gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 1087  
»Toplam 14975281  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.235.6.60
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur'da Adaylık Yarışından Mazaralar

Hüseyin SİNASİ

16 Aral?k 2013, 17:19

Hüseyin SİNASİ

                   Anamur’da Adaylık Yarışından Manzaralar              

            30 Mart 2014’de yapılacak yerel seçimler yaklaşırken partilerin de adayları netleşmeye başladı. Son olarak MHP Anamur adayı belli oldu. Ve yeniden Mehmet Türe aday ilan edildi.

Daha önce yayınlanan yazılarımızda Anamur ve Mersin’de MHP’deki adaylık yarışının sıkıntılı geçeceğini yazmıştık. Meydana gelen gelişmeler bizi yanıltmadı. Keşke yanılmış olsaydık, olmadı. Yine aynı yazılarımızda Başkan Türe’nin adaylığı halk arasında çok konuşuluyor, CHP’liler, AKP’liler ısrarla başkanın adaylığını vurguluyor dediğimizde bazı dostlarımız alınmış, bizi eleştirmişlerdi. Yine iddia ediyorum CHP’liler, AKP’liler Başkan Türe’nin adaylığından çok memnunlar.

Nitekim Başkan Türe’nin adaylığının açıklanmasından sonra MHP İlçe yönetiminden istifalar oldu. Anamur Belediye Meclis üyelerinden Türkan Kasapoğlu, Latif Özdemir ve Namık Ünverdi de istifalarını açıkladılar. Belediye Meclis üyeliğinden istifa edenlerin gelecek açısından siyasi bir beklentilerinin olduğunu sanmıyorum. Ama bu hareketlerinin mutlaka haklı nedeni vardır.

MHP İlçe yönetimindeki görevlerinden istifa edenlerin bir kısmının belediye meclis üyeliği için, bir kısmının da adaylık tespitinden hoşnut olmadıkları ve Başkan Türe’nin kendi ekibiyle çalışmasına imkân tanımak amacıyla böyle bir yola başvurdukları anlaşılıyor. Hiç birinin partiden kopma, başka bir siyasi parti ile birlikte hareket etme gibi bir düşünceleri yok.

 İşte tam bu noktada başta Başkan Mehmet Türe’ye, Ramazan Yalçın’a, Aziz Doluoğlu’na ve Sinan Kutlay’a büyük iş düşüyor. İlçe yönetimiyle bir olup, kırılan, dökülen, yıkılan ne varsa tamir edecek ve sokağa birlikte çıkacaklar. Sürekli hatırlatıyoruz; hep, ben, ben demekten vazgeçip, biz, evet biziz, birlikteyiz, beraberiz diyebilmek ve öyle davranmak gerekiyor. Yoksa bu işin şaka götürür bir tarafı yoktur. 

            Anamur’da yerel seçimin önemli aktörlerinden CHP son günlerde çok aktif ve hareketli. Aday adayları birlik, berberlik mesajları veriyorlar. Hatırlanacağı gibi bundan önce de AKP’li aday adayları ve ilçe yönetimi böyle birlik ve beraberlik mesajları verebilmek için sokağa çıkmışlardı.

 Gerek CHP’de gerekse AKP’de adaylar daha netleşmedikleri için ne gibi gelişmeler yaşanacak şimdiden kestirmek zor. Ama MHP’deki gelişmelerin, AKP ve CHP’de de yaşanması kaçınılmaz bir sonuç olacak.  Belki yaşanacak tartışmalar, kırgınlıklar, hoşnutsuzluklar MHP’deki kadar alenen olmasa da mutlaka bir şeyler yaşanacak.

Yenilikçi Demokratlar Platformu dönem sözcüsü, Mersin İl Genel Meclisi Anamur üyelerinden Ersoy Gölge, Mersin Büyükşehir Meclis Üyeliğine adaylığını açıkladı. Ersoy Bey çok renkli bir kişiliğe sahip, sevilen sayılan bir isim. Kariyer basamaklarına bakıyorum; uzunca bir dönem köy öğretmeliği, okul müdürlükleri, çıraklık eğitim merkezi öğretmenliği, ilçe eğitim müdürlüğü,  idarecilikler ve STK’larda üyelikler, başkanlıkları var. Ayrıca çok mütevazı, sevecen, hatır ve gönül sahibi bir insan. Aynı zamanda iyi bir aile babası. Bence dört dörtlük bir şahsiyet. O nedenle bir yerlerde mutlaka değerlendirilmeli. Zira böyle insanlar kolay yetişmiyor. Ersoy Hocam yolunuz ve bahtınız açık olsun.

 

  

   

Bu haber 2113 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur