gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 26  
»Bugün 1082  
»Toplam 14975276  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.95.233.107
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur Başbuğ Türkeş'i Unutmamış

Hüseyin SİNASİ

06 Nisan 2013, 01:50

Hüseyin SİNASİ

                       Anamur Başbuğ Türkeş’i Unutmamış

4 Nisan 2013 Perşembe, Başbuğ Türkeş’in aramızdan ayrılışının 16. yıldönümüdür.

25 Kasım 1917 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya gözlerini açan Başbuğ Türkeş’in büyük, kutlu ve çileli yürüyüşü, yine böyle bir Nisan akşamında sonsuzluğa ulaştı.

Başbuğ Türkeş’in 1940’larda başlayan zor, çile, zahmet ve bir o kadar da gurur dolu yürüyüşünde genç yaşlı, kadın erkek milyonlarca milliyetçi, ülkücü seveni oldu. Elbette sevmeyenleri de vardı.

8 Nisan 1997 gününü gerçekleşen cenaze törenini en güzel Mustafa Yıldızdoğan ifade etmiş;

“Yandı yürekler yandı.

Yağan kar ile sönmez.

Milyonlar bir ağızdan.

Diyorlar Başbuğlar ölmez.

Başbuğlar ölmez”

Rahmetli Başbuğ’un cenazesi eller ve omuzlar üstünde Allah kelamı dualar ve tekbirlerle sonsuzluk âlemine uğurlanırken, Ankara Ankara olalı öyle büyük, öyle vakur ve bir o kadar da hüzün dolu bir kalabalık görmemişti. Ankara’nın o soğuk ve kar serpintileri altında Başbuğu son yolculuğuna uğurlamaya gelenlerin sayısı milyonlarla ifade ediliyordu.

MHP Anamur İlçe Başkanlığı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Başbuğ Alparslan Türkeş’in 16. ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenlemiş.

4 Nisan 2013 Perşembe akşamı, Türkeş’i anma programı, akşam 20.00 başlayacaktı. Ama salonun daha çok erkenden dolacağı ve oturacak yer bulma sıkıntısı olacağını düşünerek biraz erken gitmeye çalıştık.

Kaplan Düğün Salonuna yaklaştığımda çevrenin kırmızı beyaz bayraklarla, süslendiğini gördük. Salon çevresinde arabalar sağlı sollu sıralanmış, girişte büyük bir kalabalık vardı. Dışarıda bekleyenlerle selamlaşıp, fazla oyalanmadan içeri girmeyi düşündük.

Kapıda gelen misafirleri MHP Yönetim Kurulu ve Kadın Kolları üyeleri karşılıyordu. Misafirlere bir taraftan kolonya ikram ediyor, bir taraftan da Türkeş’in küçük bir resmini yakamıza iliştiriliveriyordu.

Merdivenlerden çıkıp salona doğru yöneldiğimizde ön tarafların çoktan dolmuş olduğu, ancak arka taraflarda birkaç yerin boş kaldığını görüp, oraya oturmaya karar verdik. Etrafı incelemeye başladık.

Sahnede ortada Atatürk, bir tarafta Türkeş, bir tarafta Bahçeli’nin büyük boy resimleri yerleştirilmişti. Sahnenin bir tarafına slâyt gösterisi için bir perde yerleştirilmiş, öbür tarafa konuşmacı kürsüsü kurulmuştu.

Bütün hayatı boyunca Türk ve Türklük için imanlı bir mücadele veren Türkeş ve aziz şehitler için saygı duruşu yapıldı.

İstiklal Marşının büyük bir aşk ve şevkle okunmasından sonra din görevlileri Yalçın Şahin ve Üzeyir Arslan tarafından Kur'an-ı Kerim okudu ve Hatim Duası yapıldı. Ülkü Ocaklı gençler 9 ışık gösterisi sunuldu. (Milliyetçilik, Ülkücülük, Ahlakçılık, Toplumculuk, İlimcilik, Hürriyetçilik ve şahsiyetçilik, Köycülük, Gelişimcilik ve Halkçılık, Endüstricilik ve Teknikçilik)

MHP Anamur İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan “Başbuğ Dindar bir insandı” isimli video gösterimi yapıldı.

Başbuğ Türkeş’in hayatını anlatan slâyt gösterisi içinde TRT’de yayınlan bir sohbette Anamur’la ilgili, kendine nasıl “Başbuğ” diye hitap edilmeye başladığını anlattığı bölüm yayınlanırken çoğu dinleyenlerin duygulandığı, gözlerinden yaşlar süzüldüğü, ama bunu saklamaya çalıştığına şahit olduk.

Anma programında MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın da bir konuşma yaptı. Bu sırada MHP’nin Bursa mitinginden bazı bölümler gösterildi. Son günlere damgasını vuran “Vur de vuralım. Öl de ölelim “ sloganı ve Bahçeli’nin cevabı büyük alkış aldı.

Daha birkaç gün önce atanan Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Erkan Özateş, konuşmasında Alparslan Türkeş'in varlığına muhtaç olduklarını belirtti.

Yine yeni atanan MHP Anamur İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Alime Yiğit, kadınsız siyasetin yapılamayacağını vurgulayarak, MHP Anamur İlçe Teşkilatı adına çalışmalarına daha kuvvetli devam edeceğine dair söz verdi.

Daha sonra tekrar söz alan MHP Anamur İlçe Başkanı Ramazan Yalçın,  katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında bir kampanya yapmak istediklerini kaydetti. Yalçın, "Nevruz günü maalesef Diyarbakır'da Türk Bayrağını göremedik. Bundan dolayı bayraklarımızı sandıklardan çıkararak camlarımıza, balkonlarımıza asalım. Bayrağımıza sahip çıkalım." dedi ve bir alkış tufanı koptu.

Bu haber 2229 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur