gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 654  
»Toplam 14974848  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.220.245.254
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Tarihi konak hizmete açıldı

Hüseyin SİNASİ

05 Temmuz 2013, 20:34

Hüseyin SİNASİ

                                  Anamur’da tarihi konak hizmete açıldı

Bu sene yaz çok sıcak geçecek gibi. Bırakın gibisini gerçekten bu yaz sıcaklar adamı kasıp kavuracak. Biliyorsunuz yaylacılar çoktan yaylanın yolunu tuttu ve ardıç ağaçlarının koyu gölgesine kilimleri, yer döşekleri ve yastıkları yaydılar. Bir de çay demledin mi, sahilde, deniz kıyısında değme mangal keyfine değişilmez. O dağ başında, kuru ekmek yesen, katık olarak acı bir soğanın, bir domatesin ve irisinden bir biberin olsa tamamdır. Ama bunu gel de yeni yetmelere, gençlere anlat bakalım. Anlatsan bile anlamaz, birbiri ardınca mazeretler üretirler. Uzatmayalım, gençler Yörüklükten çoktan istifa etmişlerdir. Büyükler de öyle.

            3 Temmuz 2013 akşamı Anamur’da tarihi Kısakahyaoğlu Konağı’nın açılışı vardı. Çoğu kişi gibi bizi de davet etmişler. O nedenle günlük programlarımızda değişiklik yapmak zorunda kaldık ve herkes gibi açılışa katıldık. Elbette Anamur’da oturanlar Kısakahyaoğlu Konağını yakından biliyor. Ancak gerek Anamur’dan, gerekse Anamur dışından bilmeyenler için biz bir yol tarifi yapalım. Anamur dışından otobüsle gelip konağa ulaşmak isterseniz, Anamur Otogarının batısındaki 23 Nisan Caddesine çıkıyorsunuz, kuzeye doğu yürüyerek beş dakikada ulaşabiliyorsunuz. Anamur’un merkezi sayılan Atatürk Anıtından ister yürüyerek, ister araçlarınızla kolaylıkla Kısakahyaoğlu Konağına gidebilirsiniz. Nasıl mı, Atatürk Anıtından önce batıya, hemen sonra güneye yöneliyor, Akdeniz Caddesini geçiyor ve 23 Nisan caddesi boyunca devam ediyorsunuz. Atatürk Caddesinde trafik tek yönlü, o nedenle yürüyerek gitmek için güneye doğru yürümeye başlıyorsunuz, Saçkan Kavşağında batıya dönüyor yine 23 Nisan Caddesine ve oradan konağa varabiliyorsunuz. İsterseniz Saçkan kavşağından biraz daha yürüyüp Emniyet Müdürlüğünü geçince sulama kanalı kenarındaki yoldan konağa kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

                 Tarihi Kısakahyaoğlu Konağı’nın ilginç bir hikâyesi var. Tarihçesini araştırmacı yazar Aydın Doluoğlu yazmış ve doğu girişinde görülebiliyor. Açılış akşamı etraf çok kalabalık olduğu için konağı gezme imkânımız olmadı. Belediye tarafından düzenlenen bahçede tanıdıklarla sohbet etmek daha cazip geldi. Belki ileri tarihlerde konağı yakından inceleyip gördüklerimiz sizlere aktarmaya çalışacağız. Yalnız bunca emeğe ve zahmete rağmen konağın daha şimdiden teknolojiye yenik düştüğü ve klimaların takıldığını söylemeyim. Hâlbuki bu tür yapıların aslına uygun olarak restore edilmesi ve kullanılması lazım.

         

 

            Tarihi konak açılışı ve öncesinde, Anamur cadde ve sokaklarında gördüğüm bazı hoş olmayan hal ve hareketleri de ifade etmem gerekiyor. Nedir bunlar? Bilindiği gibi yerel seçimlere yedi-sekiz ay gibi kısa bir zaman kaldı. Doğal olarak Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de yeniden aday olmak istiyor. Başkan Türe’nin yeniden aday olmak istemesi ve bu konuda çalışmalar yapması gayet doğal. Ancak, dikkat ediyorum da Başkanın yeniden adaylık çalışmalarında ve reklâmlarında çok aşırıya kaçılmış. Bize göre yapılan çalışmalarda, reklâm faaliyetlerinde kurumdan çok Başkan Türe’nin öne çıkarılması doğru olmamış. Hele bazı önemli yerlerde “Bu hizmetler sizin için” gibi ifadeler kamu vicdanını yaralamış ve incitmiştir. Bir otobüsün yapılan işlerin resimleri ile donatılıp, altına Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yazılması, otobüsün cadde ve sokaklarda dolaştırılıp reklâm aracı olarak kullanılması tam bir faciadır. Bu şekilde bir reklâm bırakın size karşı olanları, taraftarlarınızı bile sizden soğutur. Sizden uzaklaşan her kişi, Erdemli Belediye Başkanı Mükkerem Tollu’nun deyimi ile 25 kişiyi götürür. Aksine gönlünü kazandığınız bir kişi ise size 5 kişi olarak geri döner. O nedenle Başkan Türe bu reklâm ve tanıtma işine bir kere daha gözden geçirmesi lazım.

Hatırlatması bizden. Uyarlar mı, uymazlar mı bilemeyiz. Paşa gönülleri bilir. Bu vesile ile önümüzdeki hafta başlayacak ramazanınızı tebrik eder, tuttuğunuz oruçların, kıldığınız namazların, ettiğiniz duaların Allah katında makbul ve hayırlara vesile olmasını dilerim. 

Hüseyin SİNASİ

Bu haber 2511 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur