gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 584  
»Toplam 14974778  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 100.25.40.11
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Mersin-Antalya arası D-400 yolu ile 5 saat olur mu?

Hüseyin SİNASİ

12 Temmuz 2012, 19:38

Hüseyin SİNASİ

Mersin-Antalya güzergâhında yapımı devam eden D-400 yolu ile ilgili yayınlanan haber, yazı ve yorumlara bakıyorum. Resmi makamların yaptığı açıklamalarda, söz konusu yolun tamamlanması ile Mersin’den Antalya’ya veya Antalya’dan Mersin’e otobüsle 10 saat yerine 5 saate gidilebileceği ifade ediliyor. Mersin ile Antalya arasındaki yaklaşık 565 km yolun, otobüsle 10 saatte tamamlandığına bir şüphemiz yok. Ama söz konusu yolun bitmesinden sonra 5 saatte gidilebileceği gibi bir açıklamayı gerçekçi bulmuyoruz. Biliyorum,  bazıları hemen itiraz basacak, “şimdi devlet büyüklerini yalancı mı çıkarmak istiyorsun” diyecekler. 

 

Mersin-Antalya D-400 yolunun, Mersin’den Silifke-Taşucu çıkışına kadar olan bölümü ve Antalya’dan Alanya çıkışına kadarı, tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Gelin küçük bir hesaplama yapalım. Mersin’den çıkıp Antalya’ya gidecek olan bir şehirlerarası yolcu otobüsünü düşünelim. Otobüsümüz Mersin otogarından çıktıktan sonra Silifke-Taşucu’na  2–2,5 saatte ulaşabiliyor. Neden buraya kadar olan bölümü aldık? Çünkü yolun buraya kadar olan bölümü halk deyimi ile kaymak gibidir de ondan. Yine bir başka şehirlerarası yolcu otobüsü ile Antalya’dan yola çıkıyor, Serik, Manavgat derken Alanya’ya kadar yine kaymak gibi bir yolda ilerliyorsunuz. Ama en iyimser tahminlerle Antalya’dan 2 saatte Alanya’ya ulaşabiliyorsunuz. Yolda geçen süremiz bununla ne oldu dersiniz, 4 veya 4,5 saat. 

 

Daha sayısız dönemeç, rampa iniş ve çıkışları ile Silifke-Anamur arası ve Anamur-Gazipaşa ile 45 km ötede Alanya var. Mevcut haliyle Silifke’den Anamur’a en iyimser tahminlerle halen 3 saatte ulaşılabiliyor. Yol açıldıktan sonra bu süre 1-1,5 saat olur. Anamur’dan Gazipaşa şimdilerde 2 saat sürüyor. Anamur’dan Alanya’ya da 3 saatte ulaşılıyor. Ama yeni D-400 yolu hizmete girdikten sonra Anamur-Alanya arası en iyimser tahminlerle 2 saat olacaktır.  Kestirmeden gidelim. Mersin Silifke arasında yaklaşık 4-4,5 saatimiz geçmişti. Buna Silifke - Alanya arası için de 3-4 saati ekleyin. Çıkan hesap 7-8 saat arasında olacaktır. Yani anlayacağınız büyüklerimiz masa başında iyi hesap yapıyor ve 565 km’lik yolun 5 saatte alınabileceğini hesaplıyor. Ama kazın ayağı hiç de öyle değil. Biri Mayıs başında diğeri Haziran başında olmak üzere iki defe otobüsle yolculuğumuz oldu. Anamur’dan 6.30 da çıktık, 11.20’de varabildik. Mersin’den dönüşte 18.30’da çıktık 22.30’da gelebildik. Yani D-400’ün büyük bir bölümünün hizmete açılmış olması da pek fazla bir şey değiştirmemiş.

 

Madem D-400 yolundan söz ettik. Silifke-Anamur, Anamur-Gazipaşa arasında yol yapım çalışmaları ağır aksak da olsa devam ediyor. Belki söz konusu yol güzergâhında en zor bölümlerden biri olan Aydıncık-Gözce (Tekeli Beldesi) arasında, yol yapım çalışması için şirketin şantiyelerini kurulmakta olduğunu öğrendik. Ancak Mersin-Antalya arası D-400 yolunda çalışmaların ne zaman biteceği ve vatandaşın rahatlayacağı konusunda herkes ayrı bir telden çalıyor. Kimileri yolun 2013 sonunda, kimileri 2014 veya 2015 sonu diyor. Biz yine de en iyimser tahminlerle bunun 2015 sonu olacağını düşünüyoruz. Ama D-400 sahil yolu için ayrılan kaynakların başka alanlara kaydırılması veya ülkenin ekonomik bir darboğaza düşmesi halinde bu işin çok daha fazla uzayabileceğine hazırlıklı olmamız lazım. 

Bu haber 10373 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur