gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 6  
»Bugün 9  
»Toplam 15035252  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.133.141.6
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur’da iz bırakanlar…

Hüseyin SİNASİ

29 Haziran 2021, 11:09

Hüseyin SİNASİ

                                

Her şeyin bir ilki vardır. İlkler özeldir ve güzeldir. İlklerin insanlık için önemi büyüktür. Dünyanın neresinde olursa olsun insanların işini kolaylaştıracak yeni bir yöntem veya teknik geliştiren, topluma önderlik eden, yol gösteren kişiler hep sevgiyle, saygıyla anılır.

2010 yılında Anamur’da, “Anamur Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği” adında bir dernek kurulmuş. Bu dernek tarafından “Anamur’un öncüleri” adıyla bir çalışma yapılmış. Bu çalışmada Anamur’da bazı alanlarda ilkleri gerçekleştirmiş, topluma öncülük etmiş ilk 100 kişi belirlenmiş. Düzenlenen bir program ile bu kişiler, halka tanıtmış. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen Anamur’da buna benzer başka bir çalışma yapılmamış. Bazı eksiklikleri, tartışmalı durumları olmasına rağmen, 2010 yılında yapılan “Anamur’un öncüleri” çalışması halk arasında hala konuşulmaya devam ediyor.

1965’den beri Anamur ve Bozyazı’dayız. Bu tarihlerden itibaren meydana gelen gelişmeleri takip ediyoruz. Keşke “Anamur’un öncüleri” gibi çalışmalar daha sık yapılabilmiş ve daha fazla bilgi sahibi olabilseydik. Mesela 1970’li yıllarda Dr. Abdullah Çelik öncülüğünde, Anamur’a bir devlet hastanesi yaptırılıyor. Hastanenin yapımına destek olan insanlar bir kitap veya broşür hazırlanarak halka tanıtılabilir, isimleri ölümsüzleştirilebilirdi. Bozyazı’ya içme suyu sağlayan Kara Manastır Projesi de öyle.

Anamur Meslek Yüksek Okulu binasını kendi imkânları ile yaptıran Prof. Dr Ali Ayhan, Öğretmen Şükrü Köymen İlkokulunu yaptıran aile fertleri, Zehra Marulyalı Yatılı İlköğretim Okulu ve Camisi, Abdülkadir Perşembe Vakfı İlköğretim Okulu, Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen İlköğretim Okulu, Ortaköy Hidayet Sinanoğlu İlköğretim Okulunda olduğu gibi, rahmetli Dr. Abdullah Çelik’in adı yeni yapılan Anamur Devlet Hastanesine verilebilir, ismi yaşatılabilirdi. Elbette Anamur’da, Bozyazı’da halkın ve hayırseverlerin yardımı ile yapılan çeşmeler, köprüler, yollar, camiler, kuran kursları, öğrenci yurtları gibi kurumlar da var. Kaymakamlık, Belediye veya başka bir kurum tarafından “Anamur’da hayırda yarışanlar” veya “Anamur’da iz bırakanlar” adıyla bir kitap veya broşür yayınlanabilir, bu eserler ve yaptıranlar halkın bilgisine sunulabilirdi. Ama ne devlet kurumları, ne de özel kuruluşlar tarafından böyle bir çalışma yapılmamış. Olmayacak şeyler mi, elbette hayır.

Anamur’da madalyonun bir de öteki yüzü var. Bir şeyin yapılmasına maddi, manevi katkı sağlayan, bunların yapımına öncülük eden kimseler hakkında halk arsında olmadık, aslı astarı olamayan şeyler söylenir, dedikodusu yapılır, olmadı yolsuzlukla suçlanır, mahkemelerde süründürülür, hapislerde çürütülür. Adam sonunda hayır yaptığına, yapacağına pişman edilir. Belki de sırf bu nedenle Anamur’da bunca zengin, hali vakti yerinde birçok insan olmasına rağmen, halkın desteğine ihtiyaç duyulan kurumlar yapılamayıp olduğu gibi kalıyor. Bu kurumlardan biri de Anamur huzurevi ve yaşlı bakımevidir.

Sağlıcakla, esen kalın.

    

 

Bu haber 569 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur