gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 23  
»Bugün 1089  
»Toplam 14975283  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.226.25.246
» Bu sitemizi ziyaretiniz

GENÇ BİR ŞAİR OĞUZHAN MARTİN

Hüseyin SİNASİ

04 A?ustos 2015, 12:49

Hüseyin SİNASİ

                   GENÇ BİR ŞAİR OĞUZHAN MARTİN

        Eğitimci ve araştırmacı yazar dostumuz Çınar Arakan bitip tükenmek bilmeyen enerjisi ile sanat ve kültür hayatımıza hizmet etmeye devam ediyor. 1993-94 yıllarında bizim de katkı vermeye çalıştığımız, “Anamur Sedir” dergisinin internet ortamında da olsa  tekrar yayınlanmaya başlaması bölgemiz ve yöremiz açısından büyük bir kazanç oldu.

Anamur Sedir internet ortamında yayın hayatına devam ederken, Çınar Hoca yine boş durmuyor, Anamur ve Bozyazı’da eli kalem tutan, yazar ve şair olarak kendini göstermeye çalışan değerleri de gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor. Kitaplarını yayınlatmaya de tanıtmaya elindeki imkanlarla destek oluyor.

Anamur Sedir kültür ve edebiyat sitesinde bizim de aralarında bulunduğumuz çok sayıda amatör ruhlu yazar ve şairin yazı ve şiirleri yayınlanıyor. Bu vesile ile www.anamursedir.com sitesinin her türlü maddi ve manevi yükünü tek başına omuzlayan Çınar Hocaya teşekkür ederim.

Bu arada Çınar Hoca, 2012 yılında aramızdan ayrılan Bozyazılı hemşerimiz merhum Günay Özdeniz’in Anamur Sedir yayınları arasında yeni çıkan şiir kitaplarından birer tanesini vermiş,  değerlendirme yazısı yazmamı istemişti. Ancak bir türlü bu mümkün olamadı. Bazen olmuyor, yazmaya başlıyorsun, kelimeler bir araya gelmiyor, cümleler bir anlam ifade etmiyor, takılıp kalıyor ve orada bırakıyorsun.

Ama şunu da itiraf edeyim. Şiir yazma kabiliyetim yok. Eskiden beri kendimizi düz yazı türünde geliştirmeye çalıştık. Bu belki de geçmişte karalamaya çalıştığımız şiirlerin anlamsız ve zayıflığından da kaynaklanabilir. O nedenle bizim için bir şiiri, bir şairi anlatmak, hakkında yorum yapmak zor oluyor.

Birkaç gün önce sosyal paylaşım sitelerinden birinde dolaşırken, Anamur Sedir’de şiirleri yayınlanan genç kardeşimiz Oğuzhan Martin ile karşılaştık. Bize bir tane şiirini yollayarak köşemizde yayınlayıp yayınlayamayacağımızı sordu. Elbette yayınlardık, yayınlamaktan memnun olurduk. Daha sonra özgeçmişi elimize geçti.

Oğuzhan, 7 Temmuz 1994 tarihinde Mersin – Bozyazı’da dünyaya gelmiş. 2001 yılında Bozyazı Sıcakyurt Mahallesi, Kökobası İlköğretim Okulunda okula başlamış. 2009 yılında aynı okuldan mezun olmuş. 2004 yılında doğuştan engelinden dolayı Isparta - Eğirdir Kemik Eklem ve Rehabilitasyon Hastanesinde ameliyat olmuş. 2011 yılında şiir yazmaya başlamış ve yazmaya devam ediyor.

Bu arada 08.03.2015 tarihinden itibaren bizim  ‘Anamur Sedir’ dergisinde şiirlerini yayınlamaya başlamış. İlerleyen zamanlarda şiir kitapları yayınlamak, bu konuda büyük bir şirket kurmak istiyor. Amatörce şiir çalışmalarına devam ederken   Açık Öğretim Lisesinde okuyor. Çok da azimli yüksek okulu da okuyup bitirmeyi düşünüyor. Anlayacağınız Oğuzhan’ın büyük hayalleri var. Eğer insan hayal edebiliyorsa, hayalleri rüyalarını süsleyebiliyorsa, yıldızlara ulaşmayı kafasına koymuşsa mutlaka başaracak, başarıyı yakalayacaktır.

Oğuzhanın Anamur Sedir'de çıkan ve son olarak bize gönderdiği “Sebebi var” başlıklı şiirlerini okuyunca; insan bazen coşuyor, bazen iç sıkıntısına giriyor.

Bazen çağıl çağıl akan bir dere, bazen durgun bir deniz, bazen fırtınalı, gök gürültülü, yağmurlu iç karatan bir hava. Bazen berrak, uzak ve yakın milyonlarca yıldızı sayabileceğin bir gökyüz görüyorsun. İşte şair ve şiir böyledir. Okursun kendince bir anlam çıkarırsın, başkası okur başka bir şey anlar, ama şair başka bir şey anlatmıştır aslında. İşte Oğuzhan böyle bir değer.

 

   Sebebi Var

  Sen beni niye takmıyorsun diyorsun

  Var benim derdim ahım çilem

  Dur beni benden dünyamdan ediyorsun

  Ben birini sevmiyorsam sebebi var

  Sen yüzüme gülüyorsun iş çeviriyorsun

  İnsan değil deyip dedikodu ediyorsun

  Dur be zalim sen kendini ne sanıyorsun

  Ben birini sevmiyorsam sebebi var

  Hiçbir şeyden anlamaz konuşur

  Hasmına dostuna olur zalim

  Ağzı yüzü durmadan laf yapar

  Ben birini sevmiyorsam sebebi var

  Sen bana konuşup gülüyorsun

  Sen bana seni seviyorum diyorsun

  Amma arkamdan kuyu kazıyorsun

  Ben birini sevmiyorsam sebebi var

                               Oğuzhan MARTİN 2014

Evet, Oğuzhan yoruma gerek kalmayacak şeklide her şeyi güzel özetlemiş. Burada şöyleydi böyleydi diyecek bir şey yok. Bize düşen bu genç kardeşimize çıktığı zorlu yolculukta başarılar dilemek olacak. Yolun ve bahtın açık olsun Oğuzhan.

      Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 1746 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur