarak düşünülebilir. Ama insanın böyle bir hayat tarzına ne kadar katlanabileceği, cevaplandırılması gereken önemli bir sorudur.

            Çevremizde ve ülkemizde bizleri umutsuzluğa sürükleyen o kadar çok neden var ki, anlatmaya hangisinden başlayacağımıza karar veremiyoruz. En sondan başlayalım. İki gün önce akşam televizyon kanalları arasında dolaşırken, bir son dakika gelişmesi ile irkildik. “Afyonkarahisar’da askeri bir cephanelikte patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralı var.” Başka kanallara da geçiyoruz bir iki kanalda daha belki aynı habere rastlıyoruz. Ama kanalların büyük çoğunluğu bu gelişmeden haberi yok, alt yazılı da olsa haberi verme gereği duymuyor.

Afyonkarahisar yakınlarındaki bu korkunç patlamanın acı bilançosu sabahleyin açıklanıyor. 25 askerimiz şehitlik mertebesine ulaşmış. İşte asıl can alıcı saçmalıklar bundan sonra başlıyor. Her kafadan bir ses, her kademeden ayrı bir açıklama geliyor. Sergilenen davranışlara ve yapılan açıklamalara isyan etmemek elde değil. Hâlbuki böylesi nazik durumlarda en yetkili makamlar bile açıklama yapmaktan kaçınması veya açıklamalarının nereye varacağını hesaplayıp ona göre konuşması gerekir. Ama belediye başkanı konuşuyor, vali konuşuyor, bakanlar, milletvekilleri konuşuyor ve konuştukça batıyorlar.

İnsanı en fazla yaralan ise, menfur olay yerinde incelemeler yapan Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyareti sırasında gerçekleşiyor. Sanki bu ziyaret normal bir zamanda yapılıyormuş gibi birbirlerine plaket, şilt ve kilim hediye ediyor, beraber fotoğraf karelerine giriyorlar.       

            Bu olaydan önce meydana Gaziantep patlama ve 11 sivil vatandaşımızın teröre kurban gitmesi, Şırnak-Beytüşşebap’a yapılan terörist saldırı ve sonrasında 10 askerimizin şehit olması, Şemdinli saldırıları, Foça’da bombalı saldırı, İzmir’de 61 mültecinin feci şeklide denizde boğulması ve daha nice olay ve saldırılar karşısında sorumluluk makamında olanların takındığı tavır, bizleri karamsarlığa sürüklemiştir.

Böyle durumlarda haysiyet sahibi, namus ve şerefine düşkün insanların yapacağı en onurlu davranış istifa etmek olmalıydı. Demek ki onurlu insan olmak, namus ve şerefiyle yaşamak toplumumuzda geçerli olmaktan çoktan çıkmış. Yoksa şimdiye kadar olup bitenler karşısında o sıcak koltuklara yapışıp kalan hiç kimse kalmazdı.

            Afyon’daki patlama eğer bir başka ülkede olsaydı. Mili Savunma Bakanı, Genel Kurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Ordu Komutanı ve o birliğin bağlı olduğu tüm komutanlar olay meydana gelir gelmez istifa eder, yargılanmalarını talep ederlerdi. Nitekim beğenmediğimiz Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde bir askeri üste meydana gelen patlama sonucu 12 kişinin ölmesi üzerine tüm üst yönetim istifa etmiş ve yargılanmayı istemişlerdi. Benzeri davranışlar birçok Avrupa ülkesinde ve Uzakdoğu ülkelerinde de yaşanabilen onurlu davranışlardır. Demek ki gelişmişlik sade ekonomik, ticari ve teknolojik seviyelerle ölçülemiyor.

Ülkemizde belki bundan yetmiş-seksen yıl önce insanımız belki bu kadar zengin değildi. Ekonomimiz gelişmemiş, teknolojimiz sıfır noktasında idi. Ancak bu ülkede yaşayan büyük küçük herkeste insani bir değer olan,  gurur vardı, haysiyet ve şeref vardı. İnsanlar haysiyetleri, şerefleri ve gururları için gerektiğinde hayatlarını feda etmeyi göze alabiliyorlardı.

Evet, ya şimdi ne hallerdeyiz?

Bu haber 2383 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur