gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 391  
»Toplam 15044583  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 52.15.63.145
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur Mustafa Sever’i çok sevdi.

Hüseyin SİNASİ

12 Ocak 2014, 12:32

Hüseyin SİNASİ

 

                                 

            Anamur şu son bir haftadır siyasetçilerin adeta akınına uğradı. Keşke hep böyle seçim olsa ve keşke siyasiler, devlet kademesi memlekette Anamur diye bir yerin olduğunu hatırlasalar yeter.

Kimler geldi, kimler gitti herkesin bildiği şeyler. Hani kalkıp size Kocamaz şöyle, Kocamaz böyle anlatacak değiliz. Aynı şekilde Macit Özcan da öyle. Geldiler gösterilerini sundular, bol keseden atıp tutup gittiler. Şöyle düşünün acaba Anamur’a ve Anamurlulara işleri düşmese, sandıktan çıkmak için sizlerin oylarına ihtiyaçları olmasa ayağınıza kadar gelirler miydi?

Bu tanımlamadan AKP Mersin Büyükşehir adayı Sayın Sever’i de ayrı tutmuyorum. Neden böyle diyorum? Çünkü Anamur olsun, Bozyazı olsun hep ihmal edilmiş, hep ikinci plana atılmış bölgelerimizden biri. Eğer böyle olmasaydı, Anamur’un 37 köyünün çoğunun yolu asfaltlanmış, içme suyu, sulama suyu sorunları çözülmüş, insanları sosyal, kültürel, ekonomik bakımdan gelişmiş olurdu. Şimdi kimse kalkıp da bu sorunları başkalarının üstüne atmasın. Belki bu işlerin böyle uzayıp gitmesinin nedeni Anamur’da ve Bozyazı’da yaşayan bizleriz.   Şimdiye kadar seçip gönderdiklerimize hesap soramadık. Ne yaptın diyemedik. Onlar da bizlerin zaafını kullanıp tepemizde horon tepmeye devam ettiler.

İlk olarak hafta başında (7 Ocak 2013) MHP Mersin Büyükşehir Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Anamurlularla buluştu. Arakasından 10–11 Ocak 2013 günlerinde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve yine Mersin Büyükşehir adayı Macit Özcan konuk oldu. 11 Ocak 2013 Cumartesi günü AKP’li Mersin Büyükşehir Adayı Mustafa Sever Anamurluları kucakladı. Bütün partiler sözleşmiş gibi adaylarını Anamur’un girişi Pullu yakınlarında büyük araç konvoylarıyla karşıladılar.

Tam bu noktada kimin araç konvoyu kalabalıktı gibi polemiklere girmek istemiyorum. Ancak bu tür işlerde ilk yapan, her zaman sonrakilerden düşük kalır. Çünkü bu hamleye ister istemez bir karşılık vereceklerdir. İlki 100 araba ile başlamışsa, ondan sonraki 200 olacak, 300 olacaktır. Daha sonraki ondan da kalabalık olmak zorunda, artık 500 mü, olur, 1000 mi olur. Yoksa kafadan seçimi kaybetmiş sayılırsınız.

            MHP’li Kocamaz ve CHP’li Macit Özcan’ın etkinliklerine katılmadım. İçimden gelmedi. Ama Mersin’in yeni yüzü Mustafa Sever’i dinlemek, etkinliklerini gözlemlemek iyi olacaktı. Bu nedenle bir günümüzü ona ayırmayı tercih ettik. Evet, bu hafta sonu Anamur’un konuğu AKP Mersin Büyükşehir Adayı Mustafa Sever idi. Sayın Mustafa Sever’i daha önceleri birçok defa bürokrat olarak dinlemiş ve beğenmiştik.

2011 milletvekili seçimlerinde AKP’den Mersin Milletvekili adaylığından sonra Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak boy göstermeye başladı. Bu bir anlamda hükümetin Mersin Bakanlığı idi. Bu serüven Başbakan Erdoğan tarafından Mersin Büyükşehir adaylığının ilan edilmesine kadar devam etti.

 Daha önce devletin önemli mevkilerinde bir görev adamı olarak görmeye alıştığımız Sever’in siyasetçi yüzünü de görmek, dinlemek bizim için ilginç bir deneyim olacaktı. Bu nedenle yapacağımız bazı işleri bir tarafa bırakıp, saat 11.00 gibi AKP İlçe Merkezine doğru rotayı kırdık.

            Kıbrıs Caddesi üzerindeki AKP İlçe Merkezi önüne ulaştığımızda henüz fazla bir kalabalık yoktu. Ses yayın aracını Kıbrıs Caddesini kesecek şekilde yerleştirmişler. Kalabalığın parti önünden yukarı doğru yerleşmesi planlanmış, bir görevli az sayıdaki kalabalığı düzene sokmaya çalışıyordu. Önde kadınlar olacak, arkada erkekler yer alacak.

 

Konuşmalar başlayıncaya kadar etrafı dolaşmaya çıktık. Yaklaşık yarım saat sonra tekrar geldiğimizde bütün hazırlıklar tamamlanmış, partili, partisiz kabalalık toplanmış, konuşmacılar yerlerin almışlardı. Parti merkezi önünde ellerinde Türk bayrakları ve AKP bayrakları olan bin-bin beş yüz kişi kadar bir kabalık toplanmıştı. Bazı basın organlarında binlerce araçtan meydana gelen konvoydan ve onbinlerce kişiden söz ediliyor. Ama ben öyle kalabalık görmedim. Yine o çevreden bir esnafın anlatımına göre araç sayısı insan sayısından fazlaymış.  Gerçekten etraftaki araç kalabalığına rağmen meydanın o kadar fazla kalabalık olmaması ilginç bir durum, ben pek bir anlam vermedim.

            İlk olarak İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım konuştu. Daha sonra kürsüye gelen İl Başkanı Mekin Merter Salt oldu. En son Mersin Büyükşehir Adayı Mustafa Sever konuştu.

Bu tür toplantılarda kimin ne konuştuğu, ne söylediğinin pek önemi yoktur. Herkes ne kadar kalabalık vardı, coşku heyecan var mıydı ona bakar. Kimsenin kimseyi ikna etme gibi bir düşüncesi yoktur. Aslında şu araç konvoylarının, mitinglerin, cadde ve sokakları bayraklarla, flamalarla süslemenin, billboardlardaki reklâm afişlerinin hiç mi hiç önemi yok. İnsanları etkilemek için ona dokumak, dinlemek ve anlamak gerekiyor. Ama nedense bizim siyasetçiler hala eski model siyaset yapmaya devam ederler.

            Peki, sen ne anladın diyeceksiniz? Anlatayım. AKP’nin bu konvoyu ve mitingi öncesinde gerek AKP’lilerde, gerekse diğer partililerdeki yaygın kanı Anamur’da seçimin Mehmet Türe ile Suphi Alp arasında geçeceği ve mevcut duruma göre Suphi Beyin kazanacağı şeklinde idi. Bu çıkış AKP’liler dâhil bütün partilerde AKP’nin de seçime ortak olduğunu hatırlatmış oldu. Yalnız daha AKP’nin adayı henüz ortaya çıkmış değil. Aday belli olduktan sonra aynı coşku ve heyecan devam eder mi bilinmez. Bu bakımdan CHP ve Suphi Alp epey mesafe almış durumda. MHP’de hala kargaşa devam ediyor.  

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 2277 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur