gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 7  
»Bugün 285  
»Toplam 15035528  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.191.22
» Bu sitemizi ziyaretiniz

İyi yapıyorsunuz, ama Naim de haklı

Hüseyin SİNASİ

03 Temmuz 2019, 01:06

Hüseyin SİNASİ

 

               

Anamur Cadde ve sokaklarını gezip, dolaşmaya, eş dost ve tanıdıklarla görüşüp, konuşmaya, sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz. Bu görüşmelerimizin birinde ilginç bir kişi ile karşılaştık.

Naim Yıldız.

Anamur'un köylerinden Emirşah, Karadere, Alataş ve Kızılaliler güzergahinda otuz yılı aşkın bir zamandır dolmuşçuluk yapıyor. Bir huyu var, idarelerin haksızlıklara, hukuksuzluklara dayanamıyor. İlgili makamlara başvurarak yapılan yanlışın düzeltilmesini sağlıyor.

Bu sıralar Mersin Büyükşehir Başkanlığı UKOME’yi mahkemeye vermiş ve kazanmış.

Konu aslında çok basit.

Naim Yıldız ve arkadaşları bir araya gelerek, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak üzere 1987 yılında SS 68.Nolu Emirşah, Karadere, Alataş, Kızılaliler Kooperatifini kuruyorlar. Kooperatif hala etkin ve faaliyeti devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurulu aldığı bir karar ile söz konusu kooperatifin güzergâhında otobüs seferleri başlatıyor. Emekli, öğrenci, 65 yaş üzeri ve halk için yapılan güzel bir şey. Sosyal devletin bir gereği budur aslında.

Naim Yıldız bu duruma karşı çıkıyor ve yapılanların yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ama kimse aldırış etmiyor. Bunun üzerine Naim Yıldız Mersin 2.İdare Mahkemesine dava açıyor, haksız bulunuyor. Bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesine gidiyor. Bu kez Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin aldığı karar hukuksuz bulunuyor. Bunun üzerine Belediye Danıştay’a başvuruyor. Ama Danıştay 8. Dairesi İdareyi haksız bulunuyor. Konya Bölge Adliye Mahkemesi kararının uygulanması gerektiğine hükmediyor.

Şimdi Naim Yıldız ve SS. Emirşah, Karadere, Alataş, Kızılaliler Kooperatifi üyeleri, Danıştay 8. Dairenin 13.03.2019 tarih ve 2019/1068 Esas, 2019/1802 karar sayılı ilamı ve Konya Bölge Adliye Mahkemesinin 05.10. 2018 tarih ve 2018/720 Esas, 2018/1306 karar sayılı ilamının uygulanmasını istiyor. Mersin Büyükşehirin,  Emirşah, Karadere, Alataş ve Kızılaliler hattındaki seferlerini durdurmasını, gerekirse tazminat davası açacaklarını söylüyorlar.

Hatırlanacağı gibi Anamur’da Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından alınan kararlar ile Anamur-İskele-Cerenler güzergâhında, Anamur- Çeltikçi- Köprübaşı- Dişlen- Malaklar-Alaköprü güzergâhında, Anamur-Çarıklar-Efeler-Evciler hattında ve Anamur Ören-Toki-Yüksekokul hattında seferleri devam ediyor. Hatta 1 Temmuz 2019 tarihinde başlayan Anamur-Bozyazı- Tekmen- Tekeli-Gözce güzergâhı seferleri halk tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Şimdi bu seferlerin ne olacağı, bu hatta çalışan Bozyazı Koop. Tekeli, Öz Tekeli Kooperatif üyelerinin nasıl bir yol izleyeceği merak konusudur.

Yasal olarak, bir hatta kurulmuş taşıma kooperatifi varsa ve kooperatif üyeleri yolcu taşımaya devam ediyorsa öncelik onlara aitmiş. Bu açıdan güzergâhta yetkili bir kooperatif yoksa belediyelerin işi biraz daha kolaylaşıyor.

Naim Yıldız’ın ifadesine göre alınan bu mahkeme kararı Türkiye genelinde herkes için geçerli imiş.

Bizce, kooperatifler bu konuyu dikkatle incelesin ve yasal haklarını başkasına yerdirmesinler. Belediyelerin halk yararına aldığı kararları, uygulamaları sonuna kadar destekleriz. Ama yapılan iş yasalara, kanunlara, yönetmeliklere uygun olmalı. Kaş yapalım derken göz çıkarılmamalı.

 

Bu haber 1003 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur