gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 947  
»Toplam 14975141  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.166.234.171
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Ramazan bayramında görüp, duyduklarımızdan

Hüseyin SİNASİ

14 A?ustos 2013, 09:46

Hüseyin SİNASİ

        Ramazan bayramında görüp, duyduklarımızdan

Ramazan, oruç, namaz, zekât bayram derken geldik Ağustos ayının ortalarına. Ramazanın anlam ve önemi nedeniyle çevremizde kaynamakta olan siyaset kazanın fokurtusundan, kokusundan, dumanından ve hararetinden uzak durmaya uzak durmaya çalıştık. Bu arada kafamızı dinleyip, biraz da olsa ruhumuzu günahlardan, fitne ve fesatlardan kurtarmaya özen gösterdik. Başarabildik mi, onu zaman gösterecek.

Ramazanda herhangi bir gerekçesi olmayanlar, oruçlarını tuttu, vakit namazlarını düzenli kılmaya çalıştı. Mali gücü uygun olanlar, fitre ve zekâtlarını yardıma muhtaç yakınlarına veya hayır kurumlarına ulaştırarak, ağırlıklarından, kirden ve pastan arınıp zenginleştiler. Cenab-ı Allah ibadetlerini, hayır ve hasenatlarını en güzel şekilde kabul etsin. 

Bayramlar, hele dünü bayramlar bir anlamda hasrettir, kavuşmalardır. Ama aynı zamanda ayrılıktır, gurbettir. Bu sene bayramı geçen seneye göre on gün önce karşıladık. 8 Ağustos 2013 günü başlayıp 11 Ağustos 2013 akşamına kadar devam etti. Tek sıkıntı ülkenin her tarafında olduğu gibi Anamur ve Bozyazı’da da havanın aşırı sıcak olmasıydı. 

Ramazanda hal hatır sormak amacıyla dolaştığımız esnaf dostlarımızın çoğunun iş yapamamaktan yakındıklarına şahit olduk. Bir başka tespitimiz de cadde ve sokakların günün büyük bir bölümünde boş denecek kadar tenha olmasıydı. Yine camilerin geçmiş yıllara göre daha konforlu ve iyi döşenmiş olmasına rağmen teravih namazlarına pek fazla talep olmadığını gördük ve şaşırdık. Sanırım bu durum, yetkililerin de dikkatini çekmiştir. Elbette ortaya çıkan duruma, bir gerekçe bulunabilir. Mesela en basitinden, “camide namaza gelenlerin çoğu yayaya, yazlıklara, sahillere gitti” der işin içinden çıkarız. Ancak mesele o kadar basit bir konu değil. 

Bayramda büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinde öpüldü.  Bayram şekerleri, tatlılar ikram edildi. Çocuklara bayram harçlıkları verildi. Dostlara verilecek bayram hediyeleri de unutulmadı. Dini bayramların en güzel taraflarından biri de, eş dost, akraba ve tanıdıklar arasındaki bayramlaşma ziyaretleridir. Bu ziyaretler sırasında üçbeş kişi bir araya gelmiş ise, konu dönüp dolaşıp memleket meselelerine ve siyasete gelip dayanıyor.

Biz,  bu bayramda dolaştığımız Anamur ve Bozyazı’da halkın ileriye dönük ilginç değerlendirmelerine şahit olduk.

İsterseniz Bozyazı’dan başlayalım.

Görüştüğümüz çoğu kişi gelecek Mart ayından yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda. Bozyazı’da yerel seçimler MHP’li adaylar arasında geçecek gibi. Başka partilerin adı bile anılmıyor. AKP diyorum. Geç onu diyorlar. Ama bir sıkıntı var. MHP’li Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı’nın aday olup olmama konusunda net bir tavır göstermemesi bazı arayışlara neden olmuş. Eski Anamur Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ali Çetin ve Elektrik Mühendisi Osman Kahvecioğlu’nun adaylıklarını açıkladıkları ve çalışmalara başladıklarını biliyoruz. Sanırım Başkan Ballı’ya kanalizasyon inşaatına başlanmış olması avantaj sağlamış. Elbette kanalizasyon yapımının devam ettiği yerlerde rahatsızlıklar var. Ama yine halk kanalizasyonun kendilerine bir fayda sağlayacağına inanıyor.  

Bayram ziyaretleri sırasında Anamur’da da ilginç tespitlerimiz oldu. Ama isterseniz bunu bir başka yazıya bırakalım. Zira yazı uzadıkça kimse okuma zahmetinde bulunmuyor.

Bu haber 2286 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur