gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 1171  
»Toplam 15043358  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.219.22.169
» Bu sitemizi ziyaretiniz

SON SİYASİ GELİŞMELERDEN KISACA

Atila BOZKURT

13 A?ustos 2013, 21:01

Atila BOZKURT

                SON SİYASİ GELİŞMELERDEN KISACA

Saygı değer dava arkadaşlarım, kıymetli okuyucular ara ara yazılarımın içinde nezaket kurallarını aşmadan eleştiriler yapıyoruz. Eleştirilere çok kızan da var, normal karşılayanda. Kızan arkadaşlara bir tavsiye niteliğinde bir önerim var. Hangi konuda eleştiri aldınsa o konuyu bir incele. Senin göremediğin eksikliklerin olduğunu sana hatırlatıyoruz. Bu çerçevede biraz daha eleştiriye devam edelim.

Arife günü Milliyetçi Hareket Partisinin düzenlemiş oluğu iftar programı ve bayramlaşmaya katılım çok yoğun oldu. Ülkücü hareke yakışır bir kalabalık vardı. Ancak organize camiaya yakışmayacak şekilde gerçekleşti. Beyler ben ve benim arkadaşlarım önemli değil. Siz bir başka partilerden konukları çağırıyorsunuz ve onlara o sizin protokol dediğiniz, başköşeye oturttuğunuz beylerin yanından yer ayırmanız gerekmez miydi? Takdir sizin. Her zaman saygı duyduğum Sayın Türkan Hocam her ne kadar açığı kapatmaya çalışsa da yinede insanlar ikna olmadılar. Her ne kadar ben beğenmeyerek belki de fazla idealist düşünüyorum. Başta İlçe Başkanım Sayın Ramazan YALÇIN olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. ALLAH kabul etsin. Bu aksaklık yönetimce de hissedilmiş olmalı ki İlçe Başkanı cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla hatayı kabul ederek orucunu açmakta sıkıntı çekenlerden helallik diledi..

Anamur’un potansiyel belediye başkan adayı namı değer Özbayırlıoğlu Değirmenci Mevlüt BATUN’nun olduğu bir yerde böyle aksaklık olamaz olmamalıydı.

İftar programından yola çıkarak biraz daha devam edelim. Hep kendi kendimize deriz en güzel mitingi biz yaparız. En güzel programı biz yaparız. Elimizin erdiğince, dilimizin döndüğünce her şeyin en iyisini yapmaya çalışırız. Gelin görünki istediğimiz başarıyı bir türlü yakalayamayız. Her seçim sonrası herkesin kendine göre bir mazereti var. Genel merkez aday belirlemede yanlış yapar. Bazılar partiyi satar. Kimileri adayı beğenmez. Benim adayım olmazsa bana ne kim alırsa alsın gibi dedikodu kazanı kaynatmaya devam eder. Başka partiden aday olur. Gider adaya kızdığı için başka partiye destek verir. Herkes kendi açısından değerlendiriyor. Yanlış anlaşılmasın kimseye karışmak gibi bir hakkımız yok. Zaten haddimize değil. Bu da benim yorumum olsun.

Diyoruz ya dava TÜRK İSLAM DAVASI. KANIMIZ AKSADA ZAFER İSLAMIN. MHP’nin verdiği iftar yemeğinde bir öğretmen arkadaşla akşam namazı için camiye gittik. Toplam sayı sekiz.  İki kişi biz olduğumuza bir imam-bir müezzin ettimi dört. Geriye kaldı dört. Demek ki bizden de diğer partililerden de akşam namazına gelen olmamış. Hani İslamcı geçinip mangalda kül bırakmayanlar, İslam’ı istismar eden ve siyasi rant elde edenler nerde?

Türk İslam geleneklerine göre gelen misafiri ağırlamak onunla ilgilenmek ne kadar geleneklerimizde varsa İslam’ın emri de böyle. Halk arasında Tanrı misafiri diye bir sözümüz var. Peygamber efendimize misafir geldiği zaman önce misafirin karnını doyurur, yemek kalmasa misafiri doyurur, kendisi aç yatardı. O misafirle ilgili şöyle buyurmuştur. “ALLAHA VE AHİRET GÜNÜNE İNANAN MİSAFİRİNE İKRAMDA BULUNSUN.”

İlçe teşkilatının ilden gelen Büyük Şehir aday adayları arasında ayrıcalık yaptığı birine hiç bakmadığı, birine az baktığı dedikoduları dolaşıyor. Böyle bir şey olduğuna biz inanmıyoruz ama dedikodusu bile hoş değil. Ne ilçe teşkilatına ne de Anamur’a böyle bir durum yakışmaz. Böyle hissedilmesine yol açanlar varsa bunların uyarılması gerekir. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Ancak siz Anamur gibi bir yerde seçime giriyorsunuz. Ayrıcalık yapmak gibi bir lüksünüz olamaz. Biz neden teşkilatı herkesin üstünde tutuyoruz. Öne çıkan şahıslar değil teşkilat olmalıdır. Başbuğ diyor ki: “Türkün en önemli vasfı teşkilatçılığıdır. Elinize bir avuç kum alın kapalı bir cama sepin kum taneciklerinin camın yüzeyinden aşağıya döküldüğünü göreceksiniz. Aynı kum taneciklerini bir beze bağlayıp fırlatın camı kırarak ileri gittiğini görürsünüz. Sonuç almak istiyorsanız birlikte hareket etmek zorundasınız.”

Aynı çatı altında siyaset yapanlar birbirlerini yıpratarak sonuca ulaşmazlar. Başkalarını kötüleyerek, beğenmeyerek ve bir makama ulaşmak isteyip, kendinizden olan rakipleri açıkça eleştirerek sonuç alamazsınız. Bu filmleri beraberce çok seyrettik. Tekrar seyretmeye benim tahammülüm yok. Olanında zaten seçim alma gibi derdi yoktur. Onun derdi benlik davasıdır, bendir. Bu tipleri Allah da sevmez.

13.08.1982 günü şafak vakti, idam sehpası kurulmuş. Doktor soruyor  “Sağlığın nasıl?”  Arkadaşımız cevap veriyor:  “Turp gibiyim.  Gönül rahatlığı ile asabilirsiniz.”

ALİ BÜLENT ORKAN. CELLÂDINA HELALLIK İSTEYEN BİR NESİL’İN ÖNCÜSÜ ve Ülkücü davanın yolcusu idi. Başka söze hacet var mı? Elinizi başınızın arasına alıp bir düşünün. Başka söz söylemiyorum. İhanet edenlere yazıklar olsun.

CENABI ALLAH TÜM ŞEHİTLERİMİZE RAHMET ETSİN.

ALLAHA EMANET OLUN.

Atilla BOZKURT

Bu haber 2085 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur