gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 543  
»Toplam 14974737  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.197.251.102
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Kurban bayramından esintiler

Hüseyin SİNASİ

21 Ekim 2013, 07:11

Hüseyin SİNASİ

                                            

Bir kurban bayramı daha acısıyla, tatlısıyla geldi geçti. Bayramın birinci, ikinci günü hava oldukça sıcaktı, belki denize girenler bile olmuştur. Üçüncü günü hava nispeten serin olmakla beraber yine sıcaktı. Ama akşam yağan yağmur ve sağlı sollu esinti kışlıkları hatırlamamıza yetti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kurban bayramı günlerinde yağan yağmur, tam bir çevre temizliği sayılabilirdi.

Bozyazı’da gece yarısına doğru meydana gelen hortum felaketi sonrasında yüzlerce dönüm muz serası zarar gördüğü ortaya çıktı. Meydana gelen maddi hasar, milyonlarla ifade ediliyor. Yine her dolu, fırtına ve hortum felaketi sonrasında olduğu gibi seraların neden sigortalanmadığı sorgulanıp durdu. Gerçi seralar sigortalı olsa bile sigorta şirketleri tatarından hasar ödemesi sırasında vatandaşa Çin işkencesi çektirilmekte ve başının çaresine bakması istenmektedir.

            Dini bayramlarımızın ikincisi olan kurban bayramının değişmez görüntüleri, bayram namazı sonrası camilerde kısa bir bayramlaşma ve kucaklaşmanın ardından, herkesin kurban kesme telaşına düşmesi olsa gerek. Köylerde ve küçük beldelerde kurban kesme konusu pek fazla bir sorun olmuyor. Ancak kent merkezlerinde kurban kesmek gerçekten bir işkencedir. Kurban kesmek için ya belediyenin kurban kesme merkezlerini tercih edecek, ya da durumları uygun olan bir yakınızı tercih edeceksiniz.  

Kurbanlar kesilip, paylar ayrılmış, yerlerine ulaşmış, geri kalan kısım uygun şekilde dolaplarda yerini almışsa mesele yok. Ama ortada etler yağlar bir elin değmesini bekliyorsa, ortada sıkıcı bir durum vardır.

Her bayram olduğu gibi bu sene de partilerde bayramlaşma törenleri vardı. Yerel basından takip edebildiğimiz kadarı ile bütün partiler sözleşmiş gibi bayramlaşma programlarını üçüncü bayram günü gerçekleştirmeyi tercih etmişler.

AKP’de bayramlaşma ilçe binası önünde saat 11.00’de Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt’un ve partililerin katılımı ile gerçekleşti.

  MHP’deki bayramlaşma saat 14.00’de yine parti binasının önündeki caddede, MHP MKYK Üyesi Hidayet Kılınç, Mersin Milletvekili Ali Öz, eski milletvekili Kadir Ural, Mersin Büyükşehir adayı Burhanettin Kocamaz ve belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, MHP ilçe yönetimi ve partililerin katılımı ile gerçekleşti.

 CHP’de bayramlaşma saat 16.00’da ilçe merkezi önünde, Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Aytuğ Atıcı,  Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir aday adayı Fikri Sağlar ve İl başkanı Faruk Akar’ın, belediye başkanı aday adayları, ilçe yönetimi ve halkın katılımları ile gerçekleşti.

Bu sene partilerdeki bayramlaşma törenleri, beş ay sonra yapılacak yerel seçimler ve yine gelecek yaz yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi, hatta gelecek sene yapılacak milletvekili seçimleri bakımından büyük bir öneme sahipti. Bu nedenle bayramlaşma törenlerine katılım üst düzeyde gerçekleşti. Konuşmacılar yaptıkları konuşmalar ve kafa kol hareketleri ile taraftarlarına moral aşılamaya çalıştılar.  

Törenlerde yapılan konuşmalara bakılırsa yerel seçimler yapılmış ve adayları sandıktan büyük bir başarıyla çıkmışlardır. Ama bu konuşmalar vatandaşı ne kadar etkiler, sonucu ne kadar değiştirir kestirmek mümkün değil. Yine bayramlaşma törenleri sonrasında bir şeyi daha gördük. Üçüncü gün bayramlaşma törenleri yapılmış, konuklar çoktan geri dönmüş, halk yine kendi sıkıntıları, sorunları ile baş başa kalmış, yapılan konuşmalar, verilen sözler ve alkışlar çoktan unutulup gitmiştir.

Anamur hep böyledir. Kolay havaya girmez, alkışlanacak yerde susar, umursamaz, aldırmaz. Sevgisini de yergisini de belli etmez. Sanırsınız ki sizi çok beğenmiş, ya da sizden nefret ediyor. Ama sonra bakarsınız sonuç hiç de öyle değil. Velhasıl Anamur’u anlamak çok zor.

           

           

 

 

 

Bu haber 2086 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur