gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 1518  
»Toplam 15036761  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.133.160.156
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur Türkav yönetimi ile bir akşam...!

Hüseyin SİNASİ

30 Ocak 2015, 16:45

Hüseyin SİNASİ

 

           Anamur Türkav Yönetimi İle Bir Akşam

Bir kentte faaliyet gösteren siyasi partiler, dernekler, vakıflar, sosyal kulüpler, platformlar halkın gören gözü, duyan kulağı, düşünen kafası, soran, soruşturan beyinleri, itici ve sürükleyici motorlarıdır. Bu tür kuruluşlarda görev alanlar, toplumsal duyarlılığı yüksek olan, halkı için, yaşadığı kent için maddi ve manevi her türlü fedakârlıktan kaçınmayacak gönül erlerdir. Çoğu zaman bu çabalarından dolayı bir şey kazanmaz aksine çok şey kaybederler. Fakat çoğu kez sivil toplum kuruluşlarına üye olmak, organlarında görev almak birçok insan için bir saygınlık ölçüsüdür.

Bu yazımızda, yirmi beş yılı aşkın zamandır milli, manevi ve insani  konularda yaptığı faaliyetlerle göz dolduran, bir sivil toplum kuruluşu ile buluşturmak, tanıştırmak istiyoruz. TÜRKAV’dan yani Türkiye Kamu Çalışanları Kalkına ve Dayanışma Vakfı Anamur Şubesinden söz ediyoruz.

İlk olarak 6 Mart 1989 tarihinde genel merkezi Ankara olmak üzere kurulan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV), kısa sayılabilecek bir süre içinde çeşitli il ve ilçelerde temsilcilikler, şubeler açarak milli, manevi ve insani alanda hizmet vermeye başlıyor. Bu gaye ve çabalar, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Türkav Anamur’da karşılık buluyor.

Bunun sonucunda 1990 Ekim ayında Anamur’da Mehmet Tuğrul, Mehmet Doğan, Çınar Arıkan, Mustafa Seferoğlu, Muzaffer Arslan, Sami Arıcı, Eyüp Taş, İbrahim Uysal ve Mehmet Yılmaz’dan oluşan kurucular kurulu, pek çok büyük il ve ilçelerden önce Türkav Şubesini kurmayı başarıyorlar. Bu gözü pek, inançlı ve idealist ekip unutulmaz etkinliklere ve hizmetlere imza atıyor. Milli manevi konularda toplantılar, konferanslar düzenliyor, kurslar açıyor, kız öğrencileri için yurt kurup işletiyor. Bu çabalar 1994 seçimlerinde Anamur’da yerel yönetimde başarının da anahtarı oluyor.

Daha önce yayınlanan yazılarımızda hep vurguladık durduk. Anamur’da insanları bir araya getirmek, ortak bir gaye için çalışma yapmak, yaptırmak çok zordur. Bu vesile ile yirmi beş yıl öncesinde, bir araya gelip, unutulmaz hizmetlere ve etkinliklere imza atan Anamur Türkav Şubesi yöneticilerini can-ı yürekten kutlamak ve teşekkür etmek isterim. İyi ki sizin gibi yürekli, fedakâr, cefakâr insanlar var aramızda.  

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, 2002’den 2008’e kadar Türkav Anamur’da temsilcilik konumunda geliyor. Bu dönemde Mustafa Turgay, Muzaffer Bostan, Aziz Tok ve Veli Şanlıdan oluşan bir ekip tarafından çalışmalar yine hız kesmeden devam ediyor. Ancak 2008 yılına gelindiğinde Türkav Anamur’da tekrar şube konumuna yükseliyor. Mustafa Turgay’ın Şube Başkanı olarak görev alırken Mehmet Baz, Muzaffer Bostan, Veli Savcı, Aydın Erzan, Adem Parlak, Haşim Bilgiç, Salim Kutlu ve Musa Yılmaz yönetim kurulu meydana getiriyorlar.

30 Ocak 2012’de Türkav’da tekrar yönetiminde bir kez daha değişikliği oluyor. Veli Savcı Başkan, Mehmet Gümüş Başkan Yardımcısı, Salim Kutlu Başkan yardımcısı, Mahmut Kara Başkan yardımcısı, Enver Süygün Sekreter, Hayri Kılınç Muhasip, Alattin İmdat, Serkan Başkal ve Ali Balcı yönetim üyesi olarak görev alıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Anamur Türkav’da bir kez daha yönetim değişikliği daha yaşanıyor. Bu defa Mehmet Gümüş Başkan, Alattin İmdat Bşk. Yard. Serkan Başkal Bşk. Yard. A. Kadir Gümüş Bşk. Yard. Gökhan Özdemir Sek. Eren Demirel Muha. Enver Süygün Üye, Yusuf Durgut Üye, Mahmut Kara Üye olarak görev dağılımı yapıyorlar.

Türkav yöneticileri her hafta Salı günleri toplanarak durum değerlendirmesi yapıyor, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişlerinde bulunup, hangilerinin yapılıp, hangilerinin yapılmaması konusunda karar veriyorlar. Bizi bu toplantılarından birine davet ettiler.

Türkav Anamur Şubesi daha önceleri Mersin-Antalya Yolu üzerinde bir alışveriş merkezinin üst katında faaliyet göstermekteydi. Ancak geçen seneden beri Bankalar Caddesinde eskiden Ülkü Ocakları ve MHP İlçe Başkanlığının faaliyet gösterdiği binada çalışmalarına devam ediyor.

Türkav Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamının katıldığı sıcak, samimi ve dostane bir ortamda gerçekleşen 27 Ocak 2015 Salı toplantısında, 2015 yılı içinde yapılacak çalışmalar ve faaliyetleri enine boyuna tartışılıp, uygun bulunanlar, gereği yapılmak üzere görevlendirmeler yapılıp, alınan kararları karar defterine aktarıyorlar. Bize de gerçekleştirecekleri faaliyetlerin listesini verdiler. Listeye şöyle bir göz atmak gerekirse;

1.     İstiklal Marşının kabulü münasebetiyle, ortaokul ve lise öğrencileri arasında “İstiklal Marşı Okuma” yarışması

2.     Çanakkale Zaferinin 100.yılı nedeniyle konferans düzenlenmesi.

3.     Çanakkale Zaferinin 100. Yılı münasebetiyle, kentin çeşitli yerlerinde  “Mehmetçiğin yemek menüsünde yer alan hoşaf ve peksimet dağıtımı gerçekleştirilecek.

4.     Anneler günü nedeniyle çeşitli programlar düzenlenecek.

5.     İstanbul’un Fethi nedeniyle Fetih Şöleni düzenlenecek.

6.     Ramazan Ayında yardıma muhtaç ailelere yardım paketleri dağıtılacak.

7.     Çanakkale-Gelibolu Şehitlik gezisi düzenlenecek.

8.     Kaymakamlık Voleybol turnuvasına bir takım halinde katılım sağlanacak.

Yazımızın başına dönersek, bir kentte faaliyet gösteren dernekler, vakıflar, sosyal kulüpler, platformlar halkın gören gözü, duyan kulağı, düşünen beyni, soran, soruşturan araştırmacıları gibidir. Bu tür kuruluşlarda görev alanlar, toplumsal duyarlılığı yüksek, halk için, yaşadığı kent için maddi ve manevi her türlü fedakârlıktan kaçınmayan insanlardır. Bu vesile ile Türkav Anamur Şubesi şahsında, kentimizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluş ve yöneticilerini çaba ve çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılar diliyoruz.

                                                                  Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 1823 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur