gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 19  
»Bugün 1067  
»Toplam 14975261  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.213.80.174
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur'a Huzurevi Yapımı

Hüseyin SİNASİ

28 Eyl?l 2014, 22:07

Hüseyin SİNASİ

                Anamur’a Huzurevi Yapımı ve Bazı Meseleler

 

Anamur’a yaşlı bakım ve huzurevi yapımı yılan hikâyesine döndü. Doksanlı yıllardan bu tarafa her seçim döneminde belediye başkan adaylarının yapmaya söz verdiği projeler arasında yer bulmasına rağmen huzurevi yapımı konusunda önemli bir gelişme olmadı.

 

Eylül ayı başlarında gerçekleşen belediye meclisi toplantısında huzurevi konusu bir kere daha gündeme geldi. Başkan Mehmet Türe, “Anamur’a mutlaka bir huzurevi yapılması yönünde karalı olduklarını ifade ederek, Kalınören Mahallesinde yapmayı planladıkları huzurevi arazisine onay çıkmadığını, söz konusu araziden olumlu sonuç alamadıkları takdirde arazi arayışına devam edeceklerini belirterek, en az 3–4 dönümlük bir alana huzurevi yapılması gerektiğini ifade ederek, bu konuda Anamur Yaşlıları Koruma Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği ile de işbirliği içinde olacağız” diyor.

 

Dün Anamur Yaşlıları Koruma ve Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerinden biri ile konuştum. Yıllar önce Esentepe Mahallesinde 7–8 dönümlük bir araziye huzurevi inşaatına başladıklarını, destek bulmadıkları için tamamlayamadıklarını söyledi. Esentepe Mahallesindeki huzurevi inşaat alanının uygun bir konumda olduğu anlatılıyor. Yıllar önce Antalya-Kumluca’ya gitmiştim. Bir dernek tarafından yapımına başlanan ve belediye başkanının da sahiplenmesi ile tamamlanmak üzere olan tepede, havadar bir huzurevi inşaatı görmüştüm. Sanırım çoktan tamamlanmış ve hizmete girmiştir.

 

Karamanın Başyayla İlçesinde bir iş adamının gayretleri ile 5-10 kişilik bir yaşlı grubunun bakım ve iaşenin sağlandığı bir mekân var. Orada kalan yaşlılar için devlet belli bir miktar ödeme yapıyor. Bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlarımız orada huzur içinde hayatlarını sürdürebiliyor.

 

Antalya-Kumluca’da yıllar önce gördüğümüz, Başyayla’da çalışmalarına şahit olduğumuz yaşlı bakım ve huzurevlerinin daha gelişmişinin Anamur’da yapılmaması için hiçbir neden yoktur. Yeter ki niyetler ve gayretler samimi olsun. Anamur Belediyesi mademki bir huzurevi yapmayı istiyor, o zaman bu konuda yola çıkmış ve belli bir mesafe almış kişi ve gruplarla işbirliği imkânlarını araştırmalı, destek olmalı.

 

Söz yaşlı bakımevi ve huzurevinden açılmışken, belediyenin Anamur Meslek Yüksek okulu öğrencileri için, ortaöğrenim öğrencileri için barınma, eğitim ve destek hizmetleri vermesi lazım. Madem MHP’li bir belediyeyiz diyorsunuz. Ülkü Ocakları Genel Merkezinin Ülkü Evleri Projesini niye hayata geçirmediklerini sormadan edemiyoruz. Bu arada Mersin Büyükşehir Belediyesinin bu sene başlattığı 4 yıllık yüksek okul kazanan öğrencileri yönelik destek programını kutlamak isteriz. Ancak desteğin 4 yıllık öğrencilerle sınırlı tutulması bazı rahatsızlıklara neden olduğunu da hatırlatalım. Gönül isterdi ki bu destek yüksek okul sınavlarını kazanıp okuluna kayıt yaptıran bütün öğrencileri kapsamış olsun. Ama olmadı.

 

Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 2143 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur