gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 642  
»Toplam 14974836  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.226.25.246
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur'da aday arayışında heyecan dorukta

Hüseyin SİNASİ

19 Eyl?l 2013, 15:34

Hüseyin SİNASİ

                 Anamur’da aday arayışında heyecan dorukta

 

        2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi partilerdeki aday adaylığı ve adaylık çalışmalarını yazmaya ve değerlendirmeye devam ediyoruz. Ancak 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayan 2013–2014 eğitim-öğretim yılı münasebetiyle milyonlarca öğrencimize, yüz binlerce eğitimciye, eğitim çalışanlarına ve hepsinin yakınlarına başarılar ve mutluluklar diliyorum.

 

        Evet, ülkenin her tarafında olduğu gibi Anamur’da partilerin aday adaylığı heyecan ve yarışı, iyi bir aday arayışları devam ediyor. Son olarak AKP’den emekli öğretmen ve Anamur’un ilk dershanecilerden İsmet Demir, Anamur Belediye Başkanlığı için ben de varım diyerek ortaya çıktı.

 

Hatırlanacağı üzere İsmet Beyin oğlu M. Akif Demir de, MHP’den Anamur Belediye başkanlığı için adaylık başvuru dilekçesini daha önce vermişti.

 

Anlaşıldığı kadarı ile daha bu bir başlangıç ve arkası gelecek gibi. Mesela kulislerde Ahmet Yıldırım’ın, Bahir Aslangil’in,  M. Aziz Dağıstan’ın, Atilla Olçum’un ve M. Namık Sinanoğlu’nun isimleri de geçiyor. Hatta eski başhekim Kürşat Erdem’in üzerinde önemle duruyorlar.

 

Belki daha başkaları da, bundan önceki bir yazımızda sözünü ettiğimiz gibi havuza itilmeyi ve ıslanmayı bekliyorlar. Özellikle Namık Beyin havuza itilmesi ve bir güzel ıslanmasını isteyenlerin sayısı az değil. Zira Namık Bey çeşitli devlet kademelerindeki tecrübesi, Ankara’yı yakından tanımasıyla bir adım öne çıkıyor. Hatırlanacağı gibi geçen dönem HAS Partiden birinci sıra milletvekili adayı idi. Kim bilir belki de AKP’nin seçimi kazanacak adayı budur.

 

Bazı arkadaşlar MHP’deki gelişmeleri neden yazmıyorsun diye sitem ediyorlar. Haklılar da. Anamur’da ve Mersin’de görünen tabloya göre MHP kilitlenmiş durumda. Tabiri caizse aşağı tükürseler sakal, yukarı tükürseler bıyık.   Zira Mersin Büyükşehir için Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eski MHP İl Başkanı ve 2009 dönemi Mersin Büyükşehir adayı Mahmut Tat, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna aday adayı olarak ortaya çıkmış bulunuyor. 

 

İşin içinden çıkmak çok zor olacak.

 

Söyler misiniz hangisinden vazgeçecekler. Biri dört dönemdir Tarsus’ta bileğinin gücüyle seçimi kazanmış bir başkan Kocamaz, diğeri Mersin Toroslar’da iki dönemdir başarılı hizmetler vermiş bir başkan Tuna ve uzun zamandır MHP il başkanlığı gibi ateşten gömleği giyme cesareti ve başarısını gösteren Mahmut Tat. Her biri atsan atılmaz, satsan satılmaz cinsten bir değer.

 

Gerçekten Mersin Büyükşehir için MHP’de aday belirlemek deveyi hendekten atlatmak kadar zor olacak.

 

Bir başka kördüğüm de Anamur’da söz konusu. Bir tarafta geleceğini aydınlatan ve başarılı hizmetlere imza atmış MHP’li bir belediye başkanı Mehmet Türe, öbür tarafta iki dönemdir ilçe başkanlığı yapmış, tabanda ve teşkilatta sevilen sayılan bir isim Ramazan Yalçın, Ören’de halkın sevgi ve saygısını kazanmış yokluklar içinde önemli hizmetlere imza atmış bir isim daha Aziz Doluoğlu, yine bir başka tarafta bu çorbada benim tuzum olmalı diye yola çıkmış Mimar M. Akif Demir.

 

Evet, işleri hayli zor.

 

Peki, kim aday olur?  Yarışın Başkan Türe ile Yalçın arasında geçeceği çok konuşuluyor. Bize göre de Ankara’nın nabzını kim iyi tutabilir, ikna edebilirse MHP’nin Anamur’daki adayı odur.  

 

  Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 2205 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur