gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 781  
»Toplam 14974975  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.226.222.183
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur'da Seçimin Tansiyonu Çıkmaya Devam Ediyor

Hüseyin SİNASİ

29 Mart 2015, 18:43

Hüseyin SİNASİ

                   

            2015 milletvekili genel seçimlerine ilişkin takvim işlemeye devam ediyor. 12-27 Mart 2015 tarihleri arasında seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Ayrıca www.ysk.gov.tr adresinden de herkes seçmen bilgilerine ulaşabiliyor. Bu nedenle oy kullanma yeterliliğine sahip herkesin bilgilerini kontrol etmesi ve oy kullanıp kullanamayacağını öğrenmesi, eğer bir yanlışlık varsa ilgililere haber verip düzelttirmesi gerekir. Yoksa geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi oy kullanmak isteği halde oy kullanamayanlardan olmak işten bile değil. Şurası açık, yerel seçimde herkes birbirini kolluyor, bir yanlışlık varsa ihbar edep, düzelttirebiliyor. Ancak milletvekili seçimlerinde böyle olmayacak. Hangi aday veya parti taraftarlarını ikna edip sandık başına götürüp kendine oy kullandırabiliyorsa o kazanacak.

            2015 milletvekili seçimleri için seçime katılacak partiler aday başvurularını kabul edip listelerini oluşturmaya başladı. AK Partiye 6233 kişinin adaylık için başvurduğu öğrenildi. CHP’ye 2000 civarında, MHP’ye 1800 civarında başvuru yapıldığı açıklandı. Bu arada 7 Nisan 2015 akşamı saat 17.00’ye kadar milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor.

            Ülke genelinde bu gelişmeler yaşanırken Anamur’dan da milletvekili aday adaylığı yarışı kıran kırana devam edip gidiyor. Meğer gördük ki, çevremizde ne kadar da çok milletvekilli adaylığına meraklı varmış.

            Gönlümüz hangi siyasi partiden olursa olsun Anamurlu ve Bozyazılı bir adayın seçilebilecek bir yerden yarışa devam edebilmesinden yana. Ak Partili seçmen genel anlamda adam seçmiyor, listede kim olursa olsun, itiraz etmeksizin oyunu verebiliyor. Ancak Mersin’de günümüz şartlarında AK Partinin çıkarabileceği milletvekili sayısı en fazla 4-5. Anamur ve Bozyazı’yı temsilen bir adayın 1,2,3,4 gibi bir yerlerde bulunması iyi bir çıkış olur. Bu arada A. Ali Keskin, Bahir Aslangil, M. Namık Sinanoğlu, Kemal Kılınç ve A. Ceylani Tuğrul’un aday olduklarını, Aydıncıktan tanık isim Süleyman Aktan’ın da yarışa dahil olduğunu hatırlatalım.  

Yerel seçimlerde iyi bir çıkış yapan MHP’nin bu seçimde yapacağı merakla beklenen bir husus. Ancak 2011 seçim sonuçlarını göz önünde bulundurarak “iyi bir aday, iyi bir liste vurgusu” sıkça dile getiriliyor. MHP seçmeni çok dinamik bir yapıya sahip. Adayı ve listeyi beğenmezse oy vermiyor. Bu nedenle MHP’de karar vericilerin bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Geçen seçimde 4. Sıradan aday olup kazanamayan Behiç Çelik ve listede yer bulamayan Hidayet Kılınç yine aday. Ayrıca Tügiad Genel Başkanı Ali Yücelen, sendikacı Hüseyin Ateş, Veteriner ve il genel meclisi üyesi M. Ali Gökmen adaylık için yola çıkmış buluyorlar.

CHP’de adaylık başvuruları devam ederken, Hüsnü Bulut ve Özgür Özuğur’un adaylık için başvuru yaptığını öğrendik. Ancak Mersin genelinde örgüt bünyesinde yapılan temayül yoklamalarında bu isimler ön sıralarda yer alamadı. Adaylık için 37 kişinin yarıştığı listede Hüseyin Çamak birinci, Fikri Sağlar ikinci, Prof Dr. Aytuğ Atıcı üçüncü geldiler. Birinci ve dördüncü sıralar kontenjan için ayrıldığına göre Hüseyin Çamak 2, Fikri Sağlar 3, Aytuğ Atıcı 5. Sıradan yarışa girmeleri söz konusu. Ancak sırlamanın değişebileceği de konuşuluyor.

Geçen seçimde olduğu Anamurlu Fahri Şen DYP’den milletvekili adaylığı için tekrar yola çıkmış buluyor. Mevcut şartlar altında seçilmesi beklenmiyor. Ancak seçilemeyeceklerini bilmelerine rağmen, aday olma medeni cesaretini göstermelerini kutlamak gerek.

 
                               Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 1637 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur