gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 785  
»Toplam 14974979  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.222.149.13
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Seçimlerde adaylar ne yapmalı?

Hüseyin SİNASİ

04 Aral?k 2013, 11:30

Hüseyin SİNASİ

 

                                 

 

            Yerel seçimler için geri sayım devam ediyor. Aday adaylarının ardından adaylar da netleşmeye başladı.  Adaylığı açıklananlar ve yakınları bu durma sevinir, havalar girerken; adaylıkları kabul edilmeyenler yenilmişlik, belki aldatılmışlık, kandırılmışlık psikolojisine giriyorlar.

Her zaman olmasa da yazılarımızda seçimler, adaylar konusuna yer veriyor, bilgi vermeye, önerilerde bulunmaya devam ediyoruz. Ancak seçimler yaklaştıkça gerek adaylar, gerekse adayların yakınları daha hırçın, daha kırıcı olabiliyor. Bu kişiler seçimlerden sonra yine bir arada bulunup, acıları ve sevinçleri birlikte paylaşacaklarını unutuyorlar.

Adaylar ortaya çıkmaya, tablo netleşmeye başladığına göre, seçimlerde başarılı olmanın püf noktalarını verelim.

Seçimlere şurada dört aydan kısa bir zaman kaldı. Artık zaman meydanlara çıkma kalabalıkları heyecanlandırma ve coşturma zamanıdır. Parti liderlerinden, milletvekillerine, il, ilce, belde başkanları ve yöneticilerine kadar herkes planlı ve programlı girişimlerde bulunulmalı. Kapı kapı dolaşılıp vatandaşla konuşulmalı, partinin, adayın bakış acısı ve hedefleri bıkmadan usanmadan anlatılmalıdır.

Bunu neden söylüyorum, çünkü bu konu, artık adayların ya da seçimde aday olmayı kafasına koyanların broşürler, pankartlar afişler bastırmasından çok ama çok daha önemlidir. Eğer kazanamazsan dahi akıllarda kalan ve vatandaş tarafından hoş karşılaşılan bir davranış biçimidir bunlar. Karşınızdaki seçmene hangi düşünceden olursa olsun hizmet etmeyi ilke edindiğinizi benimsetmenin en güzel yollarından biri de evine iş yerine misafir olmak ve dertlerini, isteklerini tek tek not almaktır. Tekrar ediyorum dinlemek değil kafa sallayarak el ovuşturarak evet anlıyorum demek değil. Elde kalem tek tek not almak, Vatandaşı ciddiye almanın en önemli göstergesidir.

Artık alışılagelmiş propagandalar ve toplantılar reklâm girişimleri yerel televizyonlardan ve gazetelerden ilanlar vermeler çıkıp konuşmalar yapmalar tarihe karışmıştır. Sokaklara çıkın ve vatandaşla parkta bankada kahvede bakkalda bire bir konuşup kendinizi tanıtın ve dinleyin. Akşamları mahalle mahalle dolaşıp evlere konuk olun, yakınlık kuran ve anlayışlı bir başkan adayı iseniz ve hizmet yapmak için varınızla yoğunuzla çalışacaksanız bu yazdıklarımı kulak arkası etmeyin. Vatandaş, yöneticileri yakınında ve yanında görmekten mutluluk duyar. Masa başlarında sağa sola emirler yağdıran makamında gazetecilere gelecek hakkında görüşlerini ve planlarını anlatan liderler devri artık çoktan bitti.

Kadınların ve çocukların istekleri önemlidir. Bu nedenle sohbet edilen bireyler arasında mutlaka kadınlar ve çocuklar da olmalı. Boy boy fotoğraflar bulunan afişlerin apartmanların ve evlerin duvarlarına tutkalla yapıştırılmasının ne gibi yarar getireceğini artık anlayın ve bu yöntemlerden uzak durun. Hiç kimse evinin duvarından hangi partiden olursa olsun her hangi bir adayın fotoğrafını kazımak istemiyor.

Bizden söylemesi etrafınıza iyi bakın ve dinleyin iyice gözlemleyin vatandaş artık boş vaatlere kanmıyor ve karşısında hizmet edebilecek bir belediye başkanı, mahallesi için koşturacak bir muhtar istiyor.

 

Bu haber 2227 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur