gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 91  
»Toplam 15035334  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.131.28
» Bu sitemizi ziyaretiniz

RAUF DENKTAŞ PARKINDA BİR AKŞAM

Atila BOZKURT

23 A?ustos 2013, 20:19

Atila BOZKURT

                   RAUF DENKTAŞ PARKINDA BİR AKŞAM

Anamur Kültür Derneğinin düzenlemiş olduğu şiir şöleni 21 Ağustos 2013 akşamı gerçekleştirildi. Çok güzel bir programdı.Giderken sadece davete icabet için gitmiştim.Ama beklediğimden daha da güzeldi.

Dernek başkanı sayın Sadise SEYMEN hanımefendinin mütevazi açış konuşmasının ardından başlayan şiir şölenine katılan geneli edebiyat öğretmeni olan şiir okuyanlar beni çok gerilere götürdü.

Sayın Aydın DOLUOĞLU’nun kendine has üslubu ile Torosların dağlarında geçen çocukluğunu şiirle anlatması dinleyicileri adeta sahneye bağladı. Benimde edebiyat öğretmenim olan sayın Türkan KASAPOĞLU o her zaman alışkan olduğumuz gür ve heyecanlı sesi gitmiş yerine başka biri gelmiş gibi hissettim. Hani anne şefkati deriz ya onun gibi. Bozyazı Belediye başkanı aynı zamanda emekli edebiyat öğretmeni sayın Mehmet BALLI “ben seni hiç sevmedim” derken söylediği ile hisleri farklı söylüyordu. “Ben seni hiç sevmedim” derken iliklerine kadar sevdiğini söylüyordu.Kendine has sert üslubu ile konuşurken usta çırak ile adeta bambaşka biri oluverdi. Genç edebiyat öğretmeni sayın Pınar OKTAN Anamur’un öz evladı rahmetli Abdulkadir BULUT’un şiirini okurken sanki Mersin’e giderken Karayar’da mola verip Yeşilovacığa doğru yol alıyordu. Aramızda geziyordu sanki arkadaşları onu soruyordu. Sayın Oğuz OĞUZ bey şiir kısa olur diyordu. Ama bir dörtlük çok şeyler anlatıyordu. Sayın A.Ziya ÇAMUR sayın Mehmet AYDOĞDU geceye ayrı bir renk kattılar.

Diyorlardı ya şiirin tanımını biz yapamadık. Hiç kimsede yapamamış. Herkes neye sevdalandıysa ona şiir yazmış. Kimi aşk ile ALLAH’a ulaşmak, kimide ulaşamadığı sevgilinse kavuşmak için yan tutuşmuştur şiirde.

Anamur Kültür Derneği adına yakışır şekilde kültürümüzü tanıtmaya devam ediyor. Daha önceleri de benzer programlar yaparak unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzün tanıtımına yardımcı olmuştur. Programın yapıldığı yer doluydu. Ancak şöyle bir baktığımızda katılım yinede azdı. Niye göre azdı derseniz eğer orda başka bir etkinlik olsa idi mesela bir pop sanatçısı şarkı söyleseydi ne kadar insan geleceğini siz biliyorsunuz. Herşeye rağmen çok güzeldi. Başta dernek başkanı sayın Sadise SEYMEN olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyor yenilerinin devamını bekliyoruz.

Atila BOZKURT

 

Bu haber 2119 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur