gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 575  
»Toplam 14974769  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.208.203.36
» Bu sitemizi ziyaretiniz

1 KASIM SEÇİMLERİNE DOĞRU

Hüseyin SİNASİ

06 Ekim 2015, 01:15

Hüseyin SİNASİ

1 KASIM SEÇİMLERİNE DOĞRU

 

Seçime bir aydan bile az bir zaman kaldı. Seçime katılacak partiler, önce adaylarını açıkladı, şimdi de seçim programlarını ve vaatlerini açıklıyor. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de partilerin seçim vaatleri ekonomi ağırlıklı. Önümüzdeki günlerde, milletvekili adaylarının akla hayale gelmedik seçim vaatlerini duyup, hayretle dinleyeceğiz.

 

Seçime bir aydan kısa bir zaman kaldı dedik. Partiler, adaylar gecesini gündüzüne katmış dağ, tepe, hırım hışım koşturur, broşürlerini dağıtırken, ülke genelinde hala bir seçim havası yok. Çünkü millet seçim ve sadık yorgunu. Pek çok kimse, daha dört ay önce yapılan seçimlerin, şimdi neden tekrarlandığını, mevcut meclis tablosundan çıkabilecek farklı koalisyon seçeneklerinin niçin göz ardı edildiğini anlayabilmiş değil.

 

Aslında, asıl anlaşılmayan nedenler değil sonuçlardır. Yani ülkenin içinde bulunduğu sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal sorunlar üstümüze karabasan gibi çökerken, hangi sebepten dolayı erken seçime gidildiğini herkes iyi biliyor. Bunu bir kere daha tekrarlamayı gereksiz buluyoruz.

 

Fakat çoğu insanın olup bitenlerin farkında olması, her şeyin tam ve doğru olarak anlaşılması anlamına gelmiyor. Gerçekten insan, çoğu kez anlamsızlığın, mantıksızlığın ve çoğu garip gelişmelerin farkında olur. Ama olup bitenlere bir anlam ve açıklamada bulunmakta zorlanabiliyor.

 

Asıl gerçekler bu merkezde olunca, önümüzdeki seçimlerinin anlamı da normal seçimlerden farklı olacak elbette. Demokrasinin tüm kurumları ile tam olarak işlediği, hak, hukuk ve adaletin can çekişmediği, milletin verdiği mesajın doğru okunabildiği bir atmosferde girilen seçimlerle, 1 Kasımda yapılacak seçimleri birbirinden ayırmak gerekiyor.

 

Bugün Türkiye’nin en acil ihtiyacı toplumun refahı, iş, aş, eğitim, sorunsuz bir dış politika, elbette iç barış, ama asıl sorun, devlet erkinin en önemli unsurlarından biri olan adaletin tesis edilmesidir. Türkiye’nin bu günlerdeki en acil, asıl ve hayatî ihtiyacı kurallarına uygun olarak işleyen hukuktur.

 

Çünkü devletin ruhu olarak kabul edebileceğimiz hukuk yoksa adalet yoksa ne refah, ne iş, ne eğitim, ne de iç barış ve sorunsuz dış politika olur.

 

Bu nedenle önümüzdeki 1 Kasım seçimleri, tıpkı 7 Haziran seçimleri gibi hayatî öneme haiz. Halkın ortaya çıkacak iradesi, yeniden hukukun inşasına vesile olmasını beklerken; yılgınlığa düşmeden, olup bitenlere boş vermeden, böyle bir atmosferde “ bu partilerden bir şey olmaz, oyumu kime vereyim” diye hayıflanmak çok anlamsız olur.

 

Partilerin ülke sorunları karşısında ne yapabileceği ve kapasitesinin ne olduğu elbette ayrı bir tartışma konusu. Elimizde bundan malzeme ancak bu kadar. O nedenle mevcut şartlarda sonuca gitmek ve milli iradeyi ortaya çıkarmak gerekiyor. Seçimde sandığa gitmemek, oy kullanmamak veya kasıtlı olarak oyları iptal etmek ülke için yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir. Kasıtlı olarak oy kullanmamak, hiç olmasını istemediğimiz birilerini dolaylı olarak desteklemekten başka bir işe yaramıyor.

 

Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 1325 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur