gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 19  
»Bugün 1354  
»Toplam 15043542  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.226.187.199
» Bu sitemizi ziyaretiniz

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

Atila BOZKURT

05 A?ustos 2013, 13:05

Atila BOZKURT

                     YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

Seçimler demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna göre herkes seçimi kazanmak için yola çıkar.

Bizim için önemli olan; şahıslardan ziyade, bir kara sevda olan ve bu uğurda nice genç fidanların toprağa düştüğü bir o kadarının zindanlarda çürüdüğü, sakat kaldığı İlah-i Kelamatullah davası bayrağının düşmemesidir.

Bildiğim kadarıyla şu ana kadar aday adaylığına resmi müracaat eden yok. Ancak seçim atmosferi kendisine hergün bir aday bulur. Bunların bir kısmı da özel olarak nabız yoklama amaçlı piyasaya sürülür. Daha önceki tecrübelerimizle edinilen bilgilerimizi tazelersek birçok aday adayı çıkacaktır. Aday adayının çıkması ve fazla olması bizim düşüncemizin zenginliğini ve seçim alma ihtimalimizin yüksekliğini gösterir.

Aday adayları adaylık sürecinden önce çok iyi dava adamı, tavizsiz bir partili olurlar. Herkesi kapı kapı gezer kendilerini anlatırlar. Türkiye’nin tüm partilerinde olduğu gibi bizim adaylarda genel merkez tarafından atanır. Bu bazen isabetli olur bazen de tam tersine dibe vurur. Bunun çevrede bir sürü örneğini bulabilirsiniz. Yakın komşu ilçelerde yaşanmış olayların olduğunu herkes biliyor. Yerel seçimlerden sonra genel merkezden bir zat gelmişti dedim ki ona “Manavgat’da seçimi bir hezimetle kaybettik. Önceki adayı niye göstermediniz?”  Cevap çok ilginçti “O bir hataydı.”

Genel merkez adayını açıkladığı zaman bir bakarsınız 8-10 aday adayından 2-3 kişi kalır ortada. Başka partiye giden mi dersin, gitmeyip saman altından gizli pazarlık yapan mı dersin, daha aklınıza gelmeyecek bir sürü yol bulurlar. Amaç belli ya aday olanı kaybettirmek ya da kendine bir yer kapmak, başka sebeplerde olabilir. Adama her türlü alternatifi sunarsın gel seni il genel üyesi yapalım dersin olmaz, belediye meclis üyesi yapalım dersin olmaz, şunu yapalım bunu yapalım, yok illa gidecek…

Zaman o kadar çabuk geçiyor… Bu olayları sanki dün yaşadık gibi. Dört-beş yıl geçti, zaman yine yaklaştı. Bu olaylar yine yaşanacak mı, inşallah yaşanmaz. Ancak görüntü hiç de öyle değil. İle bakıyorum “ille de ben”, ilçeye bakıyorum sanki babalarının malını bölüşemediler. “Ben olmasam olmaz ya kardeşim” hani biz dava için çıkmıştık. Birisi bir türkü söyleyerek, ağlayacak ya hadi hayırlısı.

Yıllardır hep dinledik seçim yaklaştı mı partilerin genel merkezleri “arkadaşlar taban ne derse o olacak.” der. İnsanlar hep bir umutla bekler belki bu sefer bizi dinlerler. Belki bu sefer dikilen fidanlar yeşerir, belkiler uzar gider. Bir duyarsın genel merkezden biri geldi, niye gelmiş? Yoklama yapmaya. Yoklamaları genelde parti binalarında yaparlar ve giderler. Sevsinler sizin yoklamanızı. Gönlü bu dava için yanan bu gün olmadı yarın, yarın olmadı öbürsü gün diye gün sayan, cebinde belkide ekmek parası olmadığı halde borca benzin alıp, geceleri sabahlara kadar sokaklarda koşturan bir avuç kara sevdalılara olur olanlar. Ama ALLAH büyük biz, büyük adalete sığınıyoruz.

Bedir savaşında Müslümanlar sayıca azınlıkta. Hz. Hamza geliyor ve şöyle diyor.: “Gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmam.” Beyler haklıysanız korkmayın bu bir avuç kara sevdalılar her şeyin üstesinden gelir yeterki tabana kulak verilsin.

Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı tüm Türk- İslâm âlemine hayırlara vesile olur inşallah. Allaha emanet olun.

 

Atilla BOZKURT

Bu haber 2087 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur