gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 1074  
»Toplam 15045266  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.224.44.108
» Bu sitemizi ziyaretiniz

SEVDANIN ADI BURHANETTİN KOCAMAZ

Atila BOZKURT

31 A?ustos 2013, 19:58

Atila BOZKURT

                SEVDANIN ADI BURHANETTİN KOCAMAZ

1-2-3-4-5 Derken bu gün 6’cı yazımı kaleme alıyorum. Bu ara istedik ki biraz Anamur’dan çıkıp Mersin ilinin doğusuna doğru yani Tarsus’a gidelim. Tarsus dedin de aklıma hemen hemen 20 yıldır Tarsus’a damgasını vurmuş Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin KOCAMAZ geldi. Sayın KOCAMAZ’la ne bir yolculuk yaptık ne de bir çay içtik. Bu çorbada bir tuzumuz bulunsun dedik. Ancak gördüm ki Burhanettin Başkan öyle 3-5 yazı ile anlatılacak gibi değil. Sonu gelmeyen dizi film gibi. Sayın Burhanettin KOCAMAZ’ı 3 şekilde ele almayı düşündüm.

1 Bizim için kara sevda olan Ülkücü hareketle olan bağlılığı.

2 Tarsus Belediye Başkanlığındaki hizmetleri.

3 Mersin Belediyesi Büyük Şehir için aday adaylığı.

Biz gelin Burhanettin bey buralara nerden nasıl gelmiş ona bir bakalım.

27 Mart 1994 yerel seçimleri yapılıyor. Anamur Belediye Başkan adayı sayın Süreyya ÇELİK, Erdemli Belediye Başkan adayı Sayın Ali ŞAHİN. Tarsus Belediye Başkan adayı Sayın Burhanettin KOCAMAZ. Yanlış hatırlamıyorsam o dönem Mersin ili içinde 3 ilçeyi Milliyetçi Hareket Partisi almıştı. Daha sonra Silifke, Bozyaz, Çamlıyayla, Gülnar,Toroslar, Mezitli ile devam edildi. Bunların içinde kesintiye uğramadan 4 dönem üst üste aynı adayla seçim alan Sayın Burhanettin KOCAMAZ olmuştur.

Tarsus alınması demek zoru başarmak demekti o zamanlar.Tarsus bizim gözümüzde önemli idi.1968 Adalet Partisi,1984 Anavatan Patisi Belediye başkanlıklarını kazanmış onun haricindeki tüm belediye seçimlerini sol veya sola yakın partiler almıştı. Biz seçimleri almak değil yanından bile geçemiyorduk. Çalışmış olduğum şirketin Tarsus acentesini aradım. Dedim ki “seçim nasıl?” “Valla bir öğretmen varmış hangi partiden.Valla herhalde MHP’den ama seçimi alacak gibi görünüyor.” Dedim ki “bir yanlışın olmasın?” “Valla Atila’cığım benim bir komşu var. Yılların CHP’lisi geçen gün konuşuyorduk. Ya arkadaş bu çocuklar beni kırk yıllık partimden edecekler. Hayırdır amca dedim. Öyle bir çalışıyorlar ki çok hoşuma gidiyor. Birde seçimi alırsak neler yapacağız bir bakın diyorlar. El atılmayan, yapılamayan işleri yapacağız diyorlar.” Bu amcayı ben tanımıyorum. Öldü ise Allah rahmet eylesin.

Tarsus’ta Belediye seçimlerini kazanıyor. Kazanmakla kalmayıp 4 dönem aralıksız hiç yolunu değiştirmeden, her seferinde biraz daha oyunu arttırarak yoluna devam ediyor. 20 Yıl dile kolay. Bir siyasetçi için çok kolay olmasa gerek. Hele MHP de siyaset yapıyorsan. Muhalefettesin herkesin gözü üstünde. Nerde nasıl bir hata yaparda soruşturma açarız diye zaten takip ediliyorsun.

Ben Sayın KOCAMAZ da şunu gördüm. Birbirine kafa tutma yerine, her zaman biz haklıyız yerine, insanın olduğu yerde hata olur, denilerek yapıcı eleştiriler getirilmesini sonuna kadar savunarak buralara geldiğini gördüm. İnsanlara verilen özgüven, yapılan eleştirilere kulak tıkamak yerine o eleştirinin aslı olup olmadığına bakarak hataları en aza indirmek. Aslında doğrunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkücü duruşumuzu ve insaflı tavrımızı koruyabilirsek problem kalmayacaktır. Bizim kara sevdamız olan ülkücü herekete 20 yıldır hiçbir leke getirmeden buralara getirdiyse bu ülkücü duruş alkışlanmazda ne yapılır? Biz nelerini alkışladık? Nelerini gördük? Bir atasözü varya “YOKLUKTA BALDA KATIKTIR”. Allaha binlerce şükür her şeyimiz var. Bir tekşeye ihtiyacımız var. Un var, şeker var, su var helvayı yapmak ustaların ustası ustabaşı, büyük başkana düşüyor. ALLAH YOLUNU BAHTINI AÇIK ETSİN SAYIN BURHANETTİN BAŞKANIM.

Bir sonraki yazımızda Tarsus’u marka yapan hizmetlerle devam edeceğiz inşallah. Allaha emanet olun.

Atilla BOZKURT

Bu haber 2397 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur