gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 617  
»Toplam 14974811  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.242.75.224
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Milletvekili adaylık başvuruları başladı

Hüseyin SİNASİ

24 ?ubat 2015, 14:38

Hüseyin SİNASİ

7 Haziranda gerçekleşecek milletvekili seçimleri için YSK’nın açıkladığı seçim takvimi işlemeye başladı. Daha önceleri dedikodu masalarında, kulis odalarında, sosyal medyada aday olacakları söylenip, yazılan kişilerin birçoğu 10 Şubat 2015 akşamına kadar bulundukları görevlerden istifa edip, adaylık başvurusu için partilerin kapısını aşındırmaya başladı.

Ak Parti’de 11 Şubat’ta başlayan adaylık başvuruları 20 Şubat akşamı son buldu. Erkek adaylardan 5 bin, kadın adaylardan 2,500 lira alındı. Engellilerden herhangi b,r ücret talep edilmiyor. Başvuruların sona ermesinden sonra 28 Şubat – 1 Mart tarihleri arsında temayül yoklaması yapılacak.  Temayül yoklamasından sonra, 6 Mart'ta parti genel merkezinde,  komisyon çalışmaları, aday adaylarına yönelik mülakatlar başlayacak. Merkez  yoklamasının esas alınacağı parti adaylarının belirlenmesi ve sıralama tespitine  yönelik çalışmalar, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, 23  Mart-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek toplantılarla sonuçlandırılacak. 

 CHP’de milletvekili aday adaylığı başvuruları 17-24 Şubat tarihleri arasında kabul edilecek.  Başvurular parti genel merkezine yapılacak. CHP'de, kontenjan adaylığı  için 7 bin 500 lira, önseçime girecek adaylardan 5 bin lira,  kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınıyor.  CHP Parti Meclisi 7 Haziran seçimlerinde, 85 seçim bölgesinin  55'inde ön seçim yöntemiyle milletvekili adaylarını belirleme kararı aldı. Bunun  45'inde tüm üyelerin katılımıyla hâkim denetiminde önseçim, 10'unda ise yine  örgüt denetiminde önseçim yapılacak. 

            MHP'de milletvekili aday adaylığı için başvurular, 12 Mart-18 Mart  2015 tarihleri arasında yapılacak. Aday adayları, bu tarihler arasında MHP Genel Merkezi Seçim İşleri  Kayıt Kabul Birimine müracaat edecek. MHP'de aday adaylarından 2 bin lira  başvuru ücreti alınacak. Adayların belirlenmesinde merkez yoklama usulü kullanılacak

            Genel seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP’ de, 16 Şubat'ta başlayan başvurular 2 Mart'a kadar devam edecek. HDP'ye aday adaylığı için başvuruda bulunan erkekler 2 bin lira, kadın  ve 27 yaş altındaki gençler ise bin lira ödeyecek. Engelli aday adaylarından  ücret talep edilmeyecek. 

 

Milletvekili aday adaylığı için başvuranlardan herhangi bir ücret  talep etmeyen Vatan Partisi'nde başvurular, 7 Nisan'a kadar devam edecek. 

BBP’ de ise 7 Haziran 2015'te yapılacak seçimlerle ilgili aday adaylığı  müracaatları 11 Şubat'ta başladı ve 6 Mart'a kadar devam edecek. Başvurularda  erkek adaylardan 500 lira adaylık başvuru ücreti alınırken, kadın ve engelli  adaylardan ücret talep edilmeyecek. 

            Saadet Partisi de milletvekili aday adaylığı için başvuruda  bulunanlardan bin lira katkı payı alacak. Parti engelli aday adaylarından katkı  payı istemeyecek. 

             Merkez Parti ise erkek aday adaylarından bin, kadın aday adaylarından  da 500 lira başvuru ücreti alacak, engelli aday adaylarından ücret talep  etmeyecek. Merkez Parti'ye aday adaylığı başvuruları, 17 Mart'a kadar sürecek. 

DSP, DP, Anadolu Partisi ve HÜDA-Par ise milletvekili aday  adaylarından alınacak ücreti, önümüzdeki günlerde parti organlarında yapacağı  toplantıyla belirleyecek. 

               Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenler, 7 Nisan Salı günü, saat  17.00'ye kadar milletvekili seçilmek istedikleri çevrenin il seçim kuruluna  başvuracak. Adaylar, en yüksek derecedeki devlet memuruna mali haklar kapsamında  yapılan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı kadar parayı ilgili mal  sandığına yatıracaklar. Emanete yatırılacak para miktarı 10 bin 167 olarak  belirlendi. Bağımsız adayların, adaylıktan vazgeçmeleri halinde emaneten  yatırdıkları paraları geri almaları için 11 Nisan'a kadar istifalarını YSK'ya  bildirmeleri gerekecek. 

            Milletvekili adayı olacaklara, şimdiden başarılar diliyoruz.

 

Bu haber 1655 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur