gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 598  
»Toplam 14974792  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 34.237.245.80
» Bu sitemizi ziyaretiniz

MHP Bölünüyor Mu?

Hüseyin SİNASİ

10 Haziran 2016, 21:18

Hüseyin SİNASİ

                          MHP Bölünüyor Mu?

     MHP’deki kavganın kazananı kim olur, başlıklı yazımızın son bölümü şu şekildeydi.

    “Görünen o dur ki; MHP açısından bu kavganın kaybedeni çok, kazananı olmayacaktır.”

     “Elbette her karşılaşmanın, her kavganın kaybedenleri ve bir kazananı olur. Yazı da gelse, tura da gelse, oyunun bir kazananı vardır. Onu ben açıklamayayım, siz bulun.” demişiz.

     Aradan neredeyse iki üç hafta geçti. 15 Mayıs öncesi ve sonrasında Yargıtay’dan nasıl bir karar çıkacağına ilişkin kafa karışıklığı, 26 Mayısta muhalif kanat için umutların bir kez daha yeşermesine neden olurken, Genel Merkez çevreleri için hayal kırıklığına döndü.

     Yargıtay, yerel mahkemenin aldığı kararı oy birliği ile onaylayarak,  muhalif kanadı haklı buldu, olağanüstü kongreyi toplayabilirsiniz dedi.

     Yargıtay’ın beklenen bu kararından sonra MHP Genel Merkezi vakit geçirmeden 10 Temmuz 2016’da olağanüstü kararı almak suretiyle ön almaya ve hukuki durumu etkisiz kılmaya çalıştı. Ancak muhalif kanat, artık olağanüstü kongre toplama yetki ve sorumluluğunun kendilerine geçtiğini ileri sürerek 19 Haziran 2016 tarihinde olağanüstü kongre toplama kararını verdi.

     MHP Genel Merkezi mahkemece görevlendirilen çağrı heyetini ve 19 Hazirandaki kongreyi tanımadığını ilan etmiş bulunuyor.

     Yani Yargıtay’ın aldığı karar da MHP’deki tartışmaları sonlandırmamış aksine daha da yoğunlaştırmış bulunuyor.

     Peki, ne olur?

     MHP tüzüğü incelendiğinde görülür ki, partinin organları; büyük kurultay, genel başkan, yönetim kurulu ve disiplin kurulundan oluşuyor. Bu bakımdan 19 Haziran günü MHP üst kurul delegeleri, çağrı heyetinin davetine uyar ve tüzük değişikliğini yapabilirse, seçimli yeni bir kongre toplamanın önünde hiçbir engel kalmıyor.

     Fakat delegeler genel merkezin çağrısına uyup 10 Temmuz kongresini beklemeyi tercih ederlerse, muhalefet kanadı için yolun sonu gelmiş demektir. Ya parti içinde kalmaya devam edecekler veya ayrılıp kendilerine ayrı bir yol çizeceklerdir.

     Sorumuzu bir kere daha tekrarlayalım. MHP’deki bu kavganın kazananı kim olur?

     MHP’li olduklarını bildiğimiz kişilerle görüşüp, konuşuyor ve sosyal medyadaki paylaşımlarını takip ediyoruz.

     Gözlemlerimize göre Bahçeli taraftarlarının biraz daha hırçın ve kırıcı oldukları, muhaliflerin daha ılımlı tavır sergiledikleri görülüyor.

     Bir başka tespitimiz ise görüştüğümüz çoğu kişinin Meral Akşener yanlısı olmalarıdır. Değişim isteyen ancak ne Bahçeli yanlısı ne de Meral Akşener taraftarı olmayanlarla da karşılaştık. Bahçeli’de ısrar edenler de var.

     MHP’ye ilişkin sorumuzu eski bir MHP yöneticisine sormuş ve kazanan AKP olur, Erdoğan olur cevabı almıştık.

     Gerçekten olağanüstü kongre tarihi yaklaştıkça aday sayısının ona, hatta onikiye çıktığı bir ortamdan üçe beşe bölünmüş bir MHP çıkacak gibi görünüyor. Bütün mesele delegelerin vereceği hayati öneme haiz kararda gizli.  

    Devam edelim mi, siyasi partiler iktidar olmak için yola çıkarlar.  Bir siyasi partinin iktidar olmak için birlik, beraberlik içinde hareket etmesi, ülkenin ve halkın sorunlarını çözebileceğine ilişkin olarak umut aşılaması, hedeflerine bıkmadan yorulmadan, heyecan ve şevke koşması gerek. Eğer böyle görüntü verememişseniz; siyaset dünyasında var olmanızla olmamanız arasında bir fark yoktur.  

                                                       Hüseyin ŞİNASİ        

Bu haber 1418 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur