gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 22  
»Bugün 956  
»Toplam 14975150  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.220.245.254
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamurda bayram kutlamalarından

Hüseyin SİNASİ

22 A?ustos 2012, 15:18

Hüseyin SİNASİ

                            

            Bir bayram daha geldi geçti. Bu sene Ramazan Bayramı 19 Ağustos 2012 Pazar günü camilerde, mescitlerde kılınan bayram namazı, tekbir ve dualarla kutlanmaya başladı. Daha cami ve mescitlerden çıkmadan başlayan bayramlaşma uzaktan ve yakından gelen büyük küçük, kadın erkek herkesin selamlaşma, kucaklaşma ve tokalaşmaları ile devam eder. Kutlamalar, tebrikleşmeler cadde ve sokaklara, sonrasında evlerde aile içi bayramlaşmalara kadar uzanır. Telefonlar açılır, mesajlar çekilir, anne ve babalarla bayramlaşmada, yakınlardaki anne ve babalara gidilir elleri öpülür, yakın akraba, eş dost ve arkadaş ziyaretleri yapılır. Ziyaretlerde hoşbeş edilmesi, anıların tazelenmesi bayramların olmazsa olmazlarındandır.

Ramazan ve Kurban bayramlarının bu dini ve milli hüviyetlerinin yanı sıra bu günleri, bir eğlence ve turizm faaliyeti olarak görüp değerlendirenler de vardır. O nedenle böyle günlerde büyük kentlerden dışa doğru başlayan tersine bir göç hareketi, bayram sonrasında tekrar dönüşe geçer. Bu gidiş-gelişler sırasında yollarda trafik kilitlenip durma noktasına gelir. Yolda geçen süre uzadıkça insanlar adeta patlama noktasına ulaşır.

Bu sene Ramazan Bayramı, ülkenin dört bir yanında meydana gelen bölücü terör olayları ve bu olaylarda şehit düşen askerimizin ve sivil vatandaşlarımızın acı haberleri ile başlayıp öylece bitti. Bu nedenle bayram ziyaretlerinin en önemli konusu terör ve bölücülük faaliyetleriydi.

Anamur’da basından takip edebildiğimiz kadarı ile bayramın ikinci günü AKP’de ve CHP’de bayramlaşma törenleri vardı. Üçüncü bayram günü akşam da MHP’de bir bayramlaşma yapıldı. Biz AKP ve CHP’deki bayramlaşmalara davetli olmadığımız için katılamadık. Ancak bayram öncesi MHP yönetim kurulu üyelerinin birinin telefonu üzerine üçüncü bayram düzenlenen programa katıldık. Bu program öncesi yine bir dostumuzun askere giden oğlu için okuttuğu Kuran-ı Kerim ve kına merasiminde bulunduk. Askere gitmekte olan Mustafa Yıldız’a ve babası Mehmet Yıldız’a hayırlı olması dileklerimizi ilettik.

MHP kutlama programı için parti binası önündeki caddeyi seçmiş. Bu nedenle Atatürk Meydanından itibaren eski belediye binası yanına kadar her tarafı MHP bayrakları ile donatmışlar. Yolun bir tarafı ile kaldırıma sandalyeler, yemek masaları yerleştirmişler. MHP İlçe binasına büyük boy bayraklar asmış, Atatürk, Alpaslan Türkeş ve MHP lideri Bahçelinin büyük boy posterini yerleştirmişler.

MHP bayram kutlamalarını daha önce parti binasının üst katında yapıyordu. Sanırım katılımın fazla olması ve bazı güvenil endişeleri ile kutlamaları ana caddeye almışlar. Kutlama alanına ulaştığımızda çoğu kişi hazırlanan masalara oturmuş, çoktan sohbetlere koyulmuşlardı. Geçen seneleri bilmiyorum, ama bu sene erkeklerden ziyade kadınların ve genç kızların fazlalığı dikkatimi çekti. Biz daha önce Mehmet Yıldız’ın yemekli Kuran-ı Kerim programına katıldığımız için yemek masalarına oturmayıp, dostlarla sohbet etmeyi tercih ettik. Parti yöneticilerinin biri yedi yüz porsiyon yemek siparişi verdiklerini söylemişti. Buna rağmen bazı kişilerin yemek alamadığı, bazılarının da bizim gibi daha önce yemek yediği için ayrıca yemek almaya çalışmadıklarını gördük. Böylece programa katılımın hayli yüksek olduğu ve MHP’nin yapılacak seçimlerde söyleyecek bir sözünün olduğu bir kere anlamış olduk.

Yemekten sonra parti yönetiminden emekli imam Mehmet Doğan ile katılımcılar dua edip Fatiha okuduk. Yine bir başka imam, Kamu Çalışanları Vakfı Temsilcisi Veli Savcı Kuran-ı Kerim okuyup, günün anlam ve önemine yönelik duada bulundu.  Edilen duaya âmin dedik, şehitler ve gazilerimiz için Fatihalar gönderdik.

Ülkü Ocakları Temsilcisi Hasan Oktar, Ören Belediye Başkanı Aziz Doluoğlu, 21.dönem milletvekili Hidayet Kılınç, milletvekili aday adayı Sinan Kutlay, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın birer konuşma yaptılar. Konuşmacıların ana teması yine son günlerin azgınlaşan bölücü terör olayları ve ülkenin içinde bulunduğu kötü durumdu. Ancak katılımcıların gözlerindeki ışıltılar ve birlik beraberlik mesajları çoğu kişinin bir kez daha durup düşünmesine neden olacak ilginç manzaralardı. Evet, MHP Anamur’da var ve var olmaya devam ediyor.        

Bu haber 2749 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur