gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 27  
»Bugün 634  
»Toplam 14974828  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.235.42.157
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Türk Eğitim-Sen ile bir akşam…

Hüseyin SİNASİ

30 Ekim 2016, 20:58

Hüseyin SİNASİ

                Türk Eğitim-Sen ile bir akşam…

 

28 Ekim 2016 Cuma akşamı Anamur Öğretmenevinde KAMUSEN (Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu) -Türk Eğitim- Sen Anamur Temsilciliği tarafından düzenlenen geleneksel yemek ve emeklilere plaket verme törenlerine katılık.

Programın yer seçimi, oturma düzeni ve personelin ilgisi ile  başarılı bir organizasyondu.

En başta programı takip etmek üzere davet edilen basın mensuplarına ayrı bir yer ayırmış olmalarından dolayı sendika yönetimi tebrik etmek isterim.

Zira bazı kurum ve kuruluşların buna benzer davetleri oluyor, basın görevlileri uygun bir çalışma ortamı bulamadıklarından işlerini yapamamaktan şikayet ettiklerine rastlamıştım. O nedenle basın mensupları öylesine birkaç resim çekip, notlar alıp, çıkıp gidiyor, gazetelerinde ve sitelerinde ona göre haber yapıp olayı geçiştiryorlar.  Bu bakımdan Anamur Türk Eğitim-Sen yönetimi bu işin püf noktasını iyi yakalamış.

         1992 yılında kamu çalışanlarına sendika kurma hakkının verilmesiyle birlikte kurulan Türk Eğitim-Sen, Kamusen’nin en büyük, eğitim iş kolunun Eğitim Bir-Sen’den sonra ikinci büyük sendikasıdır. Günümüz şartlarında Türk Eğitim-Sen’i ve yöneticilerini yine de başarılı bulmak gerekiyor. Belki de en fazla övgüyü sendika üyeliğini her şeye rağmen devam ettiren üyeleri hak ediyor. Kutlamak, tebrik etmek gerekiyor.

Anamur TES’in programını takip etmek üzere, AA Anamur Muhabiri Tahsin Ünlü, www.anamurhaber.com sitesinden İbrahim Polat, Yeni Anamur Gazetesinden Zümrüt ve Kamil Cömertler ile köşe yazarları olarak  Kazım Kılınç ve biz katıldık.

         Bu sene geleneksel programın 12.si düzenleniyormuş. Bundan önce de birkaç programlarına katılıp gözlemler yaptığım için rahatlıkla ifade edebilirim. İki sene önce katılımcıları daha karamsar, bezgin görmüştüm. Ama bu sene farklı. Daha canlı, daha iştiyaklı buldum.

         Sendika başkanı Harun Taşdemir’in konuşması da iyi hazırlanmış. Genel sorunlara değinmiş. Öğretmen alımlarında başlatılan mülakat uygulamasını şu sözlerle eleştiriyor. “Türk Eğitim Sen, mülakatla öğretmen almanın yanlışlığını baştan itibaren   söylemiştir. Bunun eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu savunmuştur. Bu uygulamanın 2010 yılında yalpan soru verme işleminden farklı olmadığını iddia etmektedir. Öğretmen  olmak isteyen gençler bundan sonra bilgide değil torpil bulmada yarışacaklar. Bu olay nitelikli olma yarışını ortadan kaldıracak.Torpil olmak için adam bulma yarışına dönüşecektir.”

Biz de öğretmen alımlarında mülakat uygulamasının yanlış oluğunu vurgulamak isteriz.

         Sendika başkanı Taşdemir konuşması sırasında açığa alınan bir üyelerinin oluğunu ve onun da göreve iade edildiğini ve işe başlayacağını ifade etti.

Daha önce yazdığımız bir yazıda kurunun yanında yaş da yanmasın, suçlu suçsuz ayırt edilsin,  yargı organlarına bu konuda büyük iş düşüyor demiştik. Gerçekten suçu günahı olmayan insanların görevden alınması, tutuklanması, hakaretlere uğraması çok zor bir durum. Yetkililerin bu konuda ince eleyip sık dokuması lazım. Yoksa iş işten geçmiş olur. Yazık olur.

         Anamur’da Türk Eğitim Sen üyesi olarak üç okul müdürü kalmış. Geri kalanları büyük çoğunlukla Eğitim Bir-Sen üyesiymiş. Birçok kişi müdür veya müdür yardımcısı olmak için sendikalarını değiştirmiş Memur-Sen’li olmuş.

Konuyu fazla uzatmadan bu sene emekli olan Fen Lisesi öğretmeni Bora Belice’ye (geçtiğimiz aylarda vefat etti. Allah Rahmet eylesin, ruhu şad olsun.) Sınıf öğretmenleri Güner Özden, Perihan Aktufan, Ali Aktufan, Hasan Kayık, Fatma Çetinkaya’ya emeklilik hayatlarında mutluluk, sağlık ve esenlikler diliyorum.    

 

 

 

 

 

Bu haber 1354 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur