gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 101  
»Bugün 490  
»Toplam 15035733  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.19.31.73
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Başkan adaylarına sorun…

Hüseyin SİNASİ

02 Mart 2019, 12:51

Hüseyin SİNASİ

 

 

                

 

Seçime bir ay kaldı. Yaşadığımız beldeleri, kentleri, şehirleri çekip çevirecek, ekipleri ve başkanlarını seçeceğiz.

 

Görev başındakiler, şunları yaptım, şunları da yapacağım diye ortaya çıkacaklar. Bunları anlatırken belediyenin araç ve gereçlerini, parasını pulunu kullanmaktan çekinmeyecekler. Diğer adaylar da ben daha iyisini yapacağım diye halka seslenecekler.

 

Bütün adaylar, akla hayale gelmedik her yerde yaptıklarını, yapacaklarını anlatacak sizden oy isteyecekler. Desteğinizi almak için size, nasıl bir kentte yaşamak istersiniz diye soran adaylar da çıkacak elbette. Ama seçimden sonra kendi bildiklerini okumaya devam edecekler.

 

Yaşadığınız kentten mutlu musunuz, cadde ve sokaklarda rahatça yürüyebiliyor musunuz? Kentin imar planından, yapılaşmasından memnun musunuz? Kentimizde rahat ve huzurlu yaşayabiliyor musunuz? Çocuklarımızı toprakla, ağaçla, yeşille, tohumla buluşturacak, atölyeler kuracak icatlar yapacak, soran, soruşturan, araştıran üreten bir gençlik yetiştireceğiz diyebiliyorlar mı?

 

Bana kalırsa, bunları ve içinizdeki başka hevesleri, karşınıza çıkan adaylara sorun.

 

Mesela köyde yaşayan insanlarımız, şehirde gördüklerini bulabilecek mi, yolu, suyu, okulu olacak mı, çocuğunu köyünde okutabilecek mi?

 

Bilmediğimiz, tanımadığımız bir kente gittiğimizde önce minarelere bakardık. Önce minareler selamlardı bizleri. Minareler yer bulmada hareket noktalarımız olurdu. Şimdi, koca, koca beton yığınları arasında minareleri görmek, ezan sesini duymak mümkün değil.

 

Şubat sonu Mart başındayız. Cemreler düşecek toprak, su ve hava bulamıyor.

 

Bir kentin planlanmasında, yapılaşmasında en önemli unsur nefes alabilmektir. Binalar yeşili geçmemeli kesinlikle. Kente kuşbakışı bakıldığında önce yeşillikler, ağaç görülmeli, beton blokları değil. O binalara ne kadar renk verirsen ver maddesi beton, sonuçta.

 

Sağlıklı huzurlu bir toplum, kentlerin iyi tasarlanmasından geçer.
Sokakta birbirlerine küfreden, yerelere tüküren değil, gülen, şakalaşan, dans eden, şarkı söyleyen mutlu insanların yaşadığı mutlu kentleri inşa edebilecek misiniz diye sorun lütfen adaylara.

Haydi bakalım, adaylar;


Sizlerden, sağlık, esenlik, huzur ve mutluluklar saçan kentler istiyoruz. Yani insana değer veren, insana hizmet eden, insanı mutlu kılan, nefes alacağımız yeşili bol kentler istiyoruz. İnsanın mutluluğu, her yönü ile iyi düşünülmüş ve uygulanmış kent planlarından geçer.

 

Kolay gelsin…



 

Bu haber 1029 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur