gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 187  
»Bugün 6754  
»Toplam 14995886  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.166.170.195
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur’da turizm ve balık çiftlikleri…

Hüseyin SİNASİ

20 Temmuz 2018, 18:45

Hüseyin SİNASİ

 

         

 

Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu- Turizm Bölümü (Şimdiki adı Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Fakültesi) 1981-1982 yaz dönemi mezunuyum. Yüksek okul bitirme tezim “Anamur ve Çevresinde Turizm” idi. 1982-2005 arasında Ticaret Meslek Liselerinde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yaparken, branşımız olan turizm derslerini okuttuk. Anamur ve çevresinde turizm konusunda yazdığımız yazılar internet sitelerinde, kitap ve dergilerde yayımlandı.

 Bu küçük hatırlatmadan sonra başlayabiliriz.

 Anamur, Mersin iline bağlı, Türkiye’nin en güney ucunda, denizi, kumu, güneşi, tarihi eserleri ve sosyal, kültürel ve doğal zenginlikleri ile şirin bir ilçemizdir.

 Ülkemizin en önemli turizm merkezleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Ürgüp Göreme, Konya, Doğu Karadeniz, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay, şeklinde sıralanabilir.

 

Mersin’de Tarsus, Silifke, Erdemli, Mezitli, Gülnar, Mut, Anamur ve Bozyazı zengin turistik değerlere sahiptir. İyi değerlendirilebilirse Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası gibi bir turizm merkezi olmaya adaydır. Tarsus yakınlarındaki Kazan bölgesi turizm alanı ilan edilmiş, Kız Kalesi turistik bakımdan kendini ispat etmiş merkezlerdir. Silifke’de bu konuda olumlu gelişmeler vardır.

 

Anamur ve çevresinde günümüzde, 60’lı 70’li yıllardaki turistik hareketlilik yoktur. Ekonomik hayat ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetlere yönelmiştir. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığının  Demirören-Melleç Koyunu turizm sahası ilan etmesi, yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalar turizmin gelişmesi bakımından umut vericidir. Bu kapsamda Anamur yakınlarındaki Köşekbükü Mağarası yeniden restore edilmiş, ulaşımı kolaylaştırılmıştır. Alanya-Gazipaşa, Anamur ve Bozyazı ilçelerinin ortak katkılarıyla Kaşpazarı Yaylasında, Mayıs ayı başında şenlikler düzenlenmektedir. Binlerce kişiyi ağırlayan bu bölge kış turizmi için uygun özelliklere sahiptir. Nitekim Mersin Büyükşehir Belediyesi uzun süren bir çalışma ile yollarını genişletmiş, düzenleme çalışmaları yapmıştır. Bakanlık tarafından buranın turizm alanı ilan edilmesi, çeşitli tesislerin yapılması kış sporları ve kayakçılar için yeni bir alternatif ortaya çıkaracaktır.

 

Anamur ve Bozyazı’da deniz turizmini tercih etmeyenler için yakın çevredeki yaylalar önemli bir turizm faaliyetidir. Yaz aylarında Kaş, Abanoz, Akpınar, Kozağacı, Elmakuzu, Ardıçlıtaş, Devrent, Kaşpazarı Yaylaları çok hareketli ve canlıdır.

 

Neden bu konuya girdik biliyor musunuz?

 

Anamur kıyılarında balık üretme çiftlikleri kurmak istiyorlar. Hem nereye yapıyorlar dersiniz, Demirören-Melleç Koyu yakınlarına. Hani Melleç’i siz turizm alanı ilan etmiştiniz. İşte şimdi olmadı. Yapmayın, denizi ve turizmi öldürmeyin.

Bu haber 1072 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur