gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 1072  
»Toplam 14975266  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.172.169.199
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Kocamaz Mersin Büyükşehir adaylığını açıkladı ama...

Hüseyin SİNASİ

11 Ocak 2013, 13:14

Hüseyin SİNASİ

 

                           

 

         Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı.

         Tarsus, Adana ve Mersin arasında kalmış, çoğu il merkezinden daha kalabalık, ülkenin dört bir tarafından sürekli göç alan, tarım, sanayi ve ticaretin ön plana çıktığı kentlerden biridir. Ve bu kentin 4 dönemdir belediye başkanlığı Burhanettin Kocamaz tarafından temsil edilmektedir.

27 Mart 1994 seçimlerinde, adaylar arasında oyların dengeli şekilde dağılımı ilk seçim başarısını getirmiş. Ondan sonra yapılan seçimlerde yaptığı işler ve hizmetlerle halkın beğenisini kazanmış, doğulusu, batılısı, güneyli kuzeylisi bu ülke insanlarının nasıl kardeşçe yaşayacağı, yaşatılacağının en güzel örneklerinden biri olmuş Tarsus. Bu anlayış ve uygulamalar sonucunda 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinden de zaferle çıkmayı başarmış. Bu nedenledir ki Tarsus örnek bir şehir ve başkan Burhanettin Kocamaz bir markadır. Kocamaz’ı ve Tarsus’u anlatmak  MHP’liler için hiç zor olmayacak.    

Burhanettin Beyi 7 Ocak 2013 akşamı MHP İlçe Merkezinde, 8 Ocak 2013 günü Anamur Belediye Meclis Salonunda olmak üzere iki defa dinledim. Anlattıkları şeyler bana inandırıcı geldi. Ama anlattıkları şeylerin ne kadarının doğru, ne kadarı yalan ve yanlış gidip yerinde görmek lazım. Bu nedenle Anamur’dan Bozyazı’dan ve diğer ilçelerden Tarsus’a gezilerin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu gezilere öncelikle belediye çalışanlarının, belediye meclis üyelerinin katılması ve olup bitenleri yerinde görmesini sağlamak lazım. Bu gezilere Ankara’nın Beypazarı ilçesinin de dâhil edilmesi çok isabetli olur.

Kocamaz konuşmaları sırasında Tarsus’u büyük bir köyden, yaşanabilir büyük bir kente dönüştürdüklerini, alt yapı sorunlarını %98 oranında çözdüklerini ifade etmişti. Bu çalışmaların bir sonucu olarak 2012 yılında ulusal kalite ödülü alan üç kentten (Bursa Nilüfer, Şanlı Urfa, Tarsus) biri olmuş. Mersin’i yaşanabilir bir kent yapma, Mersin’e sahip çıkma düşüncesi ile Büyükşehir başkanlığına aday adayı olmuş.

Buraya kadar her şey çok güzel.

Daha 2014 yerel seçimlerine 15 ay gibi uzun bir zaman varken Burhanettin Beyin adaylık açıklaması yapması, bize göre çok yersiz ve zamansız olmuştur.

Bu 15 aylık süre içinde yapılması gereken daha pek çok iş yapılır. Daha pek çok proje hayata geçirilebilir. Konuşmalarınızda MHP’de aday gösterilmenin kriterlerinin “liyakat, sadakat ve anket” olduğunu açıklıyorsunuz. Geçmiş uygulamalara bakınca bu ölçülere pek uyulmadığı, lidere ve genel merkeze kimler yakın ise onların aday yapıldığı gibi bir olgu söz konusu iken, birilerinin dolduruşuna gelip dibi görünmedik bulanık bir göle dalmayın.

Mühendislik hayatınız, öğretmenlik tecrübeniz, ticari geçmişiniz ve yirmi yıla yakın Tarsus’un başkanlığı kariyerinizi, Mersin, Tarsus nazarındaki o güzelim kredinizi bozuk para gibi hoyratça harcamayın.

Konuşmalarınızdan inançlı, kaderci biri olduğunuz anlaşılıyor. Eğer Mersin Büyükşehir adaylığı ve başkanlığı alnınıza yazılmışsa bunu kimse engelleyemez.  Ama vakit çok erken. Yine de siz bilirsiniz.

 

       

 

Bu haber 2525 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur