gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 110  
»Toplam 15044302  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.119.162.67
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Yeni Anamur Otogarında Endişeler

Hüseyin SİNASİ

07 Haziran 2017, 16:06

Hüseyin SİNASİ

            Yeni Anamur Otogarında Endişeler…

      Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, geçen hafta ilçe belediyeleri ve Büyükşehir işbirliğinde yapımı gerçekleştirilen tesislerin açılışı ve yeni yapılacak olanlarının da temel atma törenleri Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar’ı turladı. Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir anlayışından hareketle düzenlenen iftar programlarında halkla buluştu.

 

      2 Haziran 2017 Cuma günü Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Anamur’da yapılacak olan yeni şehirlerarası otobüs terminali için bir temel atma töreni düzenlendi. Yapımına başlanan Yeni Otogar Projesinin 400 gün içerisinde tamamlanarak açılışının yapılması bekleniyor.

 

       Anamur’a yapılacak yeni otogar, D-400 Mersin-Antalya Yolu üzerinde, Dragon Çayı kıyısında ve Anamur Sanayi Sitesinin karşısında10.000 metrekarelik bir alanda bulunuyor. Aynı yere daha önceleri Meyve Sebze Hali yapımı başlamış, ancak hukuki sebeplerle durmuştu. Demek ki, belediye elindeki bu araziyi otogar olarak değerlendirmek istemiş.

       Yeni Otogar Projesinde, 20 otobüs peronu, 40 araç otopark yeri, 12 otobüslük servis alanı, 10 şehir içi otobüs durağı yer alacak.

       Yeni Otogar Projesi’nin bodrum katında, bay, bayan kuaför, bay, bayan ve engelli tuvaleti, bay-bayan mescit ve abdest alma yerleri, sağlık odası, polis ve zabıta, güvenlik odaları, taksi yazıhanesi, şoför dinlenme odaları, malzeme deposu, sığınak, 60 araçlık kapalı otopark, teknik odalar, tamirhane, yıkama ve yağlama alanı olacak. 

      Zemin katında ise 14 yazıhane, bekleme salonu, danışma-güvenlik odası, kafeterya, restaurant, mutfak, bay, bayan ve engelli tuvaleti, büfe, market, hediyelik eşya ve yöresel ürünler satış alanı olacak.

      Yeni Otogar Projesi’nin 3. Katında yazı işleri, personel ve muhasebe odaları, bay, bayan ve engeli tuvaleti, mutfak, çay ocağı, sekreter ve müdür odası, toplantı salonu, vezne, amir odası, santral odası olacak.

       Yeni otogarın yapımına başlanırken projeyi ve araziyi gözden geçirdik. Ne yazık ki; otogara giriş-çıkışlar trafik karmaşasına ve kazalara sebep olacak gibi görünüyor. Bir taraftan D-400 Mersin-Antalya yolunun yoğun trafiği, diğer taraftan Anamur Sanayi Sitesinden çıkacak araçlar ve yeni otogarın giriş – çıkışları hiç olmamış. Yanlış yapmışlar. Bu konuya bir çözüm bulmaları lazım. Yeni otogarın bir başka mahzurlu tarafı da Dragon çayının hemen dibinde yer almasıdır. Her ne kadar DSİ tarafından çayın iki yakası ıslah edilmiş, yükseltilmiş, Alaköprü Barajı ile suyun debisi kontrol altına alınmış ise de sel ve su baskınlarını göz ardı etmemek gerekiyor.

      Anamur Ovası doğuda Dragon çayı, batıda Sultan çayı olmak üzere iki koldan binlerce yıldan beri dağ yamaçlarından taşıdıkları alüvyonlu topraklar ile meydana gelmiştir. Bu iki nehir zaman zaman yatak değiştirmiş,  kimi zaman arazileri yutmuş, bataklıklar, gölcükler oluşturmuş, DSİ tarafından açılan drenaj kanalları ile çok verimli toprak yapısı ortaya çıkmıştır.

        Unutmayalım, eskiler  “dere yatağını bulur” demiş, tepelik ve korunaklı yerlere gidip yerleşmişlerdi. Doğanın, derenin, denizin intikamından hep korkulur. Doğa intikam alırken kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Yakar yıkar geçer.  

                                             Hüseyin ŞİNASİ  

Bu haber 1237 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur