gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 1091  
»Toplam 14975285  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 52.90.181.205
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Seçimin kaderi, belediye meclisi listelerinde

Hüseyin SİNASİ

10 ?ubat 2014, 18:04

Hüseyin SİNASİ

                     

        30 Mart seçimlerine iki aydan kısa bir zaman kaldı. Artık partilerin adayları tamam sayılır. Bundan önce olduğu gibi başkan adaylarını genel başkanlar belirledi. O nedenle seçilecek veya kaybedecek olan başkan adayları değil partilerin genel başkanlardır.

          Seçimlerin bundan sonrası aşaması meclis üyeliklerine kimlerin hangi sıradan aday olacaklarıdır. Bu seçimleri önceki seçimlerden ayıran en önemli fark, vatandaşın hem ilçe belediye başkanına hem de Büyükşehir başkan adayına oy kullanacak olmasıdır. İlçelerde bir bardak suda koparılan fırtınanın aksine esas kavga Büyükşehir adayları etrafında geçecektir. Bu nedenle ilçelerde olup biten belediye başkan adaylığı ve seçim yarışını pek anlamlı bulmuyoruz.

Yarışın adını tam olarak koyalım. Vatandaş Çamlıyayla’nın en uzak köyünden, Anamur’un en uzak köyü Lale’ye kadar her yerde ve sandık başına giderken valilerden bile büyük yetkilerle donatılmış, belki federal sistemin başlangıcı sayılacak başkanları için tercih yapacak. Bu nedenle Büyükşehir adaylarının konumları, yaptıkları ve yapacakları şeyler önem kazanıyor.

Bundan ayrı olarak her ilçe büyüklüğüne göre belediye meclis üyeleri de seçilecek. Seçilen belediye meclis üyelerinin 1/5 -ki en yüksek oy oyalan meclis üyeleridir- Büyükşehir meclisine gidecek. Bu bir anlamda il genel meclisi üyelerinin yerini alacak.

Anamur özeline inmek gerekirse, bu seçimde belediye meclisi üye sayısı 15’den 25’e çıkacak ve bunlardan 5 üye Büyükşehir’in yolunu tutacak. Bilindiği gibi bundan önce Anamur il genel meclisinde 4 üye ile temsil ediliyordu. Yeni düzenlemeyle 5 üye ile temsil edilecek. İşte bu nedenle partilerde kimlerin kaçıncı sıradan belediye meclis üyeliğine aday gösterileceği çok önemli bir konu haline geldi. İşte esas kavga, deprem bu aday listeleri belli olduktan sonra kopacak. Öyle ki bu kavga, kimin kazanacağı veya kaybedeceğini bile belirleyecek.

Mersin’in diğer ilçelerinde neler olup bittiği hakkında detaylı bir bilgimiz yok. Ama Anamur’da bütün gözlerin meclis üyeliklerine çevrilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hangi partinin taraftarlarına sorarsanız sorun alacağınız cevap, biz kazanacağız şeklindedir. Hatta bazıları kazanmakla kalmaz dudak uçuklatan farklardan söz eder. Bize göre seçim ortada,  kim iyi organize olabilir, ileri teknoloji kullanabilir, seçmenin gözünü ve gönlünü doyurabilirse o kazanacak.       

Uzatmayalım. Mersin Büyükşehir ve Anamur’da seçimin kaderini açıklanacak belediye meclis üyelikleri ve sıralaması belirleyecek. Bakalım kimin listesi kabul görecek, kimlerin listesi hayal kırıklığı yaşatacak.

Bu haber 2414 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur