gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 2202  
»Toplam 15001999  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.234.143.240
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur’da Yenilikçi Demokratlar ve Ahmet Yıldırım

Hüseyin SİNASİ

30 Kas?m 2013, 08:23

Hüseyin SİNASİ

                      

                    

Anamur’da Yenilikçi Demokratlar Platformu buluşmaya, buluşturmaya, konuşmaya, konuşturmaya ve Anamur’u tartışmaya, fikir üretmeye devam ediyor. 26 Kasım 2013 Salı günü, Anamur Öğretmenevinde, gazeteci, basın yayın danışmanı Vedat Çelikbaş koordinatörlüğünde, İl Genel Meclisi Üyesi Ersoy Gölge sözcülüğünde çalışmalarına devam eden Yenilikçi Demokratlar Platformunu bir sohbet programına daha katıldık.  Programın bu defa ki konuğu AKP İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım idi. Baştan ifade edeyim, Ahmet Bey dersine iyi çalışmış, kılık kıyafetiyle, anlatımlarıyla, konuya hâkimiyetiyle bizden tam not aldı. Demek ki dört buçuk yıldır AKP ilçe başkanlığını sürdürmesinin altında yatan sebep bu imiş. Bu vesile ile Ahmet Beyi tebrik etmek, kutlamak isterim.

Anamur’da Yenilikçi Demokratlar Platformu gibi faaliyet gösteren ikinci bir grup yok. Bu nedenle kısıtlı imkânlarla gerçekleştirdikleri bu çalışmaların takdir edilmesi, desteklenmesi gerekiyor. Tamam, yaptıkları toplantılar ve seçtikleri konuşmacılar, davetliler konusunda eleştirebilir, düşüncelerine katılmayabilirsiniz. Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Eğer beğenmiyorsanız, siz de başka bir grup kurarak, daha iyi şeyler yapabilirsiniz. Ama hiç bilmeden, çalışmalara katılmadan ileri geri tenkit etmek, karalamak doğru olmaz.

Bu cümleden olmak üzere Anamur’da Milliyetçi Düşünce Platformu adı altında yeni bir grubun faaliyete geçtiğini öğrendik. Şimdiden bu gruba da başarılar diliyoruz. 

Yenilikçi Demokratlar tarafından gerçekleştirilen toplantılara, değişik kesimlerden konusunda uzman konuşmacılar ve kısıtlı sayıda davetli katılıyor. Herkes düşüncelerini serbestçe açıklayıp, konuşmacıya sorular sorup cevaplandırmasını isteyebiliyor. Konuşmacı da bu sorulara dilinin döndüğü, aklının yettiğince, makul ve mantıklı cevaplar veriyor. Sonuçta toplantı salonunda adeta bir beyin fırtınası esiyor.

Dönem sözcüsü Ersoy Gölge’nin açış konuşması ve konuğun kısa bir özgeçmişinden söz konuğa geçince dikkat kesiliyorsunuz. Yine öyle oldu. Ahmet Bey dersine hazırlıklı gelmiş dedik. Koltuğunun altında bir dosya ve çok sayıda bilgi notu bulunuyordu. Konuşması kısa, net anlaşılır ve yoruma gerek duyulmayacak konulardan oluşmuş. Aldığım notlarıma bakıyorum. Mersin-Antalya Sahil yolundan söz edilmiş. Alaköprü Barajından, Kıbrıs’a su verilemesinden söz edilmiş. Kapalı devre sulama sistemi çalışmaları ve getirilerinden bahsedilmiş. Anamur’a yapılacak 150 yataklı Devlet Hastanesi ile ilgili çalışmalar ela alınmış.

 

 

Programın formatı gereği konuklar sırları geldikçe sorular sorup cevaplandırılması ve açıklama yapılması isteyebiliyorlar. Ahmet Bey cevaplandırılması gereken sorulara iktidar partisinin bir yetkili olarak çok samimi cevaplar verdi. Bir konuk tarafından Anamur-Kıbrıs arasında karşılıklı işbirliği ve bütünleşme konusunda sorduğu soru gündeme oturdu. Ahmet Bey, bu konuda Anamur’da yaşayan herkesin çaba göstermesi gerektiğini, parti olarak, şahıs olarak üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını belirti. Gerçekten Mersin - Antalya Sahil yolu tamamlanma şamasına gelmişken, Anamur kapalı devre sulama sistemi ile üretim bir kat daha artacakken, buna bağlı olarak ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeler yaşanacakken Anamur’un Kıbrıs üzerinden dışa açılması, çok hoş olacak. Ama üzerinde çalışmak gerekiyor. Bir takım yerlerde fedakârlıklarda bulunmak lazım. Olur mu, neden olmasın?

  

 

 

 

Bu haber 2163 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur