gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 1090  
»Toplam 15036333  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.188.142.146
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ZİRVEDE KALMAK

Atila BOZKURT

10 Nisan 2014, 21:53

Atila BOZKURT

                    ZİRVEDE KALMAK

30 Mart 2014 geride kaldı. Çok renkli bir yerel seçim yaşandı. Türkiye genelinde olduğu gibi İlçemizde de sakin ama renkli bir seçim yaşandı. Kazanan Milliyetçi Hareket Partisi oldu hemde açık arabir farkla. Sayın başkan ve ekibini kutluyor Allah yardımcıları olsun diye dua ediyorum.

Kaybedenlerde her seçimde olduğu gibi yavaş yavaş kaybetme nedenlerini olumlu olumsuz değerlendiriyorlar. Satılanlar, satanlar vs. Bir sürü dedi kodu kazanı kaynıyor. Tabi bunlar doğal olarak tartışılıp konuşulup değerlendirilecek. Kaybedenler yeni seçime hazırlık yapacaklar. Asıl kazananın işi zor. Yapılacak bir sürü iş var. Herkesin gözü üstünüzde. İki şık var ya bu zaferi iyi okuyup, iyi değerlendirip halkın gönlüne taht kurarsın yada rutin olarak devam edersin. Unutulmaması gereken bir söz var. ZİRVEYE ÇIKMAK ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN ZİRVEDE KALABİLMEKTİR.

Yapılması gereken 63100 nüfuslu Anamur’un her karesini nakış nakış işleyip bundan sonraki seçime 31 Marttan itibaren çalışmaya başlamaktır. O, şu, bu değil “biz” deyip kimseyi ötekileştirmeden % 100 başarıya imza atmak hedef olmalıdır.

Muhalefet mutlaka olmalıdır olacaktır. Ancak iç muhalefet olanlar yapıcı olmak durumundadır. Haklı haksız her olayda yıkıcı olunması hem davaya hem de Anamur’a zarar verecektir. MHP’li belediyelerin ülkücülerin inançlarını icraata dönüştürüp farklı bir belediyecilik yapmalıdır. Yönetimde bulunan gerek belediye gerekse MHP yönetimi bu beklentiye cevap vererek şimdiden bir sonraki seçime hazır olmalıdır. Hakaret ve küfür içermeyen eleştirileri dikkate alıp eksiklikler giderilmelidir. Geçmişte yapılan hataların neler olduğu bilinerek, bugün hatasız bir şekilde geleceğe yönelinmeli ve ülkücü üretken belediyecilik farkı ortaya konmalıdır.

Günümüz artık birleşme, beraber olma, birlik ve beraberliği pekiştirme, hatalardan dönme, insanları Yaratandan dolayı sevme zamanıdır.

Sözümüzü şeyh Edebali’nin Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’ye yaptığı nasihate kulak vererek bitirelim:

“Ey Oğul!

Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suçlamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana.. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana.. Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana..

Ey Oğul!

Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı, Allah Teala yardımcın olsun. Beyliğini mübarek kılsın. Hak yoluna yararlı etsin. Işığını parıldatsın. Uzaklara iletsin. Sana yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve kalp versin. Sen ve arkadaşlarınız kılıçla, bizim gibi dervişler de düşünce, fikir ve dualarla bize va’dedilenin önünü açmalıyız. Tıkanıklığı temizlemeliyiz.

Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise, sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez!.. Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez.

Osman! Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.

Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”

 

                         Atila BOZKURT

Bu haber 2231 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur