gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 566  
»Toplam 14974760  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 34.230.84.106
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur'un başkan adaylarını MHP belirler

Hüseyin SİNASİ

03 Kas?m 2013, 06:48

Hüseyin SİNASİ

         2 Kasım 2013 Cumartesi günü Kayseri’de gerçekleşen MHP’nin 2. Belediye Başkan adayları tanıtım programının Mersin’i ilgilendiren bölümü bizim için önemliydi.  Mersin’in 13 ilçesinden Toroslar, Erdemli ve Silifke adayları 29 Eylül programında açıklanmış ve mevcut başkanlar aday olarak ilan edilmişti. Şimdi Akdeniz Belediye Başkanlığına Remzi Çıngı, Mezitli Belediye Başkanlığına Serkan Akkoyuncu, Tarsus Belediye Başkanlığına Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanlığına İsmail Tepedağlı, Gülnar Belediye Başkanlığına Ahmet Günel, Aydıncık Belediye Başkanlığına Nazım Çabuk, Mut Belediye Başkanlığına Nebi Yılmaz aday gösterildiler.  Geriye Mersin Merkez Yenişehir, Anamur ve Bozyazı kaldı. 

Bundan iki ay önce yayınlanan bir yazımızdan kısa bir pasaj aktarmak istiyorum. “Bir başka kördüğüm de Anamur için söz konusu. Bir tarafta Anamur’un geleceğini aydınlatan ve başarılı hizmetlere imza atan Başkan Mehmet Türe, öbür tarafta iki dönemdir MHP İlçe Başkanlığı gibi zor bir görevi üstlenmiş tabanda ve teşkilatta sevilen sayılan bir isim Ramazan Yalçın, yine aynı dönemde Ören Beldesinde halkın sevgi ve saygısını kazanmış yokluklar içinde önemli hizmetlere imza atmış bir isim daha Aziz Doluoğlu, yine bir başka tarafta bu çorbada benim tuzum olmalı diye yola çıkmış Mimar M. Akif Demir.

            Evet, işleri hayli zor. Peki, kim aday olur?  Adaylık yarışının Başkan Mehmet Türe ile Ramazan Yalçın arasında geçeceği çok konuşuluyor. Bize göre de, Ankara’nın nabzını kim iyi tutabilir, ikna edebilirse, Anamur’un adayı odur. “

Ülke seçim menziline girdikten sonra veya önceleri, Anamur ve Bozyazı’da dolaşıyor, halkın başkanlar ve adaylar hakkında ne düşündüğünü anlamaya çalışıyoruz. Bir kere, henüz netlik kazanmayan Anamur ve Bozyazı’da mevcut başkanlardan şikâyet çok fazla.  Yine ilginç bir durum var. Bozyazı’daki MHP’liler Mehmet Türe’den, Anamur’daki MHP’liler de Başkan Ballı’dan memnun gözüküyorlar. O zaman Anamur’la Bozyazı’nın yer değişmesi iyi olacak gibi.

Halk arasında çeşitli siyasi görüşlere mensup kişiler arasında geçen konuşmalara göre Anamur’da Başkan Mehmet Türe, Bozyazı’da Mehmet Ballı MHP’nin yeniden adayı olacak. CHP’nin adayını Ayhan Güzel, M. Suphi Alp veya H. Nevin Özel şeklinde düşünüyorlar. CHP’liler arasında genel görüş Suphi Alp aday olursa kazanacağı şeklinde. Ayhan Güzel çok güzel organizasyonlara imza atıyor, ancak oy vermeyiz diyenler çok fazla. Nevin Hanım şu son zamanlarda çok aktif, aday olursa kazanma şansı vermiyorlar.

AKP, Anamur’da adaylar konusunda uzun zaman sessiz ve derinden gitti. Ahmet Doğan daha önce aday adaylığını ilan etmişti. Son zamanlarda Bahir Aslangil, M. Aziz Dağıstan, Azime Özdemir, İsmet Demir ve Avukat Nusret Kutlay da aday adaylıklarını açıkladılar. Geçtiğimiz günlerde temayül yoklamaları yapıldı. Ayrıca anketler yapılacak ve seçimi kazanacak bir adayla girmeye çalışacaklar. AKP’den kim aday adaylarından kim olur veya başka biri mi olur zaman gösterecek. Bir tahmin yapmak zor.

Mersin genelinde olduğu gibi Anamur ve Bozyazı’da herkes MHP’nin başkan adayının netleşmesini bekliyor. Tilkinin kırk hikâyesi varmış, kırkı da kümes üzerineymiş. Bunun gibi, bütün parti kurmayları MHP’nin adayına göre plan program yapma yarışındalar. Mevcut başkanları aday gösterirse ayrı bir plan, başka birini aday yaparlarsa başka bir plan uygulama düşüncesindeler. Bu bakımdan MHP’nin Anamur, Bozyazı ve Yenişehir adaylarının belirlenmesi çok önemli.  Anlayacağınız, Mersin’in, Anamur ve Bozyazı’nın adaylarını MHP belirleyecek.

 

 

Bu haber 2842 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur