gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 768  
»Toplam 14974962  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.205.179.155
» Bu sitemizi ziyaretiniz

MHP ADAYLARI VE ADAY ADAYLARI

Atila BOZKURT

31 May?s 2015, 19:39

Atila BOZKURT

      MHP ADAYLARI VE ADAY ADAYLARI

Kökü maziye, yakın geçmişi 1944 olaylarına dayanan Ülkücüler ne zaman ve ne için mücadele ettiklerini anlatmak için biraz geriye doğru gidelim. Ülkü: kelime anlamı olarak ideal demektir. Ülkücülük ise idealizmin karşılığıdır. Tarihin farklı zamanlarında farklı isimler altında örgütlenerek mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Savundukları dava uğruna canını ortaya koyan Ülkücüler, bu uğurda binlerce arkadaşını hayatlarının baharında toprağa vermişlerdir. Çok zorlu mücadelelerden geçmişlerdir. İşkence görmüş, zaman zaman sürgün edilmiş, zaman zaman da bu mücadelede yakınlarına bile cefa çektirmişlerdir. Bunları yazmaya ne kaleminiz ne nede zamanını yeter. Şimdi günümüzdeki olaylara bir kısa göz atalım.

Malum genel seçimlere bir hafta kaldı. Her parti iktidar olmak için sokaklarda, meydanlarda çalışıyor. En küçüğünden en büyüğüne kadar herkes kendini anlatmaya çalışıyor. Tam bir hafta sonra bu gün herkes çalışmasının karşılığını milleten alacak. Kazanan kaybeden çeşitli yorum yapacak. Ama hiç kimse ben başaramadım deyip onurlu bir şekilde işgal ettiği koltuğu bırakmayacaktır.

Mersin ilinde 70-80 Türkiye genelinde 2500 civarında aday adayı arkadaş Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı oldu. Aday adaylıkları döneminde herkes kendini tanıttı. Burada bir gerçeği söyleyelim. Şahsında daha çok partisini öne çıkaranlar da vardı, kendini tanıtanlarda vardı. Bir arkadaşımla parti binasına vardık. Bir aday adayı arkadaş geldi. Büroşür bıraktı buroşürü inceledim geçmişinde MHP ile ilgili bir kelime yok. Buda normal yeni gelmiş olabilir.

Gelin birde aday adayları belli olduktan sonraki duruma bakalım. Adaylar baştan sona doğru herkes elinden geldiği kadar çalışıyor. Mevcut sistemde genel merkez yoklaması ile belirleniyor adaylar. Demokrasi tam işletilse de sandıkla belirlense daha iyi olur tabiî ki. Mersin ilini ele alırsak sonuçta 11 tane veki l çıkacak. Genel Merkezde kendine göre yaptığı değerlendirmeye göre 11 arkadaşımızı sıralamaya koydu.

Aday olamayan arkadaşlar doğal olarak üzüldüler. Onların üzüntülerini anlıyoruz da onlar bizi anlıyorlar mı? işte burası çok önemli. Tabi burada tümünü kastetmiyoruz. Herkes kendini bildiğine göre mesele yok demektir. Aday olamayan arkadaşlar kayıp oldular. Sırra kadem bastılar. Ne oldu acaba öldüler mi? Hani sizin idealiniz vardı. Siz olunca oluyor da, siz olmayınca ne oluyor? Sayınızı bilemem ama BİR ÇOĞNUZUN KURSAĞINDA HALA DU DAVANIN EKMEĞİ VAR. Kiminiz süper emekli kiminiz şu veya bu bunları önemi yok. Aday adaylığı döneminizde Vatan tehlikede idi. Şimdi tehlike geçti mi? Anlaşıldıysa beyler sizin bir özür borcunuz var ama ne zaman onu bilmem.

Ben bir daha diyorum ki azıcık vicdanı olan herkes kendine düşeni yapsın. Şimdi çalışma sahası çok. Köylere git, bayrak as, sokakta çalış, paran varsa çalışan gençlere zeytin ekmek söyle. Hiç bir şey yapamıyorsan sanalda bir paylaşım yap. Ama mutlaka bir şey yap. Bir kısa anıyla yazımızı bitirelim. Sanal âlem şu an revaçta. Tabi herkes bir şey paylaşıyor. Bazen beğeni bazen yorumla destek verenler oluyor. Bir paylaşımda baktım ki o kendini dev sananlardan hiçbir tepki gelmiyor. Neden böyle oluyor dedim? Abi çok tepki çekiyoruz demez mi? NASIL OLSA BİZ DELİYİZ.

Hiçbir karşılık beklemeden yıllarca ömrünün sonuna kadar inandığı dava için çalışanlara da buradan selam olsun. 4 sene çabuk geçer beyler.  4 sene sonra yine gelecekseniz biraz yüzünüz olsun.

Atila BOZKURT

Bu haber 53776 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur