gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 179  
»Bugün 2494  
»Toplam 15002291  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.209.229.59
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur ve Bozyazı’dan Seçim analizleri…

Hüseyin SİNASİ

26 Aral?k 2018, 13:38

Hüseyin SİNASİ

                

 

2009 seçimleri ardından 2014 seçimlerinde de MHP’den Anamur Belediye Başkanı seçilen Mehmet Türe ve bazı belediye meclisi üyeleri geçen yıl Kasım ayında istifa ederek İyi Partiye katılmıştı. MHP tarafından yeniden aday yapılmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da 20 Kasım 2018 günü partisinden istifa etti. Kısa bir süre sonra İyi Partiye katıldığını açıkladı. Bu gelişmeler yaşanırken Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı’nın MHP’den istifa edip Kocamaz’a desteğini açıklaması, sonrasında bazı belediye meclis üyelerinin de partilerinden istifa ettiklerini açıklaması İyi Partililerin moralini yükseltmiş görünüyor.

 

15 Kasım 2018 Perşembe günü 21.dönem Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç’ın Anamur Belediye Başkan Adaylığının açıklanmasının ardından 15 Aralık 2018 Cumartesi günü büyük bir araç konvoyu ile karşılanması MHP çevrelerinde adeta bayram havası estirmiş.

 

Aday belirleme konusunda Ak Parti, CHP ve diğer partilerde gergin bekleyiş sürüyor. Ak Partinin aday çıkarmayıp MHP’yi destekleyeceği konuşuluyor. CHP’nin adaylarını 4 Ocak 2019 tarihinde açıklaması bekleniyor.

 

MHP’nin sürpriz bir karar ile 21. dönem Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç’ı Anamur Belediye Başkan adayı ilan etmesi, beklenmeyen ilginç bir gelişme oldu. Halk tipi politikanın başarılı temsilcilerinden biri olan Hidayet Kılınç, Anamur, Bozyazı ve Mersin için bir marka. Markaların ortaya çıkması, tutunması, herkes tarafından kabul edilmesi kolay olmuyor.

 

MHP Anamur Belediye Başkan Adayı Hidayet Kılınç, 15 Aralık 2018 Cumartesi günü düzenlenen büyük bir araç konvoyu ve gövde gösterisi ile sahaya inerek, resmi kurumları, STK’lar ve özel kuruluşları ziyaret ederek seçim çalışmalarını başlatmış oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde MHP Bozyazı Belediye Başkan Aday Adayı Recep Kurtkaya’nın Bozyazı’da Astor Erdal’ın yerinde yerel basın temsilcileri ile bir araya geldiği sohbet programına katıldık. Recep Kurtkaya, 1987 Bozyazı doğumlu, genç, dinamik, zeki, çalışkan ve iş bitirici bir kişiliğe sahip. Manisa Büyükşehir Belediyesinde ve Bozyazı Belediyesinde Çevre mühendisi olarak görev yapmış. Aday olur da kazanırsa Bozyazı için bir kazanç olacak. Ama her halükarda bir yerlerde değerlendirilmesi lazım. Recep Kurtkaya gibi gençlere bu memleketin çok ihtiyacı var.

 

Anamur Belediye Başkan Adayı Hidayet Kılınç ve MHP Anamur İlçe Yönetimi, 100 yıllık bir geçmişe sahip tarihi Kısakahyaoğlu Konağında basın mensupları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Geçmişten günümüze Anamur’un sorunları dile getirip, yapılması gerekenler konuşuldu.

 

Dört beş yıldan beri bir köşe yazarı olarak gazeteci sıfatım olmadığı için buna benzer toplantılarına prensip olarak katılmıyordum. Ama Recep kardeşimizi ve arkadaşımız Hidayet Kılınç’ı kıramazdık. Belki bundan sonra da katılmayız. Zaten böyle bir zorunluluğumuz da yok.

 

Acı bir gerçeği ifade etmek gerekiyorsa; Anamur’da beş sene, on sene önce bu tür toplantılarda, hangi konular konuşuluyor, nelerden şikâyet ediyorsa hepsi aynı kalmış. Çözüme kavuşan hiçbir şey olmamış. Su sorunu, yol sorunu, otopark sorunu, çöp sorunu, çevre kirliliği sorunu, çarpık yapılaşma ve kentleşme sorunu, işsizlik sorunu vs…

 

Demek ki, otuz senedir belediye başkanları gelmiş geçmiş bir içme suyu sorununu çözememişiz. Bırakın köyleri, şehir içinde yol sorununu bitirememişiz. Araç sayısı artmış, araçların otoparkı sorun olmaya devam etmiş. Hala yayla yoluna çöp dökmeye devam etmişiz. İnsan ve çevre konusunda hala çok gerilerdeyiz. Yerden mantar biter gibi, imar dışı, mimarlık fukarası, estetikten uzak binalar yükselmiş, Yeşil alanlar yok edilmiş, muz ve çilek seraları her tarafı sarmış, hastalıklar, kanser vakaları artmaya devam etmiş.

 

Diyorum ya, iyi ki beş on senedir başkanların, vali, kaymakam ve bakanların boş lakırdılarını dinleyip, boşa kürek çekmemişiz.

 

Neyse uzatmayalım.

 

31 Mart seçimlerinde aday olan veya olamayan bütün adaylara çıktıkları yolda başarılar dileriz.

 

Bu haber 1225 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur