gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 5  
»Bugün 855  
»Toplam 15041825  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.139.72.78
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur halkının temsilcileri toplantıda niye yok?

Hüseyin SİNASİ

29 Nisan 2012, 14:38

Hüseyin SİNASİ

  “Anamur’da tercih turizm mi, yoksa tarım mı?” başlıklı yazımızın yayınlanmasından bir ay sonra, “İl Turizm Koordinasyon Toplantısı” Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında ve Anamur Belediye Meclis Salonunda toplandı. Toplantıda ne oldu, ne olmadı konusuna girmeden söz konusu yazıda altını çizdiğimiz bölümden bir alıntı yapalım.

 

           “Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu Turizm Bölümü bitirmiş ve yüksek okul bitirme tezi “Anamur ve çevresinde turizm” olması nedeniyle, Anamur’un turizm potansiyelini yakından takip edenlerden biriyim. Anamur’da seksenli yılların, doksanlı yıllardan, doksanlı yılların iki binli, hatta ikibinonlu yıllardan dış turizm hareketleri bakımından çok daha canlı olduğunu söyleyebilirim. Yetmişli, seksenli, doksanlı yıllarda belki konaklama tesisleri yetersiz, yollar yine elverişsizdi. Ama daha çok turist geliyor, irili ufaklı pansiyon, otel ve moteller gelen turistlere cevap vermeye çalışıyordu.

           Bana sorarsanız, Anamur’da halk hala turizm mi, yoksa tarım ve hayvancılık mı, konusunda karar verememiştir. Şayet turizm tercih edilecekse, öncelikle Anamur ve Bozyazı’nın plastik ve naylon işgalinden kurtulması gerekir. Yok, tarım hayvancılık, muz, çilek, turfanda sebze diyorsak, o zaman turizmi unutacağız. Karar sizin.”

         Bu yazımızdan kısa bir süre sonra Mersin Milletvekili A. Rıza Öztürk’ün bir açıklaması yayınlandı. Sayın Öztürk açıklamasında Akkuyu’da kurulmak istenen nükleer santral konusunu ele alarak, nükleer santral mi, tarım ve turizm mi şeklinde sormak gerekir demiş. Evet, gerçekten nükleer santral ile tarımın, turizm gelişmesini yan yana koymanın imkânı yok.

Ama çoğu zaman olduğu gibi bu arada turizm yatırımı adı altında birilerine kaynak aktarılacak, zengin edilecekse işi başka türlü değerlendirmek gerekiyor. Daha şimdiden bazı uyanıkların turizm adına bazı planlar, projeler hazırlayıp kapılara dayandıkları gözden kaçmıyor.

         Vali Beyin konuşmasından Mersin-Antalya yolunun 2013 yılı sonuna kadar biteceği bilgisine ulaştık. Ayrıca otoban ağının da Silifke’ye ulaşacağı, 2023 Türkiye hedefi kapsamında Mersin-Konya bağlantısı ile Ankara’dan Silifke’ye 2-3 saatte inilebileceği vurgulanmış. İyi güzel de bunların Anamur’a doğrudan faydası ne olacak, oturup düşünmek lazım.

         Basın yayın organlarından takip ettiğimiz kadarı ile Anamur Belediye meclis salonundaki toplantıya çok fazla kişi ve kurum davet edilmiş. Davetliler salona sığmayınca koridorlar kullanılmış. Bölgenin tüm kaymakamları, belediye başkanları, daire amirleri, STK’lar eksiksiz toplantıya katılmışlar.

Ancak toplantıda AKP İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım haricinde siyasi partilerden kimse yok. Halkın oylarıyla seçilen il genel meclisi üyeleri AKP’li  A. Yılmaz Sarıoğlu, CHP’li Ersoy Gölge, MHP’li A. Rıza Kibrit ve M. Ali Keskinaslan’ı göremedik. Toplantıdan bir süre sonra karşılaştığımız Ersoy Gölge’ye toplantıda bulunmayış nedenlerini sorduk. Davet edilmemişler. Mersin Vali Yardımcılarından Suphi Olcay’ın koordinatörlük yaptığı böyle önemli bir toplantıya Anamur halkının oylarıyla seçilmiş temsilcilerinin davet edilmemelerinin haklı bir gerekçesi olmalı.

Anamur İl Genel Meclisi üyelerinin 19 Nisanda yapılan İl Turizm Koordinasyon toplantısına neden davet edilmediklerini merak ediyor ve öğrenmek istiyoruz.

Bu haber 2561 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur