gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 605  
»Toplam 14974799  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 34.237.245.80
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Ekonomi Bakanı Çağlayan'dan Beklentiler

Hüseyin SİNASİ

12 Haziran 2012, 17:27

Hüseyin SİNASİ

             Ekonomi Bakanı Çağlayan’dan beklentiler

Anamur önemli bir konuğunu ağırlamaya hazırlanıyor diye başlamış ve bitirmiştik. Ancak Ekonomi Bakanı Sayın M. Zafer Çağlayan’ın ziyareti ileri bir tarihe ertelendiği haberini aldık. Bundan önce de böyle planlanan bir Anamur gezisi daha iptal edilmiş ve yapılan tüm hazırlıklar boşa gitmişti. Bakan Çağlayan’ın bu iki erteme veya iptal kararı iktidar partisinin Göksu’nun batı yakasına, özellikle Anamur’a hangi gözle baktığının açık ispati olsa gerek.

Geçen sene seçim çalışmaları sırasında hatırlayacaksınız Sayın Bakan Çağlayan Anamurluların milletvekili olması rica ve taleplerine olumlu cevap vermiş ve kendini Anamur’un milletvekili ilan etmişti. Hatta Anamur’daki Ak Partililer toplantılarında önce Başbakan Erdoğan’ın, ondan sonra da Çağlayan’ın adını anar, saygı ve hürmetlerini belirtirler. İktidar partisinin diğer milletvekillerinin anılmaz. Çoğu kişiye de sorsanız isimlerini bile bilmez. Ama yine biz isimlerini hatırlatalım. Tarsus kökenli Ahmet Tevfik Uzun, Silifke kökenli Nebi Bozkurt ve kadın kontenjanından Çiğdem Münevver Ökten’i son dönem milletvekilleri olarak aklınızın bir köşesine yazın. Bu arada milletvekili olmasa da Mut’lu bürokrat ve milletvekili adayı Mustafa Sever ve bir başka milletvekili Adayı Anamur doğumlu Memursen İl Başkanı Attila Olçum’un isimleri halk arasında gündeme gelebiliyor.

Ülkemizde iktidar partisinin bir milletvekili, hükümette bir bakan olmak öyle altından kolay kalkılabilecek bir şey değildir. Elbette bazıları gibi uzun soluklu bir siyaset düşünmüyorsanız, halkın haklı istek ve taleplerine güler geçersiniz. Ama bir şeyler yapma çabası içinde iseniz, adamı her adım başında hesaba çeker, neden yapmadın, neden yapamadın gibilerden rahatsız eder, uykusuz bırakırlar. Eğer ulaşamazlar, hesap soramaz, sorduğu sorunun cevabını alamazlarsa, defterden siler geçerler, etrafınıza bakın bunun örneklerini göreceksiniz.

Bu yazımda Ekonomi Bakanı Sayın Çağlayan’ın geçen yıl seçim kampanyaları döneminde yaptığı konuşmalardan bazı pasajlar sunmak ve hatırlatmalarda bulunmak istiyordum. Ancak tam bu sırada Anamur İl Genel Meclisi Üyesi Ersoy Gölge Hocamdan ilginç bir not aldım. Bu notu Sayın Çağlayan’ın ve milletvekillerinin, tüm ilgililerin bilgilerine sunuyorum. Bakın Ersoy Hoca ne demekte:

Anamur İlçesi Köylerinin Önemli Sorunları

1. Ulaşım ve yol Durumu:

İlçe adına ayrılan ödeneğin önemli bir bölümü ulaşım hizmetlerine (1.kat, 2.kat asfalt, parke, menfez, büz, bax vb.) ayrılmasına rağmen, özellikle ilçe merkezinden uzak (Lale, Karaçukur, Çamlıpınaralanı, Karaçukur, Karaağa, Kükür, Kılıç, Sugözü, Çukurabonoz) köyleri başta olmak üzere tüm köylerimizde yol sorunu devam etmektedir.

İl genelinde asfalt yol ortalaması %64 olmasına rağmen en eski ilçe olan Anamur köy yollarında bu ortalama %48’dir. O da kâğıt üstünde. Şöyle ki çoğu köylerimizin önceden yapılan 1. kat asfaltı, 2. kat yapılmadığı için asfalt özelliğini kaybetmiş, toprak yollardan daha kullanışsız hale gelmiştir. Acilen bu sorunun çözümü gerekmektedir.

2. Su ve Sulama Sorunu:

A) Anıtlı Sulama Şebekesi: Yıllar önce yatırım programına alınmış, bir bölümünün çelik borusu alınmış, işin tamamlanabilmesi için yaklaşık 1, 5 milyon kaynağa ihtiyaç vardır. Yapılabildiği takdirde Anıtlı Köyüne önemli bir ekonomik katkısı olacaktır.

B) Güneybahşiş Sulama Projesi: Sugözü-Cevizligöl kaynağından köy girişine kadar çelik borusu döşenmiş. Köye dağıtımı beklenmektedir. Yapılabilirse Güneybahşiş’in susuz köy arazileri için çok önemli ekonomik getirisi olacaktır.

C) Çukurabanoz Sulama Suyu: 5000 dekar tapulu arazisi olan köyün sulama suyu ön etüt çalışması yapıldı. DSİ’nden Sugözü-Cevizligöl kaynağından su tahsisi beklenmektedir. Sulu tarım sayesinde köyün ekonomik kalkınması gerçekleşecek ve kente göçler önlenebilecektir.

3. İçme Suyu:

İsale, şebeke yenileme, depo ve ENH yapımı dışında çoğu köylerimizin içme suyu var. Bazı köylerimizde yetersiz. Çamlıpınaralanı, Anıtlı-Çalış Mahallesi, Çamlıpınar ve Çukurabanoz köylerimizin içme suyu yoktur. Çamlıpınar’da yeraltısuyu araştırması yapılıyor. Çukurabonoza köyü içme suyu için Sugözü-Cevizligöl kaynağından sulama suyu ile birlikte etüt çalışması yapıldı. Su tahsis izni ve kaynak bekleniyor.

Sonuç: İl Özel İdaresi kaynakları gelişmişlik düzeyine göre değil, köy ve nüfus sayısına göre dağıtıldığından ilçe için ayrılan ödenek yetersiz kalıyor. İlçe için ek ödenek temin edilmesi gerekiyor.

Bu nota bir de bizim ilavemiz olsun. Anamur ve çevresinde çevre konusu, özellikle, kanalizasyon ve arıtma tesisi sorunu çözülmesi gereken en acil sorunlardan biridir. Bu konu belki sahil yolu sorunundan bile önceliklidir. Ama şunu diyebilirsiniz “belediye bizde değil, kente bakmıyoruz, bizim derdimiz köylerle” diyorsanız iş başka tabi.

Bu haber 2898 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur